Ο Κάρολος τρολάρει τον Σούνακ με ελληνική γραβάτα, ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Στάρμερ -Τα σχόλια στα βρετανικά ΜΜΕ - iefimerida.gr

Ο Κάρολος τρολάρει τον Σούνακ με ελληνική γραβάτα, ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Στάρμερ -Τα σχόλια στα βρετανικά ΜΜΕ

Ο βασιλιάς Κάρολος με την ελληνική γραβάτα, μιλά με τον Σούνακ-Ο Κ. Μητσοτάκης με τον Κ. Στάρμερ στο Ντουμπάι
Ο βασιλιάς Κάρολος με την ελληνική γραβάτα, μιλά με τον Σούνακ-Ο Κ. Μητσοτάκης με τον Κ. Στάρμερ στο Ντουμπάι / Φωτογραφίες: Chris Jackson/Getty Images - Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάσταση πήρε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η ενδυματολογική επιλογή του βασιλιά Καρόλου να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία λίγα 24ωρα μετά το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε ο Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με μια ανάρτηση όλο νόημα, η δημοσιογράφος του BBC που πήρε την επίμαχη συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζει τα τεκταινόμενα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη στάση του Ρίσι Σούνακ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λόρα Κούνσμπεργκ στάθηκε στη γραβάτα που επέλεξε να φορέσει σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος, για να συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό. «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον βασιλιά σήμερα, ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Δεν πέρασε απαρατήρητη η γραβάτα του βασιλιά Καρόλου από τον βρετανικό Τύπο

Η γραβάτα του βασιλιά Καρόλου δεν πέρασε απαρατήρητη και από τα μεγαλύτερα βρετανικά μέσα, τα οποία έσπευσαν να σχολιάσουν την ενδυματολογική σύνδεση με την επικαιρότητα.

«Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' φόρεσε μια γραβάτα με την ελληνική σημαία ενώ συναντούσε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ στο Ντουμπάι - λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός βρέθηκε μπλεγμένος σε διπλωματική διαμάχη με τη χώρα» έγραψε το Bloomberg

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο βασιλιάς φοράει ελληνική γραβάτα μετά τη διαμάχη μεταξύ Αθήνας και Ντάουνινγκ Στριτ για τα Ελγίνεια Μάρμαρα», είναι ο τίτλος του SkyNews.

Από την άλλη, η Mirror τονίζει: «Ο βασιλιάς Κάρολος φοράει γραβάτα με ελληνική σημαία καθώς χαιρετά τον Ρίσι Σούνακ, λίγες ημέρες μετά τη διαμάχη για τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοιος και ο τίτλος του Independent: «Ο βασιλιάς Κάρολος φοράει γραβάτα με ελληνική σημαία εν μέσω της διαμάχης του Ρίσι Σούνακ για τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

Προκλητικός ο Σούνακ

Την ίδια ώρα ο Ρίσι Σούνακ εμφανίζεται όχι μόνο αμετανόητος αλλά και προκλητικός. Στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Ντουμπάι για την COP28, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι η θέση του για τα γλυπτά δεν έχει αλλάξει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι ξεκάθαρο από άποψη νόμου ότι τα μάρμαρα δεν μπορούν να επιστραφούν και ήμασταν κατηγορηματικοί σε αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με τον Guardian.

«Νομίζω ότι η ίδια η ιστοσελίδα του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει ότι για να γίνουν τα δάνεια πρέπει ο παραλήπτης να αναγνωρίσει τη νόμιμη ιδιοκτησία της χώρας που δανείζει και νομίζω ότι οι Έλληνες δεν έχουν υποδείξει ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή πρόθυμοι να το κάνουν αυτό. Η άποψή μας και η θέση μας σχετικά με αυτό είναι απολύτως σαφής: τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα την εποχή εκείνη».

Μητσοτάκης: Δεν έχω μιλήσει με τον Σούνακ, έχω αφήσει πίσω μου το συμβάν -Η συνέντευξη στο Bloomberg

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του, αλλά τόνισε ότι έχει αφήσει πίσω του το συμβάν και πως, σε κάθε περίπτωση, δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη.

Σχολίασε, ακόμα, ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για κάτι που αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Βρετανία έχουν μακρά παράδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Στάρμερ στο Ντουμπάι

Λίγο αργότερα πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που πήγαινε σε εκδήλωση για τα GReco Islands, έπεσε επάνω στον ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας -κατά πολλούς επερχόμενο πρωθυπουργό- Κιρ Στάρμερ και τα είπαν για λίγο στο ««πόδι».

Χαμογελαστοί και οι δύο, ίσως να συζήτησαν και για τα απόνερα του διπλωματικού επεισοδίου, καθώς ο Στάρμερ ισοπέδωσε στη βρετανική Βουλή τον Σούνακ, για τη στάση που τήρησε έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Στάρμερ στο Λονδίνο ήταν εκείνη που έκανε τον Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον κ. Μητσοτάκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κιρ Στάρμερ συζήτησαν για λίγο στη σύνοδο COP28 / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κιρ Στάρμερ συζήτησαν για λίγο στη σύνοδο COP28 / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κιρ Στάρμερ συζήτησαν για λίγο στη σύνοδο COP28 / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κιρ Στάρμερ συζήτησαν για λίγο στη σύνοδο COP28 / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Το ενδυματολογικό «μήνυμα» του βασιλιά Καρόλου στον Σούνακ

Ο βασιλιάς Κάρολος πάντως, στη Σύνοδο COP 28 για το Κλίμα, που διεξάγεται στο Ντουμπάι, έστειλε το δικό του μήνυμα, εμφανιζόμενος μπροστά στον Ρίσι Σούνακ με ελληνική γραβάτα. Μια κίνηση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια στήριξη προς τη χώρα μας στη διαμάχη χρόνων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, καθώς ήρθε λίγα 24ωρα μετά την απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, μετά τα όσα είπε ο Έλληνας ομόλογός του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξή του στο BBC.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του πρακτορείου Getty Images, ο Σούνακ είχε τετ α τετ με τον βασιλιά Κάρολο στο περιθώριο της Συνόδου. Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη χαρακτηριστική γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες και συνομίλησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, σε μια άβολη στιγμή για τον Ρίσι Σούνακ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τη γραβάτα, ο Κάρολος φορούσε και γαλανόλευκο μαντήλι (pochette) στην μπροστινή τσέπη του κουστουμιού του.

Ο βασιλιάς ανέβηκε και στο βήμα της COP28 με την ελληνική γραβάτα.

Δείτε βίντεο

Ο Κάρολος μπροστά στον Σούνακ με γραβάτα με ελληνική σημαία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άδειασε» τον Σούνακ ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, «άδειασε» σε δηλώσεις του σε podcast των Ρίσι Σούνακ, καθώς δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ή όχι», τόνισε ο Τζορτζ Όσμπορν σε podcast του Political Currency.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ