ΚΙΝΑΛ: Κατεβαίνει υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος -Η επιστολή με την οποία ζητά παράταση για να μαζέψει υπογραφές - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Κατεβαίνει υποψήφιος και ο Παύλος Γερουλάνος -Η επιστολή με την οποία ζητά παράταση για να μαζέψει υπογραφές

γερουλάνος ασπρο πουκάμισο
Παύλος Γερουλάνος / EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παύλος Γερουλάνος, με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, ζητεί εύλογη παράταση χρόνου προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές ώστε να διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Γερουλάνος δέχθηκε πιέσεις από πολλά στελέχη όλο το τελευταίο διάστημα, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, να κατέλθει ως υποψήφιος. Επειτα από σκέψη και συζητήσεις το αποφάσισε. Ο Π. Γερουλάνος ζητά από την ΕΔΕΚΑΠ μια μικρή παράταση για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές και, αν του τη δώσουν, θα ξεκινήσει τις προσπάθειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που έγειρε υπέρ της καθόδου του Παύλου Γερουλάνου είναι η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά και η αίσθηση του κενού επιλογής που υπήρχε σε ένα κομμάτι στελεχών του ΚΙΝΑΛ, τα οποία έμεναν μετέωρα μετά τις εξελίξεις. Οπως επίσης και η αίσθηση για μικρή συμμετοχή στις κάλπες, που επιτάθηκε μετά την απόσυρση Γεννηματά. «Και για την παράταξη είναι σωστό να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες», λένε συνεργάτες του.

«Η μη συμμετοχή της προέδρου Φώφης Γεννηματά σε αυτήν τη διαδικασία περιορίζει την αντιπροσώπευσή μας στην κοινωνία και είναι σημαντικός και ορατός ο κίνδυνος να στερηθεί η διαδικασία τη συμμετοχή πολιτών, οι οποίοι συναποτελούν ένα πολιτικό δυναμικό που έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ο κ. Γερουλάνος.

Εφόρον δοθεί η αναγκαία παράταση, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον πέντε: Εκτός από τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Χάρη Καστανίδη, προστίθενται τώρα οι Παύλος Γερουλάνος και Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος έστειλε μάλιστα σχετική επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ, ζητώντας παράταση μίας εβδομάδας τουλάχιστον για να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται.

Η επιστολή Γερουλάνου προς την ΕΔΕΚΑΠ

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εξελίξεις αναφορικά με την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά, έχουν αγγίξει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Στεκόμαστε όλοι δίπλα της στη νέα μάχη που δίνει, με πίστη ότι θα την κερδίσει, διότι ξέρει να κερδίζει.

Η μη συμμετοχή της στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη. Το κενό που αφήνει είναι πολιτικό και είναι σημαντικό.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Φώφη Γεννηματά έδωσε σκληρές μάχες κάτω από αντίξοες συνθήκες, κράτησε το κόμμα αυτόνομο, υπερασπιζόμενη την ανάγκη για ενότητα και συνέχεια στον χώρο. Κράτησε τους ιστορικούς δεσμούς της Παράταξης με τα κοινωνικά κινήματα όπως το αυτοδιοικητικό και το συνδικαλιστικό, θεσμών που πορεύτηκαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και έφεραν την πολιτική πιο κοντά στην κοινωνία. Παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί κάποιος να έχει μαζί της, η παρουσία της συμβολίζει τη γέφυρα της σημερινής Προοδευτικής Παράταξης με την ιστορία της και εγγυάται τις αρχές και τις αξίες του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος μέσα στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μη συμμετοχή της προέδρου Φώφης Γεννηματά σε αυτήν τη διαδικασία περιορίζει την αντιπροσώπευσή μας στην κοινωνία και είναι σημαντικός και ορατός ο κίνδυνος να στερηθεί η διαδικασία τη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι συναποτελούν ένα πολιτικό δυναμικό που έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.

Ακόμα περισσότερο δε, όταν οι εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο μας. Το διακύβευμά τους αφορά το μέλλον και στην πορεία της χώρας, αν θα την οδηγήσουμε σε ένα νέο, αειφόρο και δίκαιο μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής προόδου ή θα αφεθεί στη διαχείριση παρωχημένων συνταγών και συμφερόντων που οδήγησαν ξανά και ξανά τη χώρα στη χρεοκοπία και την παρακμή.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η εκλογή νέου προέδρου είναι κρίσιμη και για το μέλλον αλλά και για τον προσανατολισμό της Προοδευτικής Παράταξης. Οφείλουμε στην κοινωνία να εκφράσουμε ένα σύγχρονο, άμεσο και ουσιαστικό πολιτικό πλαίσιο που να αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και όχι να αρκεστούμε στη στήριξη συντηρητικών δυνάμεων, σε όποια μεριά του πολιτικού φάσματος και αν βρίσκονται.

Προφανώς, όλες και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κρισιμότητα των εθνικών εκλογών δεν αφήνει πολυτέλεια χρόνου και ότι οι διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να τρέξουν γρήγορα. Όμως, κάθε προσπάθεια να κλείσει η διαδικασία εσπευσμένα, θα κοστίσει στο Κίνημα Αλλαγής πολλαπλάσια. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος μας τώρα είναι να προσθέσουμε ενέργεια, να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να ακούσουμε όλους και όλες, παλιούς και νέους συντρόφους, να διευρύνουμε την παράταξή μας, να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον, να κάνουμε μια νέα αρχή. Να μετατρέψουμε τις σημερινές δυσκολίες της παράταξης σε μια νέα προοπτική, σε ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα.

Κανείς δεν περισσεύει στην ιστορική αυτή εκλογική πορεία και κάθε νέα υποψηφιότητα θα βοηθήσει στο νέο ξεκίνημα που όλοι επιθυμούμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πλαίσια που σας παρουσίασα, συντρόφισσες και σύντροφοι, ζητώ εύλογη χρονική παράταση για τη συλλογή του απαραίτητου αριθμού υπογραφών ώστε να έχω τυπικά και ουσιαστικά την ευκαιρία να συμμετάσχω ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία. Και αν το κρίνετε δυνατό, την επιμήκυνση της προεκλογικής διαδικασίας για να δοθεί η δυνατότητα πολιτικού διαλόγου με την κοινωνία, ώστε να προκύψουν απαντήσεις τέτοιες, που θα μας καταστήσουν ξανά κυρίαρχη δύναμη αλλαγής.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι μαζί να συνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να δώσουν προοπτική στην Παράταξη και ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις είναι εδώ, δημιουργικές και έτοιμες να ηγηθούν και να παλέψουν για το μέλλον που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τιμή, Παύλος Γερουλάνος»

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, γίνεται μια προσπάθεια μεταξύ Χ. Τρικούπη και των επιτελείων όλων των υποψηφίων, προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση, να υπάρξει μικρή παράταση για τη συγκέντρωση υπογραφών και να το επικυρώσει αύριο σε συνεδρίασή της η ΕΔΕΚΑΠ.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη τονίζουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις υποψηφιότητες και εμφανίζονται πρόθυμοι να υπάρξει συμφωνία για παράταση ολίγων ημερών -μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη-, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους υποψηφίους να συγκεντρώσουν υπογραφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου επισημαίνουν πως είναι ευπρόδεκτη κάθε υποψηφιότητα, αρκεί να κατατεθεί δημόσια μέχρι αύριο.

«Με τήρηση των διαδικασιών που αποφασίσαμε στην ΚΕ με τόσο κόπο, ευπρόσδεκτος κάθε υποψήφιος που θα δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης, μέχρι αύριο. Η συμμετοχή δυναμώνει την παράταξη», τόνιζαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ