Χατζηβασιλείου: Αναβαθμίζουμε τις Ε.Δ χωρίς να είμαστε πολεμοχαρείς -Να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος - iefimerida.gr

Χατζηβασιλείου: Αναβαθμίζουμε τις Ε.Δ χωρίς να είμαστε πολεμοχαρείς -Να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου / Φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αναβαθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο ποτέ άλλοτε. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά θέλουμε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος», τόνισε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στάθηκε σε δηλώσεις Τούρκων αναλυτών για την αναβάθμιση των Ε.Δ στην Ελλάδα: «Θα σας παραπέμψω σε όσα λένε οι Τούρκοι αναλυτές. Ότι η Ελλάδα αναβαθμίζει όσο ποτέ άλλοτε τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα θωράκισης της αμυντικής της ικανότητας. Αυτό, λοιπόν, λένε οι Τούρκοι» και συνέχισε τονίζοντας ότι «εμείς δεν καλλιεργούμε πολεμοχαρές κλίμα. Είμαστε μία δύναμη ειρήνης, μία δύναμη σταθερότητας» είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ξεκαθάρισε ο βουλευτής Σερρών, «θέλουμε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος. Και αυτή τη στιγμή, παρά την αγορά των Eurofighter από την Τουρκία, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει προβάδισμα στον αέρα. Εάν δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αεροσκαφών, θα το καταλάβετε».

«Ο Ερντογάν πήγε για F-35 και κατέληξε με Eurofighter»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξοπλιστικές κινήσεις της Τουρκίας, ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Ο Τούρκος πρόεδρος τον προηγούμενο μήνα πήγε στο Λευκό Οίκο για να αγοράσει F-35 και τελικά κατέληξε να αγοράζει Eurofighter, πολλά εκ των οποίων μεταχειρισμένα. Άρα λοιπόν ο στόχος της Τουρκίας να ξαναμπεί στα F-35 και να αποκτήσει άμεσα αμερικανικό αμυντικό υλικό δεν επετεύχθη. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν έχει, όπως και καμία άλλη χώρα, τον ρόλο να στέκεται “μπάστακας” πάνω από κάθε τρίτη χώρα που επιθυμεί να συνομιλήσει με την Τουρκία. Δεν είναι δουλειά μας αυτή». Εξήγησε ότι «η Τουρκία δεν μπαίνει στο SAFE ούτε από την μπροστινή, ούτε από την πλάγια είσοδο – δεν ισχύει αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με τη συμφωνία Βρετανίας – Τουρκίας, ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπογράμμισε: «Ο πρώτος προβληματισμός που έρχεται αβίαστα στο μυαλό κάθε Έλληνα είναι η απόφαση της Βρετανίας να συνεργαστεί με την Τουρκία, τη στιγμή που η Βρετανία, μία από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτήν τη στιγμή συνηγορεί στην πώληση αεροσκαφών στην Τουρκία, η οποία κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου».

Επιπλέον, σχολίασε ότι «είναι σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι κινήθηκαν – και κυρίως εδώ οι Βρετανοί – με μια λογική οικονομικής συναλλαγής. Διασώζουν το πρόγραμμα Eurofighter που πήγαινε για λουκέτο και διασώζουν 20.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μετάβαση του Πρωθυπουργού στο Σινά, σημειώνοντας: «Η αυριανή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Μονή Σινά, διότι θα έχουμε πια νέο Αρχιεπίσκοπο. Έχει τερματιστεί η κρίση που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες στην Αδελφότητα των μοναχών. Φαίνεται ότι είμαστε ταυτόχρονα στην τελική ευθεία για μια συνολική συμφωνία διευθέτησης. Κι όταν αυτό ολοκληρωθεί, για πρώτη φορά μετά από 1.500 χρόνια θα έχει κατοχυρωθεί το καθεστώς της Μονής και θα έχουν επιλυθεί πρακτικά ζητήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ