Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στη Βηρυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κυβέρνησης του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, τον αντιπρόεδρο Τάρεκ Μίτρι και με τον ομόλογό του, Μισέλ Μενασάχ.
Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Δένδιας σημειώνει αρχικά ότι «κατά την επίσκεψή μου στη Βηρυτό είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν, παρουσία του υπουργού Άμυνας Μισέλ Μενασάχ».
Όσον αφορά στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο του Λιβάνου, ο κ. Δένδιας αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του ότι συζήτησαν «για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή, ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας και για τον ίδιο ως Ελληνορθόδοξο».
Παράλληλα, για τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μισέλ Μενασάχ, ο κ. Δένδιας σημειώνει σε ανάρτησή του ότι «συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και ανταλλάξαμε απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα ασφάλειας», ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα.
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την λειτουργία του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ και ιδιαίτερα της Θεολογικής Σχολής, δεδομένου ότι ως υπουργός Εξωτερικών είχα υπογράψει για την επανέναρξη του ελληνόφωνου προγράμματος της Θεολογικής Σχολής με δαπάνες του ελληνικού κράτους»,
δήλωσε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε:
«Αντικείμενο όλων αυτών των συναντήσεων και συζητήσεων ήταν το μέλλον και η σταθερότητα στον Λίβανο, αλλά επίσης, πάντοτε, η προστασία των Ελληνορθόδοξων πληθυσμών. Στο πλαίσιο αυτό το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με υλικό το οποίο αποσύρουμε από την βάση της «Ατζέντας 2030».
Τέλος, ο κ.Δένδιας υπογράμμισε: "Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και θα στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου. Ξαναλέω όμως, μία είναι η βασική αιτία, προϋπόθεση και στόχευση: Η προστασία των ελληνορθόδοξων πληθυσμών, η οποία είναι ο κύριος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης».