Δήμας: Το β΄ τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί ο Ε65 που θα συνδέει την Καλαμπάκα με τα Γρεβενά - iefimerida.gr

Δήμας: Το β΄ τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί ο Ε65 που θα συνδέει την Καλαμπάκα με τα Γρεβενά

Χρίστος Δήμας
O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το δεύτερο τμήμα του Ε65 που θα συνδέει την Καλαμπάκα με τα Γρεβενά τόνισε, ο Χρίστος Δήμας κατά την διάρκεια αυτοψίας που έκανε σήμερα στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Δήμας ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την παράδοσή του, όπως η μεταφορά ορισμένων πυλώνων υπερυψηλής τάσης και η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών. Σημείωσε ότι, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή του Αγιόφυλλου με αποτέλεσμα να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες της κατασκευάστριας εταιρείας στο συγκεκριμένο σημείο ενώ σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ και το ΔΕΔΔΗΕ ρυθμίστηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες μεταφοράς των πυλώνων στην περιοχή της Ανθρακιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο απασχολούνται 850 εργαζόμενοι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρίας ενώ παρών στην υποδοχή του κυβερνητικού κλιμακίου ήταν το εκτελεστικό μέλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ Μιχάλης Γουρλής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης ζήτησε από τον υπουργό στο συγκεκριμένο σημείο του κόμβου του Ε65 που ενώνεται με την Εγνατία στα Γρεβενά να δημιουργηθεί μια έξοδος που θα οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο των Γρεβενών και σε τουριστικές περιοχές της Πίνδου αίτημα που υποστήριξαν και 7 πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής, ως στοιχείο βιωσιμότητας των οικισμών τους στην συνάντηση που ακολούθησε με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Την αναπτυξιακή δυναμική που θα προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών η ολοκλήρωση του Ε65 επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου.

Στο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών ο Δήμας

Ακολούθως το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών όπου ο κ. Δήμας ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Ανακοίνωσε επίσης ότι για το 2026 έχουν προβλεφθεί 150 εκ € για εργασίες στα σχολεία στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες στην επίσκεψη του κλιμακίου ήταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης, ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Θανάσης Σταυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Τσακνάκης, ο δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρίστος Δήμας Γρεβενά Ε65 Καλαμπάκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ