Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Δεν υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες την περίοδο '19-'22. - iefimerida.gr

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Δεν υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες την περίοδο '19-'22.

Ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος / Φωτογραφία: Eurokinisi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εκτιμά ότι υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν έχει έρθει απλά μια διερεύνηση η οποία μπορεί να απαιτεί εξεταστική. Έχει έρθει δικογραφία η οποία συνδέεται με το θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η δικογραφία αυτή έχει έρθει για την περίοδο ΄19 -΄22. Άρα μιλάμε για ένα σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακούω τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να σβήσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, μιλώντας για διαχρονικές ευθύνες. Δεν υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες την περίοδο ΄19-΄22. Είναι σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι ένα ακόμα σκάνδαλο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην τολμήσει να «θάψει» και τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπου υπάρχει εμπλοκή ονόματος υπουργού θα πρέπει να γίνει έρευνα από τη Βουλή, γιατί αν δεν γίνει έρευνα από τη Βουλή δεν θα γίνει από πουθενά αλλού. Αυτό έγινε πρόσφατα και με το έγκλημα των Τεμπών. Η επιλογή της πλειοψηφίας να εξεταστεί για ένα πλημμέλημα μόνο ο κύριος Καραμανλής, έθαψε και κουκούλωσε τις ευθύνες όλων των υπολοίπων και την έρευνα. Εγώ λοιπόν λέω ξεκάθαρα. Κατ' αντιστοιχία του προηγούμενου φακέλου, διατηρώντας την υποχρέωση μας να μελετήσουμε, πρέπει να γίνει η έρευνα που αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν αντιστοιχεί αυτό σε εξεταστική», είπε και συμπλήρωσε:

«Όταν άλλαξε 5 υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και 6 προέδρους ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Μητσοτάκης, δεν ήξερε τίποτα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ; Είχε βουίξει ο τόπος για τις καθυστερήσεις των ενισχύσεων και για τα προβλήματα και τις καταγγελίες των αγροτών. Και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της ΚΟ είχα επισκεφθεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα τεράστια προβλήματα των ενισχύσεων. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην ήξερε τίποτα; Για ό,τι καλό συμβαίνει τα τελευταία έξι χρόνια, η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι οφείλεται στον κ. Μητσοτάκη. Για τα αρνητικά δεν ξέρει τίποτα. Εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί να γίνει καμία συσκότιση».

Όσον αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, εκτίμησε ότι «η Ελλάδα μετράει συνεχώς διπλωματικές ήττες». «Από τη Μονή του Σινά, στη διακοπή του καλωδίου από την Κάσο, στην έλλειψη μιας δικής μας πρωτοβουλίας για τη Μέση Ανατολή, στο τεράστιο πρόβλημα της πολεμικής σύγκρουσης, της επίθεσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της απάντησης, στην απουσία διεθνών θεσμών και πίστης στις αποφάσεις του ΟΗΕ από τις κυβερνήσεις».

«Αν ενισχυθούν αναθεωρητικές δυνάμεις, τότε ποιος μας προστατεύει από την αναθεωρητική πολιτική του κυρίου Ερντογάν;», διερωτήθηκε. «Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ως χώρα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης να συμμετέχει η Τουρκία στον αμυντικό εξοπλισμό της Ευρώπης; Μια χώρα η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και κατέχει παράνομα εδώ και 50 χρόνια τμήμα ευρωπαϊκής χώρας; Και στη συμφωνία του SAFE δεν υπήρξε το απαραίτητο βέτο και παρέμβαση της χώρας μας. Και διπλωματικά δεν υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία. Για τις αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χθες ήταν επίσης ουρά του κυρίου Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και να μας πει τα 25 δισ. από πού θα λείψουν;», συνέχισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, που έπληξε και την αξιοπιστία μας, έχει κάνει μια μεγάλη αλλαγή. Το συνέδριό μας, μας έδωσε μια πολύ ξεκάθαρη και δυνατή εντολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει και να δυναμώσει και να αποτελέσει τον πυλώνα μιας προοδευτικής απάντησης στον κ. Μητσοτάκη. Γιατί δυστυχώς και ο κ. Ανδρουλάκης και η πλειοψηφία της Νέας Αριστεράς δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σωκράτης Φάμελλος ΟΠΕΚΕΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ