Την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που έχει υποβάλει εναντίον του ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Στέφανος Κασσελάκης.
Τον περασμένο Ιούνιο, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «επιχειρηματία πρόεδρο με γκρίζες ζώνες και περίεργες μπίζνες».
Υπόμνημα Μαρκόπουλου
Με υπόμνημά του προς την Επιτροπή, ο βουλευτής της πλειοψηφίας ζήτησε την άρση της ασυλίας του, τονίζοντας ωστόσο πως «η πράξη που του αποδίδεται εμπίπτει στον πυρήνα της συνταγματικά προστατευόμενης ελευθερίας του πολιτικού λόγου».
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη πριμοδοτούν την αντιπολιτική, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δώσω, έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας έναντι αυτών», όπως αναφέρει.
Την τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία.