Eκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων παρακολούθησε ο Νίκος Δένδιας -Το Πολεμικό Ναυτικό σε νέα εποχή - iefimerida.gr

Eκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων παρακολούθησε ο Νίκος Δένδιας -Το Πολεμικό Ναυτικό σε νέα εποχή

Eκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων παρακολούθησε ο Νίκος Δένδιας
Eκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων παρακολούθησε ο Νίκος Δένδιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρακολούθησε εκπαιδευτικές βολές
κατευθυνόμενων βλημάτων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρακολούθησε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025, από τη Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά παροπλισμένων πλοίων στόχων και κατά UAV στόχου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Δένδιας δήλωσε για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών βολών:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, τη μεγάλη ευκαιρία πρέπει να πω, να παρακολουθήσω την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με τη ρίψη κατευθυνόμενων βλημάτων και, μάλιστα, με τη χρήση και drone στόχου.

Νομίζω ότι αυτό που αποδείχθηκε από αυτήν την πολύ επιτυχημένη άσκηση είναι ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει μπει πια στη νέα εποχή. Ότι η «Ατζέντα 2030», ακόμα και πριν παραληφθούν οι νέες μονάδες, έχει ήδη βρει στέρεο έδαφος. Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός μπορούν να βασίζονται στο Πολεμικό Ναυτικό, που μπορεί να προστατεύει τις θάλασσες, τον εθνικό χώρο, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Απευθυνόμενος στα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές βολές, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να δει κανείς όλο τον ελληνικό Στόλο απλωμένο στο νότιο Ιόνιο. Και, επίσης, να παρακολουθήσει τις εκτοξεύσεις βλημάτων που χτύπησαν τους στόχους τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δένδιας: Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μπαίνει ολοταχώς στη νέα εποχή

»Είμαι πολύ ευτυχισμένος και υπερήφανος που βλέπω το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να μπαίνει ολοταχώς στη νέα εποχή. Οι νέες μονάδες, οι οποίες θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος αυτού του χρόνου, θα σας δώσουν νέες δυνατότητες. Όμως, πρέπει να σας πω το εξής: Όσες μονάδες κι αν αποκτήσουμε, ό,τι μέσα κι αν έχουμε, η βασική πηγή δυνάμεως, ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος είσαστε εσείς. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είμαι περήφανος για εσάς και θα ήθελα εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, να σας μεταφέρω όχι μόνο την υπερηφάνεια, αλλά και τη σιγουριά την οποία εμπνέετε. Να είστε πάντα καλά, οι οικογένειές σας και εσείς».

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ και ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Γρηγορούδης ΔΚΑ/ΑΤΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ