Μετά την παραίτηση του Διονύση Καλαματιανού από το βουλευτικό αξίωμα, η έδρα στην Ηλεία «περνάει» στη νομικό Ζωή Αναστασοπούλου.
Η κυρία Αναστασοπούλου ήταν η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ηλεία από τις εκλογές του 2023 και με δήλωσή της στο patrisnews, τοποθετήθηκε επισήμως τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι θετική στην αποδοχή της έδρας, χωρίς να έχω επεξεργαστεί περαιτέρω σενάρια».
Με τη δήλωσή της αυτή, η κ. Αναστασοπούλου επιβεβαιώνει ότι προτίθεται να ορκιστεί και να αναλάβει τα βουλευτικά της καθήκοντα, διατηρώντας την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δίνοντας τέλος στα σενάρια περί άρνησης ή περαιτέρω ανακατατάξεων.
Η ορκωμοσία της αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων, μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες αντικατάστασης.
Ο Διονύσης Καλαματιανός, που παραιτήθηκε σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα για να ενταχθεί στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο. Με τα νέα δεδομένα, και με βάση τα λεγόμενα της κυρίας Αναστασοπούλου, η έδρα θα επανέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ, που έτσι θα αριθμεί 12 βουλευτές, από 11 μέχρι σήμερα.