Τα δίνουν όλα -Βροχή από προεκλογικές παροχές καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή [λίστα] | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Τα δίνουν όλα -Βροχή από προεκλογικές παροχές καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή [λίστα]

Εδρανα βουλής
Βουλή, φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ολοκληρώνεται το νομοθετικό έργο στη Βουλή λόγω των ευρωεκλογών και η κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα που ψήφισε την Τετάρτη, επιχειρεί να κερδίσει ψήφους μέχρι την τελευταία στιγμή καταθέτοντας τροπολογίες με θετικές διατάξεις.

Η βροχή τροπολογιών και εξαγγελιών από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων προβλέπει μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα, αποσπάσεις και επιδόματα, ενώ αυξήσεις στις καθαρίστριες ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας!

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στη βουλή αφορούν επίσης ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης, βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού, κ.λπ.
Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί εννέα τροπολογίες. Συγκεκριμένα:

 • Τροπολογία του υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
 • Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
 • Τροπολογία του υπουργείου Υγείας η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των γιατρών.
 • Τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού.
 • Τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
 • Τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών.
 • Τροπολογία για την κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξαδρος Σ. Ωνάσης» και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
 • Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, με διαγραφή προστίμων.
 • Τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία, ενώ συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
 • Τη 10η τροπολογία κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία ορίζεται ενιαία ελεγκτική αποζημίωση για τα Σώματα και Υπηρεσίες Επιθεώρησης Ελέγχου που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) διευρύνοντας έτσι τους δικαιούχους ελεγκτικής αποζημίωση ύψους 50 ευρώ ανά ημέρα ελέγχου και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως.
 • Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού και στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των πανεπιστημίων και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/12/2016.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που καταθέτουν τροπολογίες εξυπηρετήσεως ψηφοφόρων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό ποιες θα κάνουν αποδεκτές οι υπουργοί και ποιες όχι.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ