Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Χάρης Δούκας για την εξελισσόμενη διεύρυνση στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για διαδικασία «φύρδην μίγδην».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η διεύρυνση ενός κόμματος, προκειμένου να μην οδηγήσει σε φθορά, πρέπει να στηρίζεται σε σαφείς κανόνες, αρχές και αξίες. Όπως ανέφερε, δεν είναι ξεκάθαρο με ποια κριτήρια διαμορφώνονται κάθε φορά οι λίστες με τα νέα πρόσωπα που ανακοινώνονται.
«Σε αυτές τις διαδικασίες, για να μην υπάρξει φθορά, πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες. Με ποιους κανόνες δημιουργείται αυτή η περίφημη λίστα που κάθε φορά ανακοινώνεται; Με ποιες αρχές και ποιες αξίες; Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι κάθε νέα προσθήκη θα προσθέτει θετικά», είπε ο κ. Δούκας.
«Για να μην υπάρχουν παρατράγουδα, θα πρέπει η διεύρυνση να γίνεται με κανόνες. Και η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ακριβώς ότι είναι φύρδην μίγδην», πρόσθεσε.
«Δεν μπορεί άνθρωποι που προσέβαλλαν το ΠΑΣΟΚ και μας καθύβριζαν να επιστρέφουν χωρίς κανόνες. Ούτε μπορεί περιφερόμενα στελέχη, που έχουν περάσει από πολλά κόμματα, να εμφανίζονται ξανά», τόνισε.
Όπως ανέφερε, το ζήτημα αυτό δημιουργεί και αίσθημα αδικίας σε στελέχη που παρέμειναν διαχρονικά στο κόμμα: «Είναι δύσκολο για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να βλέπει ανθρώπους που κάποτε μας πετούσαν νεράντζια να μπαίνουν σε λίστες και να συμμετέχουν στο συνέδριο χωρίς ψήφο, την ώρα που εμείς, που παλεύουμε χρόνια, πρέπει να ζητάμε την ψήφο με μονοσταυρία για να εκλεγούμε».
Σε ερώτηση για το ότι ο ίδιος είχε πει πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, που καθύβριζε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας σχολίασε ότι «εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να ανακοινώνουμε Πελεγρίνη, έχουμε φτάσει σε άλλο επίπεδο, όπως θα έχετε καταλάβει».
«Εγώ δεν είπα να ανακοινώσουμε τον Τσίπρα στο συνέδριο, είπα αν θα μπορούσε να υπάρξει μια συζήτηση μαζί του», σημείωσε ο κ. Δούκας.
Δείτε βίντεο: