Η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα, που «καίει» τον Πολάκη -Επιβεβαιώνει πλήρως το iefimerida.gr - iefimerida.gr

Η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα, που «καίει» τον Πολάκη -Επιβεβαιώνει πλήρως το iefimerida.gr

Ο Παύλος Πολάκης και η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα
Ο Παύλος Πολάκης και η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα - Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής Α' Πειραιώς της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, έδωσε στη δημοσιότητα την κατάθεση του αστυνομικού για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο αστυνομικός, επιβεβαιώνει πλήρως όσα έγραψε το iefimerida.gr τόσο για την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην βεβαιώσουν την παράβαση στο κατάστημα, όσο και για τις απειλές του κ. Πολάκη προς τον ίδιο. «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση κ να δεις που θα σε στείλω» λέει επί λέξει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης στην αναφορά του ο αστυνομικός γράφει μεταξύ άλλων: «στις 11 το βράδυ της 14η Ιανουαρίου στην ψαροταβέρνας «Ψαρομεζές», διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Την ώρα της σύνταξης της πράξης επιβολής προστίμου, καθήμενος πελάτης ο οποίος τυγχάνει και βουλευτής εν ενεργεία της Ελληνικής Βουλης κύριος ΠΟΛΑΚΗΣ Παύλος (τον οποίο αναγνώρισα λόγω της ιδιότητάς του καθώς και ότι η Υπηρεσια μου έχει αναλάβει την φρούρηση της οικίας του) μας προσέγγισε και μας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε. Άμεσα του εξηγήθηκε ότι κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό μας καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί».

Από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

 1. Όντως παρενέβη, επιχειρώντας να πείσει του αστυνομικούς να μην βεβαιώσουν την παράβαση. Από πότε συνιστά παρατυπία για αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του; Γιατί παρενέβη ο κ. Πολάκης, χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα για να μην καταγραφεί μια παρασπονδία στα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για να προφυλάξει την κοινωνία από τη διασπορά του ιού;
 2. Γιατί ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, κ. Πολάκης ζητά από όργανα επιβολής του νόμου «ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε» όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο αστυνομικός, ο οποίος του εξήγησε ότι «κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό μας καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί».
 3. Επιβεβαιώνεται ότι ο βουλευτής κ. Πολάκης απείλησε τον αστυνομικό με δυσμενή μετάθεση. Όπως ο ίδιος ο αστυνομικός καταθέτει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση κ να δεις που θα σε στείλω».

Δείτε την κατάθεσή του, όπως την ανήρτησε στα social media ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπουτσικάκης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ:

Ο Πολάκης απειλεί αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας! «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση κ να δεις που θα σε στείλω». Μετά τις απόψεις του για τη δικαιοσύνη, το alter ego του Α. Τσίπρα ξαναχτυπά εναντίον αστυνομικών οι οποίοι απλά έκαναν τη δουλειά τους!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έγραφε το iefimerida.gr

Η αναφορά του αστυνομικού, επιβεβαιώνει πλήρως όσα το iefimerida.gr έγραφε το απόγευμα του Σαββάτου:

«Πρωταγωνιστής ενός ντροπιαστικού – για τη βουλευτική ιδιότητα – επεισοδίου, έγινε για μια ακόμη φορά ο Παύλος Πολάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο επιχείρησε να σταματήσει αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα  για παράβαση των μέτρων για τον Covid-19, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση, θυμίζοντας άλλες, μαύρες εποχές.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου. Ο κ. Πολάκης με την παρέα του συνέτρωγαν σε εστιατόριο με ψαρομεζέδες, όπου συχνάζει, στην γειτονιά του, στην περιοχή του Μοσχάτου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έκανε την εμφάνισή του ένα κλιμάκιο αστυνομικών που έκανε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων. Το εστιατόριο ήταν σχεδόν πλήρες από πελάτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί θέλησαν να βεβαιώσουν παράβαση καθώς ένας υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα και κάλεσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος για τα περαιτέρω. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν πελάτες του καταστήματος, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού της παρέμβασης Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο από τους άνδρες της ΕΛΑΣ και τους ζήτησε να σβήσουν το πρόστιμο. Εκείνοι αρνήθηκαν ευγενικά, λέγοντας πως υποχρεούνται να τηρήσουν τον νόμο. Τότε ο αψύς Κρητικός βουλευτής άρχισε να φωνάζει. «Είναι ντροπή και ξεφτίλα, ρεζιλίκα να ακολουθήτε τέτοιες εντολές!» είπε εις επήκοον όλων των πελατών για να συνεχίσει απειλητικά προς τον επικεφαλής αστυνομικό: «Δώσε μου τα στοιχεία σου!» . Εκείνος του τα έδωσε και ο Παύλος Πολάκης απάντησε: «Τώρα θα πάρω τον αρχηγό σου (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Μιχάλη Καραμανλάκη)  να σβήσει την κλήση και θα δεις που θα σε στείλω!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και αποχώρησαν, ενώ ο Παύλος Πολάκης άρχισε να τηλεφωνεί -άγνωστο... πού».

Η ΕΛΑΣ διαβεβαιώνει: Το πρόστιμο, προφανώς, θα επιβληθεί κανονικά

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αργότερα, η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της το επεισόδιο και διεμήνυσε ότι το πρόστιμο θα επιβληθεί κανονικά.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».

ΝΔ: Το alter ego του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου

Εξαλλου η ΝΔ σχολίασε με ανακοίνωσή της το περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Παύλος Πολάκης στο Μοσχάτο.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στο «alter ego του κ. Τσίπρα» ο οποίος «μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον Παύλο Πολάκη

Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους πραγματοποιώντας έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του covid σε εστιατόριο στο Μοσχάτο.

Ο κ.Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο. Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του.

Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, το "αναλαμβάνω το ρίσκο" και την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων, το «βάζουμε πλάτη» του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Ο Πολάκης

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε τη δική το εκδοχή για τα γεγονότα σε ανάρτησή του. Όπως υποστήριξε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Επιβεβαιώνει ότι ο υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Όπως γράφει, όντως, «κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια, αδελφός μάλιστα του ιδιοκτήτη, κατέβασε τη μάσκα του, όχι στον χώρο των πελατών αλλά πίσω από το γκισέ του ταμείου για να φάει κάτι.Εκείνη τη στιγμή ακριβώς δύο τύποι που ήταν έξω από το μαγαζί μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί «παρέβη τα μέτρα έναντι του κόβιντ» για να του κόψουν πρόστιμο!». Άρα υπήρξε παράβαση - έστω, σύμφωνα με την εκδοχή Πολάκη.
 • Επιβεβαιώνει ότι όντως παρενέβη ο ίδιος στο περιστατικό, επειδή το θεώρησε «ελεεινό και απαράδεκτο» χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο και με ποια ιδιότητα. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης «το να του κόψουν πρόστιμο είναι απλά επίδειξη αυταρχισμού και τίποτα δεν προσφέρει στην πανδημία!!!»
 • Επίσης επιβεβαιώνει ο κ. Πολάκης ότι ο «υποδιοικητής του τμήματος μου είπε πως εμποδίζω τον έλεγχο».
 • Ο βουλευτής υποστήριξε πως αυτό που κάνουν είναι ΣΤΗΜΕΝΟ, και ρώτησε τον αστυνομικό αν έχει εντολή να κόψει πρόστιμα. «Η απάντηση του ήταν «ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΟΨΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ» !!!!!». Το αυτονόητο για ένα αστυνομικό όργανο είναι να έχει εντολή να τηρεί τον νόμο και σε κάθε τέτοια περίπτωση να βεβαιώνει παραβάσεις και να κόβει πρόστιμα. Το γιατί αυτό, ερμηνεύεται από τον κ. Πολάκη ως... απόδειξη στημένου γεγονότος, μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Γιατί επίσης ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι θεωρεί στημένο (και μάλιστα το αναγράφει με κεφαλαία γράμματα) το σκηνικό; Στημένο έναντι του ιδίου; Έναντι του καταστήματος; Έναντι του συγκεκριμένου υπαλλήλου; Και από ποιον; Από την Ελληνική Αστυνομία;
 • Επιβεβαιώνει ο ίδιος ο κ. Πολάκης ότι επετέθη φραστικά στον αστυνομικό και πως του δήλωσε ότι το πρόστιμο δεν θα ισχύσει: «Τότε του είπα πως είναι Απαράδεκτοι πως έχει και αυτός προσωπική ευθύνη για αυτήν την παράνοια που κάνουν και πως θα ενημερώσω τη διοίκηση της ελληνικής αστυνομίας για αυτό που έκαναν και πως αυτό το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ».
 • Επιβεβαιώνει ότι πήρε τηλέφωνο στη διοίκηση της ΕΛΑΣ: «Αυτοί έκοψαν το πρόστιμο, εγώ πήρα τηλέφωνο τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας τους ενημέρωσα τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε, τους είπα πως δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, γιατί είναι ΑΔΙΚΟ και ΣΤΗΜΕΝΟ και μάλιστα με στυλ αυταρχισμού άλλων εποχών και μου είπαν πως θα το δουν!». Γιατί είναι αυταρχική η απάντηση «θα το δούμε» επίσης μόνο ο κ. Πολάκης μπορεί να το απαντήσει.
 • Τέλος δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε μία ακόμη αντίφαση στα όσα υποστηρίζει ο κ. Πολάκης. Στην ανάρτησή του χθες, αναφέρει ότι « αυτό το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ». Επίσης καταλήγει λέγοντας: «ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!! Είναι παράνομο, εκδικητικό και καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία!». Στο εξώδικο ωστόσο που έστειλε στο iefimerida.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαψεύδεται: Εγκαλεί το iefimerida.gr ότι στο άρθρο του «διαλαμβάνει απολύτως ψευδείς ισχυρισμούς» όπως ότι: «...δήθεν ζήτησα από τους αστυνομικούς να «σβήσουν» το πρόστιμο, κάτι που ουδέποτε συνέβη, καθώς εγώ ως αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος παρενέβην και επεσήμανα στους αστυνομικούς ότι στην προκείμενη περίπτωση η επιβολή προστίμου ήταν επίδειξη αυταρχισμού...».
 • Επίσης διαψεύδει ότι απείλησε τον αρμόδιο αστυνομικό, «λέγοντάς του τάχα τη φράση «Θα δεις που θα σε στείλω», κάτι που ουδέποτε συνέβη, αλλά συνιστά προφανέστατα αποκύημα της φαντασίας σας, που επιχειρείτε να αποδώσετε σε δήθεν πληροφορίες που προέρχονται τάχα από τους παρισταμένους - θαμώνες του συγκεκριμένου καταστήματος!». Η αναφορά του πρωταγωνιστή-αστυνομικού, διαψεύδει βέβαια, πλήρως τον κ. Πολάκη και επιβεβαιώνει πλήρως όσα γράψαμε.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

«Χθες βράδυ πήγα να φάω οικογενειακώς στο γνωστό και εξαιρετικής ποιότητας μαγαζί «Ψαρομεζέδες» στο Μοσχάτο. Εκεί έγινα μάρτυρας του εξης απαράδεκτου και ελεεινού περιστατικού:

Το εστιατόριο έχει 5-6 γκαρσόνια ευγενέστατα,τα οποία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού.

Μας έλεγξαν τα πιστοποιητικά όπως μπήκαμε να καθίσουμε, όλα τα τραπεζια είχαν αντισηπτικά και το προσωπικό φορούσε διαρκώς τη μάσκα του κατά το σερβίρισμα και την κυκλοφορία τους στους δύο χώρους του εστιατορίου.

Κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια, αδελφός μάλιστα του ιδιοκτήτη, κατέβασε τη μάσκα του, όχι στον χώρο των πελατών αλλά πίσω από το γκισέ του ταμείου για να φάει κάτι.

Εκείνη τη στιγμή ακριβώς δύο τύποι που ήταν έξω από το μαγαζί μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί «παρέβη τα μέτρα έναντι του κόβιντ» για να του κόψουν πρόστιμο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή από εκεί που καθόμουν είδα τη σκηνή, σηκώθηκα αμέσως και πήγα στους δύο αστυνομικούς, ο ένας μάλιστα ήταν και υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου και τους είπα πως αυτό που κάνουν είναι ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, πως όλο το προσωπικό του μαγαζιού τηρεί μέχρι κεραίας τα μέτρα και να ρωτήσουν τις 7-8 παρέες που ήταν μέσα για επιβεβαίωση και πως το να του κόψουν πρόστιμο είναι απλά επίδειξη αυταρχισμού και τίποτα δεν προσφέρει στην πανδημία!!!

Ο υποδιοικητής του τμήματος μου είπε πως εμποδίζω τον έλεγχο και τον ρώτησα αφού του επανέλαβα πως είδα τη σκηνή και πως αυτό που κάνουν είναι ΣΤΗΜΕΝΟ, αν έχει εντολή να κόψει πρόστιμα. Η απάντηση του ήταν «ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΟΨΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ» !!!!!

Τότε του είπα πως είναι Απαράδεκτοι πως έχει και αυτός προσωπική ευθύνη για αυτήν την παράνοια που κάνουν και πως θα ενημερώσω τη διοίκηση της ελληνικής αστυνομίας για αυτό που έκαναν και πως αυτό το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.

Αυτοί έκοψαν το πρόστιμο, εγώ πήρα τηλέφωνο τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας τους ενημέρωσα τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε, τους είπα πως δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, γιατί είναι ΑΔΙΚΟ και ΣΤΗΜΕΝΟ και μάλιστα με στυλ αυταρχισμού άλλων εποχών και μου είπαν πως θα το δουν!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιμενω μέχρι τώρα να με ενημερώσουν αν έκαναν κάτι και εν τω μεταξύ βλέπω σε κάτι περιθωριακά σάιτ μια εκδοχή αυτών που έγιναν η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και για την οποία εκδοχή αν δεν την κατεβάσουν τώρα θα φάνε μήνυση (φωτο 2) όπως και κάθε άλλος που θα αναπαράγει αυτά τα τρισάθλια ΨΕΜΜΑΤΑ.

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:

1) τα πράγματα έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέω. Μπορεί να τα επιβεβαιώσουν οι παρόντες, ένας μάλιστα εκ των οποίων είναι δημοσιογράφος του σάιτ Zougla.gr όπως μου είπε ο ίδιος και ο οποίος άκουσε όλη τη συζήτηση με τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ αστυνομικούς!!
2) ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!! Είναι παράνομο, εκδικητικό και καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία!
3) Θεοδωρικάκο μάζεψε αυτούς που ξαμόλυσες, ζηλεύοντας τις δόξες του γέρο-Μητσοτλακη που ειχε πει το αμίμητο «η αστυνομία είναι το κράτος»!!!! …και μετά ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εξώδικο Πολάκη κατά του iefimerida.gr

Το εξώδικο Παύλου Πολάκη διά του δικηγόρου του στο iefimerida.gr

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Του Παύλου Πολάκη του Πέτρου, Βουλευτή Χανίων, κατοίκου Αθηνών, επί της οδού Βουλής αρ. 4, με Α.Φ.Μ: 027907826 Δ.Ο.Υ. Α΄- Β΄ Χανίων.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «NEWMEDIA NETWORKS SYNAPSIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»,με έδρα στην Αθήνα επί της οδού με ΑΦΜ: , όπως νομίμως εκπροσωπείται.

…………………………………….

Α. Όπως καλώς γνωρίζετε, σήμερα 15 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:18 δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «iefimerida.gr», της οποίας τυγχάνετε ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια, ανυπόγραφο άρθρο υπό τον τίτλο «Επεισόδιο Πολάκη σε ταβέρνα: Επιχείρησε να σβήσει κλήση παράβασης των μέτρων, απείλησε αστυνομικό – ‘Θα δεις που θα σε στείλω».

Στο ως άνω υποβολιμαίο και κατασκευασμένο άρθρο διαλαμβάνονταν, μεταξύ κι άλλων, τα εξής: «Πρωταγωνιστής ενός ντροπιαστικού – για τη βουλευτική ιδιότητα – επεισοδίου, έγινε για μία ακόμη φορά ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο επιχείρησε να σταματήσει αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα για παράβαση των μέτρων για τον Cocid -19, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση, θυμίζοντας άλλες, μαύρες εποχές….. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί θέλησαν να βεβαιώσουν παράβαση καθώς ένας υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα και κάλεσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος για τα περαιτέρω. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν πελάτες του καταστήματος, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού της παρέμβασης Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον λόγο από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και τους ζήτησε να σβήσουν το πρόστιμο. Εκείνοι αρνήθηκαν ευγενικά, λέγοντας πως υποχρεούνται να τηρήσουν τον νόμο. Τότε ο αψύς Κρητικός βουλευτής άρχισε να φωνάζει. «Είναι ντροπή και ξεφτίλα, ρεζιλίκα να ακολουθείτε τέτοιες εντολές» είπε εις επήκοον όλων των πελατών, για να συνεχίσει απειλητικά προς τον επικεφαλής αστυνομικό: «δώσε μου τα στοιχεία σου!». Εκείνος του τα έδωσε και ο Παύλος Πολάκης απάντησε: «Τώρα θα πάρω τον αρχηγό σου (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ) να σβήσει την κλήση και να δεις που θα σε στείλω!»…..»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίμαχο δημοσίευμα είναι όλως αβάσιμο και ατεκμηρίωτο από δημοσιογραφικής απόψεως, ενώ τυγχάνει εσκεμμένα μεροληπτικό και συκοφαντικό για το πρόσωπό μου, καθώς βρίθει ψευδών γεγονοτικών ισχυρισμών και διαστρεβλώνει κατάφωρα τα αληθή περιστατικά που έλαβαν χώρα. Ειδικότερα, διαλαμβάνει τους απολύτως ψευδείς ισχυρισμούς και δη εν πλήρη γνώσει της αναλήθειάς τους από τον «ανώνυμο» συντάκτη του άρθρου:

 1. ότι δήθεν ζήτησα από τους αστυνομικούς να «σβήσουν» το πρόστιμο, κάτι που ουδέποτε συνέβη, καθώς εγώ ως αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος παρενέβην και επεσήμανα στους αστυνομικούς ότι στην προκείμενη περίπτωση η επιβολή προστίμου ήταν επίδειξη αυταρχισμού, δεδομένου ότι ο σερβιτόρος «κατέβασε» τη μάσκα του όχι στον χώρο των πελατών, αλλά πίσω από το ταμείο του καταστήματος για να φάει κάτι. Στην ερώτηση μου προς τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου (ο οποίος προΐστατο του ελεγκτικού κλιμακίου!) εάν τους είχε δοθεί εντολή να επιβάλουν πάση θυσία πρόστιμα, ο τελευταίος απάντησε ενώπιον όλων των παρισταμένων: «Ναι έχω εντολή να κόψω πρόστιμα»! Τότε τον ενημέρωσα – επίσης ενώπιον όλων των παρισταμένων – ότι θα ενημερώσω τη Διοίκηση της Αστυνομίας για το περιστατικό, αναφέροντας πως το συγκεκριμένο πρόστιμο δεν θα ισχύσει, ακριβώς διότι η επιβολή του είναι εντελώς άδικη και καταφανώς αντίθετη με το πνεύμα των διατάξεων του νόμου περί περιορισμού του κορωνοϊού, και
 1. ότι δήθεν απείλησα (!!!) τον αρμόδιο αστυνομικό, λέγοντάς του τάχα τη φράση «Θα δεις που θα σε στείλω», κάτι που ουδέποτε συνέβη, αλλά συνιστά προφανέστατα αποκύημα της φαντασίας σας, που επιχειρείτε να αποδώσετε σε δήθεν πληροφορίες που προέρχονται τάχα από τους παρισταμένους - θαμώνες του συγκεκριμένου καταστήματος!Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότιόσοι ήταν αυτόπτες και αυτήκοες μάρτυρες του περιστατικού, γνωρίζουν τι πραγματικά διημείφθη και ότι ουδέποτε εκστόμισα ή υπονόησα με οποιονδήποτε τρόπο τα ως άνω που ψευδώς ανέφερε ο συντάκτης του άρθρου.

Εις μάλιστα εξ αυτών, ο κ. Μιχάλης Παπανίδης, που δεν ήταν ούτε συνδαιτυμόνας μου, ούτε καν γνωστός μου και τυγχάνει δημοσιογράφος που έτρωγε στο ίδιο κατάστημα, προέβη μετά τη δημοσίευση του άνω δημοσιεύματός σας σε αποκατάσταση της αλήθειας αναρτώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα zougla.gr σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Ο Πολάκης και οι υπάλληλοι του Ράπτη», καταρρίπτοντας έτσι τα ψεύδη που εφηύρατε και τεχνηέντως αποδώσατε σε δήθεν αυτόπτες μάρτυρες - θαμώνες του καταστήματος για να αποφύγετε τις ευθύνες σας με την επίκληση (εφόσον απαιτείτο) της γνωστής δικαιολογίας ότι «πέσατε» δήθεν θύματα κακής πληροφόρησης (όπως ακριβώς υποστήριξαν κι άλλα ειδησεογραφικά sites σε ανάλογες περιπτώσεις με δήθεν μαρτυρίες γειτόνων....)!

Ο άμεσος δε δόλος σας για την κατά τα ανωτέρω συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος μου αποδεικνύεται άνευ ετέρου και από το γεγονός ότι, παρόλο που το περιεχόμενο του ως άνω δημοσιεύματος διαψεύστηκε από εμένα ρητά και κατηγορηματικά μέσω σχετικής ανάρτησής μου στην σελίδα μου στο Facebook περί ώρα 17.20 και η άνω διάψευση ετέθη υπόψη σας από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας σας και με τον δικηγόρο της εταιρείας σας, εντούτοις η εταιρεία σας ούτε αποκατέστησε την αλήθεια, ούτε επιχείρησε να διασταυρώσει (έστω και κατόπιν «εορτής») τις δήθεν πηγές του επίμαχου δημοσιεύματος, αλλά αντιθέτως ισχυριστήκατε ότι η δική μου «εκδοχή» επιβεβαίωσε τάχα εμμέσως το δημοσίευμά σας!

Β. Αντί λοιπόν να αποκαταστήσετε την αλήθεια, όπως ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλουν, εσείς προέβητε στη δημοσίευση και δεύτερου, κατά σειρά, ανυπόγραφου άρθρου και συγκεκριμένα στις 19:16 υπό τον τίτλο «Η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει το επεισόδιο Πολάκη με αστυνομικό σε ταβέρνα στο Μοσχάτο και επιμένει για το πρόστιμο», παραποιώντας εκ νέου κατάφωρα την αλήθεια και εμφανίζοντας αυτή τη φορά την ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώνει δήθεν το δημοσίευμά σας μέσω της ανακοίνωσής της!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, το άνω άρθρο σας είχε επί λέξει ως εξής:«Σε συνέχεια της αποκάλυψης του iefimerida.gr για τον καβγά του Παύλου Πολάκη με αστυνομικό χθες σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι το πρόστιμο που κόπηκε στον σερβιτόρο της ταβέρνας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την πανδημία και όπου, όπως αποκάλυψε το iefimeridaεπενέβη ο Παύλος Πολάκης επιχειρώντας να σταματήσει τον έλεγχο και απειλώντας τον αστυνομικό … με δυσμενή μετάθεση, θα ισχύσει κανονικά

Και με το άνω άρθρο αποσκοπούσατε προδήλως στην κατασυκοφάντησή μου, στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου, καθώς και στην προσωπική και πολιτική μου απαξίωση, δεδομένου ότι διαστρεβλώσατε εσκεμμένα και τεχνηέντως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το πρόστιμο που καταλογίστηκε και δεν περιελάμβανε καμία απολύτως αναφορά σε δήθεν απειλές μου σε βάρος του αστυνομικού που το επέβαλε, καταρρίπτοντας έτσι και η Ελληνική Αστυνομία τον ως άνω ψευδή ισχυρισμό μας.

Γ. Έτι δε περαιτέρω, επαναλάβατε τους άνω ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς και σε έτερο, τρίτο κατά σειρά (με ώρα 19:27), άρθρο της ιστοσελίδας σας, με τίτλο «Η ΝΔ για το επεισόδιο Πολάκη με αστυνομικό: Το alterego του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου», όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου σε ταβέρνα στο Μοσχάτο όταν όχι μόνο επιχείρησε να σταματήσει αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα για παράβαση των μέτρων για τον Cocid -19, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση, θυμίζοντας άλλες, μαύρες εποχές…..».

Επειδή τα ως άνω από 15.01.2022 δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά, δυσφημιστικά και ακραία προσβλητικά και απαξιωτικά για το πρόσωπό μου, αποσκοπούσαν δε όχι να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη, αλλά να με στοχοποιήσουν και να με πλήξουν ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά, καθώς εμπεριείχαν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς περί δήθεν αντιθεσμικής, παράνομης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς μου, εν πλήρη γνώσει του «ανώνυμου» συντάκτη τους περί του αναληθούς περιεχομένου τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή µε τους ανωτέρω ψευδείς ισχυρισµούς που συνιστούν παράνοµη, καταχρηστική και ποινικώς κολάσιµη συµπεριφορά, όχι µόνο δεν εξυπηρετείτε το δηµοσιογραφικό καθήκον ενηµέρωσης του κοινού, αλλά συσκοτίζετε την αλήθεια, διαστρεβλώνετε την πραγµατικότητα και παραπλανάτε το αναγνωστικό κοινό χάριν πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων.

Επειδή οι ανωτέρω ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί περιήλθαν σε γνώση µεγάλου αριθµού αναγνωστών µέσω της δηµοσίευσης τους στην ιστοσελίδα σας και την εν συνεχεία αναπαραγωγή τους από όλους σχεδόν τους ιστότοπους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επειδή στην επίδοση της παρούσας προβαίνω και για τους σκοπούς της παρ. 5 του άρθρου νόµου του Ν. 1178/1981.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και µε την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατός µου

ΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την ως άνω κατ’ εξακολούθηση παράνοµη σε

βάρος µου συµπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως: (α) διαγράψετε άμεσα τα προαναφερόμενα από 15.01.2020 (ώρα

15:18, 19:16 και 19.27 αντίστοιχα) δημοσιεύματα από την ως άνω στην ιστοσελίδα σας («iefimerida.gr») και απαλείψετε κάθε σχετικό κείμενο το οποίο περιέχει τους άνω συκοφαντικούς και προσβλητικούς για το πρόσωπό μου ισχυρισμούς και β) προβείτε σε προσήκουσα επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 37 παρ. 2 του ν. 4356/2015, διά της καταχώρησης στην ίδια ως άνω ιστοσελίδα με το ίδιο χρώμα και μέγεθος γραμματοσειράς, νεότερου, ανακλητικού και αποκαταστατικού δηµοσιεύµατος, µε ανάλογο τρόπο προς εκείνον µε τον οποίον έχουν αναρτηθεί αρχικά τα ανωτέρω επιλήψιµα άρθρα, παραθέτοντας ταυτόχρονα την κάτωθι δήλωση: «Ανακαλούμε και ζητούμε συγγνώμη από τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Παύλο Πολάκη για όλα όσα ψευδή διαλαμβάνονται στα δημοσιεύματα με ημερομηνία 15.01.2022 και ώρα 15:18, 19:16 και 19:27 αντίστοιχα περί δήθεν απαίτησής του να διαγραφεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σερβιτόρο ταβέρνας στο Μοσχάτο και περί δήθεν απειλής του αρμόδιου αστυνομικού με ‘δυσμενή μετάθεση’. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πολάκης ουδέποτε έπραξε τα ανωτέρω. Ουδέποτε είχαμε πρόθεση να τον προσβάλλουμε, ούτε να αμφισβητήσουμε το ήθος και εν γένει την προσωπικότητά του

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλως δε σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, προσφεύγοντας στα αρμόδια Δικαστήρια για την αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης από τα ως άνω ψευδή και όλως δυσφημιστικά δημοσιεύματά σας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς τηνανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «NEWMEDIA NETWORKS SYNAPSIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»,με έδρα στην Αθήνα επί της οδού , με ΑΦΜ: , όπως νομίμως εκπροσωπείται, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενο αυτής στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2022
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος του Εξωδίκως Δηλούντος
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΘ. ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ