Νομοθετικές παρεμβάσεις γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για τις κλινικές μακροβιότητας μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη από ανακοπή στη Stem Clinic στο Κολωνάκι.
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να εντάξει στη νομοθετική παρέμβαση ένα application με QR code στο οποίο οι πολίτες θα βλέπουν την άδεια του ιατρείου το οποίο επισκέπτονται. «Θα καλέσω τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το ΕΚΠΑ, για να συσταθεί μια μια διεπιστημονική επιτροπή για την ιατρική μακροβιότητας. Μέσα στον νόμο που θα φτιάξουμε θα κάνουμε και ένα app όπου κάθε ιατρείο θα έχει ένα QR code για να βλέπει ο πολίτης την άδειά του», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Τέλος οι διαφημίσεις κλινικών όπως η Stem Clinic
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως οι διαφημίσεις κλινικών όπως η Stem Clinic «θα απαγορευτούν. Πριν από 10 ημέρες στη ΔΕΘ είχα κάνει μια συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Μία από τις προτάσεις που έκαναν ήταν η απαγόρευση των διαφημίσεων αυτών, πριν από τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη».
Ο ΙΣΑ είχε κάνει ελέγχους 3 φορές στο ιατρείο
Όσον αφορά την επίμαχη κλινική, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «ένα ιατρείο με άδεια παθολογικού ιατρείου αποφάσισε παράνομα να κάνει ιατρικές πράξεις που δεν επιτρέπεται. Έχουμε παραβίαση του νόμου και εξαπάτηση των πολιτών. Η πλασμαφαίρεση πρέπει να γίνεται εκεί τα τελευταία 5 χρόνια. Άδεια παθολογικού ιατρείου είχε, το clinic το έβαζαν αυτοί στον τίτλο».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο ΙΣΑ είχε κάνει ελέγχους 3 φορές στο ιατρείο αυτό, άρα δεν ισχύει ότι υπήρχε αμέλεια. Ένας απατεώνας πάντα μπορεί να υπάρχει· σε οποιονδήποτε έλεγχο ο απατεώνας μπορεί να κρύψει κάτι. Αυτό που γινόταν σε αυτό το ιατρείο δεν είχε καμία σχέση με την ιατρική μακροβιότητας».
Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «η πλασμαφαίρεση σε ιατρείο απαγορεύεται, είναι μια πολύ σοβαρή ιατρική πράξη που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, ένας από αυτούς είναι η ανακοπή και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να τελείται παρά μόνο σε ιατρικό περιβάλλον για να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επιπλοκές».