Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος για τη χώρα και ότι έχει άγνοια των διεθνών κανόνων.
«Ο κ. Τσίπρας παραμένει ατόφιος. Είναι μονίμως διχαστικός» τόνισε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπορυγού σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ «ή εμείς ή κανείς», προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας επανάφερε με άλλο τρόπο το «ή μας τελειώνουμε ή τους τελειώνουμε του 2015.
Ο Γ. Φλωρίδης μιλώντας στο Open υπογράμμισε ότι ο επικεφαλής του κόμματος ΕΛΑΣ «αυτό που ξαναφέρνει είναι εξόχως διχαστικό. Τότε ήταν για το σύνολο της κοινωνίας, τώρα είναι εξόχως διχαστικό για την ίδια την αντιπολίτευση. Δείχνει άρνηση να κατανοήσει του τι είναι η Δημοκρατία».
«Ο Τσίπρας δεν βάζει μυαλό»
«Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που ο λαός εκφράζεται ελεύθερα και αποφασίζει τι θα συμβεί. Το να θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από εσένα, το δοκίμασες σου βγήκε κάποια στιγμή και κατέρρευσε στη συνέχεια. Είναι εξόχως διχαστικό και δείχνει ότι ο Τσίπρας δεν βάζει μυαλό» τόνισε ο υπορυγός Δικαιοσύνης.
«Τότε που λέγαμε ότι θα διατρέξουμε μεγάλους κινδύνους από τη διακυβέρνηση Τσίπρα εάν συνέβαινε δεν ήταν ότι “αυτός θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα”, δηλαδή η πρόθεσή του, αλλά αυτά που έλεγε τον καθιστούσαν επικίνδυνο» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης αναφερόμενος στην περίοδο του 2015 και πρόσθεσε για τότε:
«Όταν λες “με έναν νόμο και με ένα άρθρο θα αλλάξω τα μνημόνια” σημαίνει ότι ναι μεν εσύ το πιστεύεις αλλά δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στο διεθνές περιβάλλον. Θα αναλάβεις να διοικήσει μια χώρα και έχεις παντελή άγνοια των διεθνών κανόνων».
«Aυτά που πιστεύει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»
«Η επικινδυνότητα του Τσίπρα ήταν αυτή. Δεν μιλάμε για του πολιτικούς σε επίπεδο προθέσεων ότι αυτός θέλει να κάνει κακό στην Ελλάδα. Είναι ότι αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει. Ότι αυτά που πιστεύει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της χώρας και τη διεθνή πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Φλωρίδης και πρόσεθσε για τον πρώην πρωθυπουργό:
«Όταν πίστευε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, αυτός μπορεί να το πίστευε και να ήταν χαρούμενος, όμως αυτό δείχνει μια παντελή άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας που τον καθιστούσε επικίνδυνο για την Ελλάδα».