Ειδικό Δικαστήριο: Άναψε φωτιές το SMS Παππά σε Καλογρίτσα -Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ, το αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ειδικό Δικαστήριο: Άναψε φωτιές το SMS Παππά σε Καλογρίτσα -Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ, το αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς και τα sms που φέρεται να αντάλλαξε με τον Χρ. Καλογρίτσα
Ο Νίκος Παππάς και τα SMS που φέρεται να αντάλλαξε με τον Χρήστο Καλογρίτσα / Φωτογραφία αρχείου: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν... βόμβα έπεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η αποκάλυψη που έκαναν οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα για SMS που του έστειλε το 2016 ο επίσης κατηγορούμενος Νίκος Παππάς για τη μετοχική σύνθεση του SYRIZA Channel.

Σημειώνεται ότι ο «κόκκινος εργολάβος» είχε προειδοποιήσει με νέες αποκαλύψεις τις προηγούμενες ημέρες, εφόσον ο κ. Παππάς κατέθετε μήνυση -κάτι το οποίο έπραξε- κατά του ίδιου ή της γραμματέως του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η Ευθαλία Διαμαντή στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και προσέθεσε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας (παράλληλα με το κανάλι, θα εκδιδόταν και εφημερίδα).

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, παρουσίασαν το SMS στο Ειδικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι απεστάλη από τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ενώ είχε ήδη γίνει το ραντεβού με τον κ. Φουρλεμάδη για την εξεύρεση των χρημάτων που είχε ανάγκη ο επιχειρηματίας. Το SMS αυτό δείχνει τη «στενή συνεργασία» μεταξύ Παππά-Καλογρίτσα.

Το επίμαχο SMS, το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο, γράφει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Ιβάν 35
  • Καλογρ 35
  • Α2 16
  • Κουρής 10
  • Μάρης 4
  • Καλημέρα
  • Α2 αυτός που θα δεις 12.30
  • Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! …

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίμαχο SMS προκύπτει ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα είχε το 35% του ΣΥΡΙΖΑ Channel, ο Καλογρίτσας το 35%, ο Α2 (αναφέρει ότι εννοεί αυτόν που θα συναντήσει την επομένη, πιθανότατα τον Αρτέμη Αρτεμίου) το 16%, ο Γ. Κουρής το 10% και ο Δημ. Μάρης το 4%.

Έτσι, προκύπτει ότι το «αδιαίρετο», όπως σημειώνει ο Νίκος Παππάς, ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνει το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%.

Δείτε το SMS:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή (σ.σ. γραμματέας Χρήστου Καλογρίτσα) ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ. Παππά να αναφέρει στον Χρ. Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ. Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεοκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Λοβέρδος: Υπάρχουν και άλλα SMS του Παππά, που δείχνουν φορτικότητα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι πρόκειται για ποσοστά επί του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτέμη Αρτεμίου φτάνει το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%.

«Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα SMS που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ. Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέδρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνήγοροι Καλογρίτσα επισήμαναν ότι το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά, «αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντά του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα».

Μαντζουράνης: Κατασκευασμένο το SMS, συνέχεια από τα παραμύθια της κας Ευθαλίας

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε:

«Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια, γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά σχολίαζαν ότι «είναι ολοφάνερο ότι, αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα SMS».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από μαύρο χρήμα, ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών καναλαρχών

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε καυστική ανακοίνωση με αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση σχολίασε τα όσα αποκαλύφθηκαν από την πλευρά Καλογρίτσα για το SMS του Νίκου Παππά, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του επονομαζόμενου και «ΣΥΡΙΖΑ Channel», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα, ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ καναλαρχών».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη διανομή τσαντών με ''μαύρο'' χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση SMS του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά, φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ