Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: Στενός συντονισμός για περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη - iefimerida.gr

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: Στενός συντονισμός για περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης / EUROKINISSI: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Μπαντρ Αμπντελάτι. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα Χ, οι δυο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο ΥΠΕΞ εξέτασαν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Αιγύπτου και συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας και της Αιγύπτου ως πυλώνων σταθερότητας στην περιοχή, οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν τις κοινές θέσεις τους σε βασικά περιφερειακά ζητήματα, καθώς και τη δέσμευσή τους για στενό συντονισμό με στόχο την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ειρήνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ