Ενθουσιάστηκαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές με τον Μητσοτάκη -Οι αναρτήσεις μετά την ιστορική ομιλία - iefimerida.gr

Ενθουσιάστηκαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές με τον Μητσοτάκη -Οι αναρτήσεις μετά την ιστορική ομιλία

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Frank Pallone με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Frank Pallone με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους γερουσιαστές, οι οποίοι χειροκρότησαν όρθιοι πολλές φορές, ενώ αρκετοί ζήτησαν και αυτόγραφο από τον πρωθυπουργό.

Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ιστορική ομιλία του (ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απευθύνθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο) σηκώθηκαν όλοι όρθιοι, σε ένα πρωτοφανές «standing ovation» για πολιτικό: Από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, μέχρι μέλη του Κογκρέσου, γερουσιαστές και ομογενείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρξε, χωρίς αμφιβολία, μια ιστορική ευκαιρία να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης τις ελληνικές θέσεις και να περιγράψει την Ελλάδα ως μια σύγχρονη χώρα με λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις. Από την ενέργεια και την οικονομία, έως την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Η αριστοτεχνική ταύτιση της Ελλάδας ιστορικά με την Ουκρανία, όπως και ο παραλληλισμός της Ρωσίας με την Τουρκία και η επισήμανση της στάσης της δεύτερης στα φλέγοντα ζητήματα της συμμαχίας, είναι μερικοί από τους λόγους που η ομιλία αυτή θα μείνει στην ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ενθουσιώδης ακροατής στο κογκρέσο
Ενθουσιώδης ακροατής στο κογκρέσο

Ακούστε την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό κογκρέσο, την πρώτη που εκφωνεί Έλληνας πρωθυπουργός:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχόλια που ακολούθησαν για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εγκωμιαστικά, με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό της Νάνσι Πελόζι, η οποία είπε ότι άλλη μία φορά έχει συγκινηθεί τόσο πολύ με ομιλία σε joint session: Με την ομιλία του πρώην προέδρου της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ.

Τα σχόλια γερουσιαστών μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

«Ως πρόεδρος της Βουλής, ήταν προνόμιό μου να υποδεχθώ τον Εξοχότατο Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών σήμερα το πρωί, πριν από μια διμερή συνάντηση και την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου». Νάνσι Πελόζι.

«Η Ελλάδα υπήρξε πηγή δημοκρατικών αρχών για αιώνες. Ήταν πηγή έμπνευσης για την ίδρυση της Αμερικής. Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα συνεργάζονται ως δημοκρατικά έθνη». Νάνσι Πελόζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή να συναντήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου σήμερα. Ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου, δεσμεύομαι να ενισχύσω την εταιρική μας σχέση και να προωθήσω τις κοινές αξίες των δύο εθνών μας».Φρανκ Παλόν.

«Καλώς ήρθατε στο Καπιτώλιο, κύριε πρωθυπουργέ @kmitsotakis. Ως εκπρόσωπος της NJ1 και των ζωντανών ελληνικών κοινοτήτων της SJ, είμαι υπερήφανος που στέκομαι στο πλευρό σας και στη διαχρονική ελληνική αξία της δημοκρατίας. Προσβλέπω στην περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχίας μας».Ντόναλντ Νόρκρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, ήταν τεράστια τιμή να συνοδεύσω τον πρωθυπουργό της πατρίδας του πατέρα μου στην αίθουσα της Βουλής για την ιστορική του ομιλία».Νικόλ Μαλιοτάκις.

«Σήμερα, υποδεχόμαστε με υπερηφάνεια τον Έλληνα πρωθυπουργό @KMitsotakis στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ως Ελληνοαμερικανός, χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω τη 200ή επέτειο της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τις δημοκρατικές παραδόσεις που θα ενώνουν πάντα τα δύο έθνη μας».Τζον Σαρμπάνις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρακολουθήστε τώρα ζωντανά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού @kmitsotakis στο Κογκρέσο. Είναι τιμή μας να τον έχουμε εδώ, καθώς γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και εργαζόμαστε για την ενίσχυση των βαθιών δεσμών μεταξύ των χωρών μας».Καρολίν Μαλόνεϊ.

«Με τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis, έτοιμοι να τον συνοδεύσουμε στην αίθουσα της Βουλής για την κοινή ομιλία του στο Κογκρέσο». Καρολίν Μαλόνεϊ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν χαρά μου να καλωσορίσω σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καπιτώλιο της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε @kmitsotakis για την υπενθύμιση των κοινών αξιών και των κοινών δημοκρατικών αρχών που συνεχίζουν να ενώνουν τις χώρες μας». Αλ Γκριν.

«Ήταν τιμή μας να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis να απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου σήμερα το πρωί για τον εορτασμό της ελληνικής διακοσαετίας. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Ελλάδα». Ρόσα Ντελάουρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχε την τιμή να παρακολουθήσω την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό και ανυπομονώ να κάνω ό,τι μπορώ για να ενισχύσω αυτή τη σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων χωρών μας». Γκρέις Μενγκ.

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω σήμερα την κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, όπου ακούσαμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη @kmitsotakis. Και στη συνέχεια βγάλαμε μια selfie». Τζαν Σοκόσκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν τιμή μου να συνοδεύσω τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis στην αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων σήμερα το πρωί για την ομιλία στο Κογκρέσο. Ήταν υπέροχο να γιορτάσουμε τη διακοσιοστή επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας και την ισχυρή διμερή σχέση των εθνών μας που έχει τις ρίζες της στις κοινές δημοκρατικές αξίες μας». Κρις Παππάς.

«Απίστευτα συναρπαστική στιγμή. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που είμαι Ελληνοαμερικανός και που άκουσα τον πρωθυπουργό @kmitsotakis να μιλάει στο Κογκρέσο. Μας υπενθύμισε τη σημασία της προστασίας της δημοκρατίας εδώ και σε όλο τον κόσμο». Ελένη Καβρός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν τιμή μου να καλωσορίσω μαζί με τους συναδέλφους μου τον @KMitsotakis και τις κόρες του στην Ουάσιγκτον. Ο δεσμός μεταξύ των συμμάχων μας στην Ευρώπη είναι πιο σημαντικός από ποτέ και είμαι περήφανος που στέκομαι δίπλα σε ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, οι οποίοι εργάζονται για την προάσπιση της δημοκρατίας». Τσέρι Μπούστος.

«Καλώς ήρθατε στο Καπιτώλιο, κύριε Πρωθυπουργέ @kmitsotakis. Ως εκπρόσωπος της NJ1 και των ζωντανών ελληνικών κοινοτήτων της SJ, είμαι υπερήφανος που στέκομαι στο πλευρό σας και στη διαχρονική ελληνική αξία της δημοκρατίας. Προσβλέπω στην περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχίας μας». Ντόναλντ Νόρκρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα, είχα την τιμή να συναντηθώ και να παρακολουθήσω την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού @kmitsotakis στο Κογκρέσο. Τα λόγια του για τη σημασία και τη δύναμη της δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητικά, καθώς η δημοκρατία δέχεται επιθέσεις σε όλο τον κόσμο». Ντέιβιντ Σιτσιλίν.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός @kmitsotakis κάλεσε σε δράση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας -ενός ακλόνητου δεσμού μεταξύ των χωρών μας- στην ομιλία του στο Κογκρέσο που παρακολούθησα σήμερα. Τα ελληνικά δώρα στο έθνος μας τόσο σε αξίες όσο και σε ανθρώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας είναι ανεκτίμητα». Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα είναι εταίρος μας για πάνω από δύο αιώνες και συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί μας σε ζωτικές παγκόσμιες προκλήσεις. Ανυπομονώ να ακούσω τον πρωθυπουργό @kmitsotakis καθώς θα μιλήσει σύντομα σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου». Κρις Κουνς.

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Εξοχότατο @KMitsotakis, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, πριν από την κοινή ομιλία του στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της ελληνικής διακοσαετίας. Η μακροχρόνια σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρή χάρη στην κοινή δέσμευση των εθνών μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας». Στένι Χόγιερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«@kmitsotakis, Πρωθυπουργός της #ΕλληνικήςΔημοκρατίας, έδωσε μια εξαιρετική ομιλία στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου μας για να τιμήσουμε την ελληνική διακοσαετία και την ισχυρή σχέση μεταξύ των χωρών μας». Μπραντ Σέρμαν.

«Ήταν υπέροχο να ακούσω τον @kmitsotakis, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους συναδέλφους μου στη Βουλή». Σίλβια Γκαρσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τιμή μου να βρίσκομαι στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με τον Έλληνα πρωθυπουργό @kmitsotakis για τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης». Τζος Γκοντχάιμερ.

«Ήταν τιμή μου να υποδεχθώ τον Έλληνα πρωθυπουργό @KMitsotakis στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σήμερα για την ομιλία του στο Κογκρέσο. Είναι υπέροχο που είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τον ισχυρό δεσμό των εθνών μας, τις κοινές δημοκρατικές μας παραδόσεις και -φυσικά- τον @Giannis_An34». Ρον Κιντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός @kmitsotakis μίλησε σήμερα στη Βουλή, λέγοντας ότι αυτό που συνδέει την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι "η κοινή μας πίστη στην ελευθερία έναντι της τυραννίας, στη δημοκρατία έναντι του αυταρχισμού, στη θεμελιώδη σημασία του σεβασμού του κράτους δικαίου έναντι του πολέμου και της αναρχίας"». Ρικ Λάρσεν.

«Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν η καλύτερη που άκουσα ποτέ ως μέλος της Γερουσίας. Είπε ότι Έλληνες και Αμερικανοί είμαστε φύλακες της δημοκρατίας», είπε σε βίντεο ο Τζέικ Όσινκλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπάρμπαρα Λη δηλώνει πως ήταν τιμή της να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ