Βουλή: Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων στην εξεταστική - iefimerida.gr

Βουλή: Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων στην εξεταστική

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης / Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα νέο πόλεμο ανακοινώσεων αναφορικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης των μαρτύρων (Σκλίας της voxpop και Κόλλια από ΕΔΥΤΕ), επιδίδονται τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. 

Σε σχόλιο της η ΝΔ αναφορικά με την VOXPOP κάνει λόγο για εταιρία φάντασμα με μηδέν εργαζόμενους που είχε τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ. «Έκδηλη είναι η αγωνία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καθώς φτάνουν στο σημείο της απόλυτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσπαθούν να γίνουν τιμητές ενώ αντίθετα καλούνται να απαντήσουν στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν, όπως είναι η πρωτοφανής απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης από εταιρίες «φαντάσματα» κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όπως η εταιρία VOX POP. 

Οι μάσκες πέφτουν και οι σκιές πληθαίνουν για τις εταιρίες που εμφανίστηκαν εν μια νυκτί, σαν μετεωρίτες και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι της βαριάς τριπλής  πολιτικής ήττας του 2019.  

Ο μάρτυρας Γιάννης Σκλίας, πολιτικός αναλυτής της Vox Pop, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και ενεργό μέλος του, επιβεβαίωσε αυτό που ήταν πασιφανές στον ένα χρόνο λειτουργίας της εταιρίας: Ότι δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν!  

Ο υπεύθυνος της εταιρίας και φοιτητής του πρώην ισχυρού υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη τον οποίο ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι επισκέπτονταν στο γραφείο του στο Μαξίμου, οι δημοσκοπήσεις του οποίου άρχισαν να δημοσιεύονται στο Documento από τον Ιούλιο του 2018 και έβρισκαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνει συνεχώς τη διαφορά με τη ΝΔ πλησιάζοντας προς τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε ανέτοιμος να συμβάλει στη… διερεύνηση της αλήθειας που το ίδιο το κόμμα του, ζήτησε, καθώς χρησιμοποιούσε συχνά τις φράσεις «δε θυμάμαι» ή «γιατί με ρωτάτε» ενώ αρνήθηκε να πει ποιοι άλλοι ήταν οι συνεργάτες του; Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του παραδέχθηκε ότι η Vox pop δεν υπήρξε ποτέ μέλος της ESOMAR, όπως ψευδώς ανεγράφη στην εφημερλιδα Documento κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης.. Αποκάλυψε ότι η εν λόγω εταιρία συστήθηκε με κεφάλαιο 100 ευρώ, δεν είχε ουσιαστικά κανέναν  εργαζόμενου και  ήταν μια low budget δημοσκοπική εταιρία που συνεργάστηκε με την εφημερίδα Documento για να δημοσιεύει τις έρευνες του, τονίζοντας ότι δεν συμφωνούσε πάντα με τον τρόπο που παρουσιάζονταν από την εφημερίδα στα πρωτοσέλιδα της οι μετρήσεις του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας προκαλούν πλήθος ερωτημάτων με τις «ελαστικές» συνθήκες που κυριάρχησαν όταν ζητήθηκε έλεγχος μετά την πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, αφού κατάφερε να κερδίσει χρόνο τεσσάρων μηνών μέχρι να υπογράψει τη σύμβαση της ελεγκτικής εταιρίας δημοσκοπήσεων επί προεδρίας Ηλία Νικολακόπουλου παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον μάρτυρα αντιπρόεδρο του ΣΕΔΕΑ Δημήτρη Μαύρο, οι έλεγχοι γίνονται αιφνιδιαστικά! Παρουσίασε μάλιστα σύμβαση  χωρίς καν να αναγράφεται η ημερομηνία, χωρίς καμία μονογραφή στις σελίδες,  στο πλαίσιο ενεργοποίησης του ελέγχου του ΣΕΔΕΑ. 

Οι σημερινές αποκαλύψεις φανερώνουν όχι μόνο μια σκοτεινή απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης πριν τις εκλογές του 2019, αλλά και ότι υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης του επιβεβλημένου ελέγχου από τον ΣΕΔΕΑ και το ΕΣΡ. Αποκαλύψεις που ζητούν πειστικές απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Η εταιρία δημοσκοπήσεων που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της, λειτουργούσε ή όχι με τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ακαοίνωση. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση πως «κρύβει» τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Opinion Poll, Μ. Διαμαντή. « Από τη σημερινή εξέταση του προέδρου της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, Στ. Κόλλια  προέκυψε ξεκάθαρα ότι :

-        Την επιλογή της Reposition Strategy, ιδιοκτησίας Διαμαντή  για τις απευθείας αναθέσεις των 270.000€, την έκανε  ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης με εξωθεσμικό τρόπο. Μάλιστα το ΕΔΥΤΕ ( Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας)δεν γνώριζε την εταιρεία πριν μάθει γι’ αυτήν από το υπουργείο. Και το πρωτοφανές: Ο ΕΔΥΤΕ πρώτα  έκανε την απευθείας ανάθεση και στην συνέχεια έλαβε την οικονομική προσφορά της εταιρίας!  Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ ο ΕΔΥΤΕ δεν ζήτησε προσφορές από άλλες εταιρείες πλην της Reposition Strategy.    

-        - Η απόφαση για outsource call CENTER προκειμένου να  πληρωθεί η reposition , ήταν πολιτική, αφού υπήρχε η υποδομή να καλυφθεί από τον ΕΔΥΤΕ. Το παράδοξο είναι ότι το έργο την τηλεφωνικής υποστήριξης δόθηκε σε μια εταιρία, που στο παραδοτέο κομμάτι του έργου, δεν υπήρχε καν τηλεφωνικός αριθμός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες!   

-Το μοτίβο όπου ο κ. Διαμαντής, ιδιοκτήτης της Reposition Strategy και της Opinion Poll, παίρνει δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις μέσω της πρώτης, και στη συνέχεια αποθεώνει με δημοσκοπήσεις την κυβέρνηση και γαλάζια στελέχη μέσω της δεύτερης, φαίνεται και στην περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου, την οποία επικαλέστηκε μάλιστα η ΕΔΥΤΕ ΣΕ για να δείξει την καταλληλόλητα της Reposition Strategy.  Ο τότε Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έδωσε τρεις απευθείας αναθέσεις σχεδόν 60.000€ στη συγκεκριμένη εταιρεία, κι από την άλλη η Opinion Poll τον έβγαζε πρώτο και με διαφορά για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να είναι προεκλογική περίοδος και χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΝΔ πάνω στον πανικό της βιάστηκε χθες να μιλήσει για κατάθεση τριών προσφορών για το εν λόγω έργο, ενώ σήμερα αποκαλύφθηκε πανηγυρικά ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκαν επίσημα αυτές οι προσφορές, αλλά και ότι το ΔΣ της ΕΔΥΤΕ ΑΕ ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία στις 10 Ιουλίου του 2020.,ενώ η μόνη οικονομική προσφορά που ήταν σε γνώση του, ήταν αυτή που κατατέθηκε από την Reposition Strategy στις 28 Ιουλίου του 2020, 18 μέρες μετά δηλαδή από την έγκριση της απευθείας ανάθεσης!   

Κατόπιν αυτών είναι αυτονόητο ότι ο Κ.Πιερρακάκης  πρέπει να κληθεί στην Εξεταστική  για εξηγήσεις», επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ανακοινώσεις εξεταστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ