Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μού έθετε φίλτρα λέει η ανεξάρτητη Καραγεωργοπούλου -«Τώρα διαβάζω την Ιθάκη του Τσίπρα» - iefimerida.gr

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μού έθετε φίλτρα λέει η ανεξάρτητη Καραγεωργοπούλου -«Τώρα διαβάζω την Ιθάκη του Τσίπρα»

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Ελένη Καραγεωργοπούλου
Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, Ελένη Καραγεωργοπούλου / Eurokinissi
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας και να κρατήσει την έδρα της ανέπτυξε σε τηλεοπτική συνέντευξη η Ελένη Καραγεωργοπούλου.

«Είναι μια πολύ συνειδητή απόφαση» είπε, μιλώντας στο OPEN. Πρόσθεσε ότι επεξεργαζόταν αυτή της την κίνηση εδώ και κάποιους μήνες. Σημείωσε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου της είχε ζητήσει την έδρα πριν από ενάμιση χρόνο εξαιτίας μιας διαφορετικής άποψης που είχε εκφράσει. Είπε πως αν επέμενε τότε η πρόεδρος του κόμματος, θα παρέδιδε την έδρα, καθώς ήταν πολύ σύντομη η πορεία της στη Βουλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, στην παρούσα συγκυρία, είπε η κυρία Καραγεωργοπούλου, «κρίνω ότι έχω κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία και τη γνώση στην ελληνική Βουλή, για έναν απαράδεκτο μηχανισμό νομοθέτησης, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να μεταλαμπαδεύσω σε κάποιον επόμενο με οποιονδήποτε τρόπο και οφείλω στους πολίτες και στη λαϊκή εντολή αυτό να το μετουσιώσω σε πραγματική, ουσιαστική αντιπολίτευση».

Η βουλευτής Ανατολικής Αττικής έκανε λόγο για «διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες» και «διαφορετική αντίληψη ως προς τον τρόπο που πρέπει να ασκείται ο κοινοβουλευτικός ρόλος».

Την ενόχλησε η παρουσίαση του προγράμματος με την Κωνσταντοπούλου στα διάφορα επαγγέλματα

Η κ. Καραγεωργοπούλου είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από την παρουσίαση του προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας». «Δόθηκε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην εικόνα και την επικοινωνία και πολύ λιγότερη στο περιεχόμενο», τόνισε η ίδια.

«Ο τρόπος που παρουσιάστηκε απέδειξε ότι στην πραγματικότητα η συμπερίληψη […] ήταν έξω από το κάδρο» παρατήρησε, αναφερόμενη προφανώς στην παρουσίαση του προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας, στην οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανιζόταν ως εργαζόμενη σε διάφορα επαγγέλματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά στην Ελένη Καραγεωργοπούλου στα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας / Eurokinissi
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά στην Ελένη Καραγεωργοπούλου στα έδρανα της Πλεύσης Ελευθερίας / Eurokinissi

Ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους πώς αποφάσισε να αφήσει το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε με το ελάχιστο όριο εδρών για διατήρηση κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή πέντε, η Ελένη Καραγεωργοπούλου απάντησε: «Θεωρώ ότι μπορώ να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο πολύ καλύτερα χωρίς να ανακόπτομαι από συγκεκριμένα φίλτρα που η ίδια η πρόεδρος θέτει».

Εξήγησε ότι ήταν διατεθειμένη να καταθέσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό γραπτών ερωτήσεων στη Βουλή, αλλά αυτό δεν της επετράπη.

«Πολυτάλαντη» η Ζωή, αλλά και «αυτοαναφορική»

Αν και μίλησε για «εξαιρετικές ικανότητες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και σε άλλο σημείο τη χαρακτήρισε «πολυτάλαντη», τόνισε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με «αυτοαναφορικότητα» και φιλοφρονήσεις σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτώμενη αν σκέφτεται τον εαυτό της σε άλλον πολιτικό σχηματισμό, απάντησε: «Είμαι αριστερή, δεν κοίταξα ποτέ δεξιά, ούτε κέντρο».

«Διαβάζω την ''Ιθάκη''»

Η κ. Καραγεωργοπούλου δήλωσε πως συμφωνεί με τοποθετήσεις που κάνουν στελέχη της Νέας Αριστεράς στη Βουλή, αλλά μίλησε για τάσεις πολυδιάσπασης του εν λόγω κόμματος.

Στην ερώτηση πώς βλέπει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας. «Αυτή τη στιγμή διαβάζω την Ιθάκη» είπε, εξηγώντας ότι τώρα νιώθει έτοιμη να ακούσει την εκδοχή του Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα που καθόρισαν την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Τέλος, δήλωσε αποφασισμένη να ασκήσει πολύ έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ