Τις προτάσεις της προκειμένου να βελτιωθεί η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις μετακινήσεις στη δυτική Αθήνα παρουσίασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην τοποθέτησή της στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό, η βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας τόνισε πως το κυκλοφοριακό «δεν είναι απλώς ζήτημα ταλαιπωρίας» αλλά «ζήτημα ποιότητας ζωής, οικονομικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ισότητας».
Υποστήριξε πως η Δυτική Αθήνα πληρώνει το μεγαλύτερο κόστος, καθώς οι κάτοικοί της:
• Σπαταλούν έως και 40% περισσότερο χρόνο καθημερινά στις μετακινήσεις
σε σχέση με άλλες περιοχές. Η ρίζα του προβλήματος εντοπίζεται στην υπέρμετρη επιβάρυνση των κεντρικών οδικών αρτηριών. Η λεωφόρος Κηφισού αποτελεί τον οδικό άξονα που καθημερινά βρίσκεται στο κόκκινο. Και αυτό συνεχίζεται και σε άλλους κρίσιμους άξονες όπως η Ιερά Οδός, η Λεωφόρος Θηβών και η Παναγή Τσαλδάρη.
• Εξαρτώνται από ανεπαρκή, καθυστερημένα και συχνά αναξιόπιστα ΜΜΜ.
• Ζουν σε περιοχές με υψηλότερη ρύπανση, λιγότερο πράσινο, περιορισμένες
λεωφορειολωρίδες και καθυστερημένα έργα. Αυτό δεν είναι απλώς συγκοινωνιακή αδικία. Είναι κοινωνική ανισότητα.
Η κα. Γιαννακοπούλου επεσήμανε πως λύσεις θα έρθουν με συγκεκριμένα έργα. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να εξαγγέλλει έργα αντί να τα υλοποιεί. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, λέμε ξεκάθαρα: λύσεις τώρα, όχι εξαγγελίες», τόνισε.
Οι προτάσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου για το κυκλοφοριακό στη δυτική Αθήνα
Η βουλευτής παρουσίασε τις εξής προτάσεις:
Α. Άμεση αναβάθμιση των ΜΜΜ
• Αύξηση δρομολογίων λεωφορείων σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ίλιον
και Αγ. Αναργύρους.
• Προτεραιότητα σε ηλεκτρικά λεωφορεία στη Δυτική Αθήνα για μείωση
ρύπων.
• Επέκταση και πραγματική λειτουργία νέων λεωφορειολωρίδων, όχι μόνο
στα χαρτιά.
Β. Μετρό που φτάνει επιτέλους στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας που δεν καλύπτονται ακόμη
• Η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον αντιμετωπίζει σημαντικές
καθυστερήσεις και το έργο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ωρίμανσης των μελετών και της εξασφάλισης χρηματοδότησης, χωρίς να έχει ξεκινήσει η κατασκευή.
• Προώθηση της επεκτασης γραμμής μετρό προς Χαϊδάρι
• Σύνδεση των δυτικών δήμων με τον κορμό του δικτύου, ώστε να σταματήσει η συγκοινωνιακή απομόνωση.
Γ. Οδικά έργα που έχουν παγώσει
• Ολοκλήρωση κρίσιμων παρεμβάσεων σε Λεωφ. Θηβών, Λεωφ. Αθηνών,
Λεωφ. Καβάλας και μελέτη για Υπογειοποίηση τμημάτων τους.
• Δημιουργία ασφαλών κόμβων σε Καματερό – Ζεφύρι, όπου καταγράφονται
τα περισσότερα ατυχήματα.
Δ. Στροφή στην ήπια κινητικότητα
• Πεζοδρόμια ασφαλή, προσβάσιμα και όχι κατεστραμμένα.
• Πράσινοι διάδρομοι που ενώνουν πάρκα και πλατείες.
• Ποδηλατόδρομος που δεν θα είναι απλώς «γραμμή στο σχέδιο», αλλά
λειτουργικός και συνεχής.
Η κα. Γιαννακοπούλου σημείωσε πως στη δυτική Αθήνα τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου είναι τα υψηλότερα στην Αττική.
«Η λύση δεν είναι ενοχοποίηση του πολίτη, αλλά:
• Βελτίωση των ΜΜΜ
• Αποσυμφόρηση
• Περισσότερο πράσινο
• Έξυπνες πόλεις με ψηφιακούς αισθητήρες και έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας».
Υπογράμμισε πως στο ΠΑΣΟΚ «δεν αποδεχόμαστε ότι “έτσι είναι η Αθήνα”», λέγοντας πως «Η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Η Δυτική Αθήνα πρέπει να αλλάξει».
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία μεγάλων έργων – Μετρό, προαστιακός, Αττική Οδός», είπε η βουλευτής. «Και μπορεί να γίνει ξανά η δύναμη εκσυγχρονισμού που η χώρα χρειάζεται».
«Το κυκλοφοριακό δεν είναι τεχνικό πρόβλημα. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης.
Και εμείς, στη Δυτική Αθήνα, δεν θα δεχτούμε να είμαστε ο «τελευταίος σταθμός» της ανάπτυξης. Με σχέδιο, με σοβαρότητα και με κοινωνική δικαιοσύνη, μπορούμε να δώσουμε στη Δυτική Αθήνα τις μετακινήσεις που αξίζει», κατέληξε η κα. Γιαννακοπούλου.