Άγρια κόντρα στη Βουλή - Μητσοτάκης: Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια -Τσίπρας: Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας - iefimerida.gr

Άγρια κόντρα στη Βουλή - Μητσοτάκης: Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια -Τσίπρας: Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή / Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

Απαντώντας στη δευτερολογία Τσίπρα, που υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις κινήσεις της υπονομεύει την οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε:

Μητσοτάκης: Εσείς μας βάλατε στα Μνημόνια

«Οταν μιλάτε για τα μνημόνια, τα οποία αντιπαλεύατε, μου θυμίζετε την ιστορία με τον πυρομανή που βάζει φωτιά και καλεί την Πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας με τον κ. Βαρουφάκη και την περήφανη διαπραγμάτευση που όλοι θυμόμαστε. Καταλαβαίνω πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα το 2015, αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα και η μεσαία τάξη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέβασε κι άλλο τους τόνους. «Γονική παροχή 800.000 ή έως 800.000 ευρώ κύριε Τσίπρα; Πόσες έγιναν για 800.00 ευρώ; Πόσες για 100.000 ευρώ, πόσες για 200.000 ευρώ, αυτοί είναι οι πλούσιοι; Είστε απλά ένα πράγμα: ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός. Κυβερνήσατε 4 χρόνια και χάσατε 3 σερί εκλογές με 9 μονάδες». 

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και αναφερόμενος στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ, είπε:

«Μου κάνει εντύπωση ότι δεν γνωρίζετε και δεν μπορείτε να διακρίνετε την κοινωνική πολιτική, η οποία αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά, που αποτελεί ευθύνη τού κράτους, από την πολιτική της επιχείρησης. Ξέρετε, κοινωνικό τιμολόγιο δεν παρέχει μόνον η ΔΕΗ, παρέχουν όλοι οι πάροχοι. Η κοινωνική πολιτική ενός κράτους για τους ευάλωτους δεν πρέπει να συνδέεται με την υποχρέωση μιας επιχείρησης σε μια ανοικτή και ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Γιατί συγχέεται τα δύο; Δεν έχουμε πια μονοπώλιο, δεν υπάρχει μόνο ΔΕΗ. Δεν το γνωρίζετε αυτό; Κοινωνική πολιτική κάνει το κράτος, το κράτος στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά, και σήμερα σε μεγαλύτερο βαθμό από το παρελθόν, και αυτή είναι μια υποχρέωση ανεξάρτητη του παρόχου που θα επιλέξει τελικά ο ευάλωτος καταναλωτής, πλην όμως σε μια ανταγωνιστική αγορά η οποία λειτουργεί προφανώς και θέλουμε τις εταιρείες να ανταγωνίζονται και να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές».

Τέλος, για την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, σημείωσε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είπε επίσης πως «για τις τιμές πιστεύουμε ότι θα επιστρέψουμε σε πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα τον επόμενο χρόνο, καθώς πολλοί από τους λόγους που οδηγούν σε υψηλότερες τιμές είναι προσωρινοί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φροντίστε, όταν καταθέτετε στην εθνική αντιπροσωπεία στοιχεία, να είστε ακριβής. Αλλά και εδώ, δυστυχώς, κ. Τσίπρα, πιαστήκατε για ακόμη μια φορά αδιάβαστος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter περιέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αρνητή της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του ''εσείς μας βάλατε στα μνημόνια''! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας», έγραψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρωτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των ασθενεστέρων, αλλά και ενίσχυσης των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε:

  • Έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ
  • Πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρώ σε 800.000 συνταξιούχους
  • Πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

«Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα, είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν λοιπόν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία, να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου... είδα, άκουσα...

«Σας ζητώ να τοποθετηθείτε για τον Σάντσες»

»Προφανώς και υπάρχει αύξηση τιμών, επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε λέγοντας:

«Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και υπογράμμισε: «Και επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσες στην 'Αγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε. Ιδού, να αποκηρύξετε τις τοποθετήσεις του κ. Σάντσες».

«Μιλήσατε εσείς σε εμάς για δημιουργική λογιστική» επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, και τόνισε: «Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;» ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα, και συμπλήρωσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

Οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές

«Οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές» συνέχισε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή, και συμπλήρωσε πως αυτό «σημαίνει θετικές προσδοκίες για όλους τους πολίτες».

«Η καλύτερη απάντηση σε όλες τις δικές σας αιτιολογίες περί δήθεν μονομέριας υπέρ των λίγων, είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας από την επενδυτική έκρηξη η οποία σήμερα συντελείται στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα παρουσιάζεται τελείως διαφορετική από αυτό το οποίο θέλετε να δείξετε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή, στο νόμο 4818 του '21 ψήφισε το άρθρο 58, το οποίο ορίζει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερο κέρδος χονδρικής από εκείνο που είχαν πριν την πανδημία. Έχουμε λοιπόν το νομικό εργαλείο. Γίνονται πολλοί έλεγχοι και από ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και από την ανεξάρτητη επιτροπή ανταγωνισμού» είπε ο πρωθυπουργός, και τόνισε: «Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάτε για χειραγώγηση ανεξάρτητων αρχών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλάτε για τη ΔΕΗ, την οποία χρεοκοπήσατε, για να κάνετε δήθεν κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φορολογούμενων

«Η επιτροπή ανταγωνισμού είναι μια δραστήρια επιτροπή. Πείτε μας γιατί μας κατηγορείτε; Τι ισχύει; Εμπιστευόμαστε ή όχι την επιτροπή ανταγωνισμού; Εγώ προσωπικά την εμπιστεύομαι» είπε, συνεχίζοντας την αναφορά του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο πρωθυπουργός, για να ανοίξει στη συνέχεια το θέμα της ΔΕΗ.

«Και έρχομαι τώρα στο ζήτημα της ΔΕΗ. Βλέπετε αυτό το διάγραμμα; Λέει ότι η αξία της μετοχής επί δικών σας ημερών ήταν 1 ευρώ. Ποια είναι η αξία σήμερα; Γύρω στα 9 ευρώ. Ποια η αξία των μετοχών του δημοσίου όταν κατείχε το 51%; 200 εκατομμύρια. Σήμερα 1,2 δισ. Και τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ, την οποία χρεοκοπήσατε, για να κάνετε δήθεν κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φορολογούμενων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα, και συνέχισε:

«Είχατε δεσμευτεί, κ. Τσίπρα, ότι θα πουλήσετε μερίδιο, ναι ή οχι; Περιμένω ένα νεύμα σας; Κύριε Φάμελλε, είχατε δεσμευτεί; Προϋπολογισμός 2018, προβλεπόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 100 εκατ. μόνο. Μόνο 100; Για τι ποσοστό; Τελικά δεν πουλήσατε τίποτα. Γιατί ήρθε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, τον οποίο εσείς είχατε τοποθετήσει, και λέει ναι στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ και αν πουλάγαμε το 2018 δεν θα πιάναμε ούτε ευρώ…

Κι επειδή μας είπατε ότι έπαψε να είναι δημόσια επιχείρηση, επί δικών σας ημερών έπαψε να είναι επιχείρηση. Θα είχε χρεοκοπήσει και θα βρισκόμασταν τώρα σε τραγική θέση να πρέπει να συζητάμε σημαντικές ενισχύσεις για να κρατήσουμε όρθια την επιχείρηση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπρεπε να πάρουμε απόφαση αν θα στηρίξουμε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και αποφασίσαμε τα νοικοκυριά

Συνεχίζοντας τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η συμμετοχή του δημοσίου σε υπόλοιπες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ξέρετε ποια είναι; Η συμμετοχή του ιταλικού 23,5%. Του γερμανικού 2,8%. Στη Γαλλία 23,6%… Εμείς κρατάμε το 34%. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα πέσουμε από αυτό. Ελέγχουμε απόλυτα την επιχείρηση με το ποσοστό αυτό και προσβλέπουμε στη δημιουργία και μεγαλύτερων υπεραξιών για τους μετόχους. Τα λεφτά που θα παίρνατε εσείς πού θα πήγαιναν, στους χαμηλοσυνταξιούχους ή στην αποπληρωμή του χρέους; Στο δεύτερο, προφανώς.

»Και κάτι τελευταίο: Επειδή δείξατε λογαριασμούς που αφορούν ως επί το πλείστον επιχειρηματικές δραστηριότητες.

»Αυτό που δεν είπατε όμως είναι ότι στο λογαριασμό υπάρχει και μια έκπτωση ενέργειας που κάνει η ΔΕΗ. Την κάνει αυτή την έκπτωση ακριβώς επειδή έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Έπρεπε να πάρουμε απόφαση αν θα στηρίξουμε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και αποφασίσαμε τα νοικοκυριά. Γι' αυτό και δεν δείξατε κανένα λογαριασμό χαμηλού νοικοκυριού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφόσον το φαινόμενο συνεχιστεί και εντός του 2022 θα διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητες στήριξης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

«Και μία παρατήρηση στον κ. Βελόπουλο... Η απόφαση να φύγουμε από το λιγνίτη είναι απόφαση που δεν έχει επιστροφή για την κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλει η σωστή πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και από οικονομικής πλευράς. Οι λιγνίτες δεν είναι αυτοί που ήταν πριν 10-15 χρόνια. Σήμερα προστιθέμενο το κόστος δικαιωμάτων πάνω στο κόστος του λιγνίτη, ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικός. Η φτηνότερη ενέργεια στη χώρα είναι οι ΑΠΕ. Επειδή διακινούνται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για τη δήθεν επέλαση των αιολικών. Πείτε μας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ποιο ενεργειακό μείγμα φαντάζεστε ότι θα έχει η χώρα τα επόμενα 10-15 χρόνια; Εγώ θα είμαι στην Κοζάνη με το επιτελείο την Παρασκευή. Τι λέτε για τις ανεμογεννήτριες; Πού πρέπει να μπουν; Τι για το φυσικό αέριο; Τι για τα φωτοβολταϊκά; Μιλήστε συγκεκριμένα. Πείτε μας ότι η δική μας πρόταση είναι αυτή»…

Το μόνο deal που έχουμε κάνει είναι η συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό

«Μας είπατε ότι κάνουμε deal. Δεν το είπατε πρώτη φορά. Θα εννοούσατε ότι κάνουμε δουλειές. Είχατε έρθει εξ όσων γνωρίζω γιατί δεν ήμουν εδώ, και μιλήσατε για το εκπαιδευτικό κέντρο στην Καλαμάτα. Και απειλήσατε τον υπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες. Απειλές σε αυτή την κυβέρνηση δεν περνάνε πια» τόνισε ο πρωθυπουργός, λίγο πριν ολοκληρώσει τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Η εποχή στην οποία ερχόσασταν ορμητικός στην κυβέρνηση και είχατε τη φρεσκάδα του νέου και λέγατε στους επενδυτές μη τολμήσετε να έρθετε να επενδύσετε, έχει περάσει. Και να τα πείτε τώρα, κανείς δεν θα σας πιστέψει. Δεν θα απειλείτε υπηρεσιακούς υπαλλήλους, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» συνέχισε, και συμπλήρωσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εμείς ένα deal έχουμε κάνει. Το ονομάζουμε συμφωνία αλήθειας και προς στιγμής, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες με αυτό το deal, και εμείς και ο ελληνικός λαός».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εχω ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας εξέφρασε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας, «ως αυριανός πρωθυπουργός», όπως είπε, στην επίμαχη προ ημερησίας συζήτηση, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η συζήτηση δεν θα τελειώσει, αλλά θα συνεχιστεί. καθώς «στη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που παίρνουν αποφάσεις εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικές εμμονές και έχουν δεσμεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμη: «Ερχεται ο κ. Μητσοτάκης εδώ, όχι για να μιλήσει στους πολίτες και να τους κοιτάξει στα μάτια, αλλά για να βγάλει κάποιο τίτλο διθυραμβικό το iefimerida. Εντάξει, θα βγάλει, είτε πείτε είτε δεν πείτε. Και όλα τα υπόλοιπα site, δεν θέλω να κάνω διακρίσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν απειλώ κανέναν, κ. Μητσοτάκη, όμως έχω ευθύνη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται, όταν αφαιρούνται εργαλεία με τη ΔΕΗ και τα εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος, έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που θα είναι ο τελικός μας κριτής και κοντοζυγώνει η ώρα» είπε ο κ. Τσίπρας, χωρίς για ακόμα μια φορά ωστόσο να αναφερθεί ξεκάθαρα σε εκλογές.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης ανήσυχος από τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε αρνητή της πραγματικότητας.

«Παρακολουθώ τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας και θα περάσει! Τα ίδια που έλεγε και με την πανδημία! Τελείωσε, τη νικήσαμε» είπε, και πρόσθεσε: «Την ώρα που ανεβαίνει στο βήμα αυτό θεσμικά σε ένα ερώτημα που καίει κάθε νοικοκυριό και λέει ότι θα είναι παροδική η κρίση, έρχεται η κ. Λαγκάρντ και δηλώνει πως το πρόβλημα ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος της τιμής της ενέργειας θα διαρκέσει ενδεχομένως περισσότερο από την πανδημία».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ασκεί μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων και των ισχυρών, επικαλούμενος το παράδειγμα της μείωσης της φορολογίας για τις γονικές παροχές άνω των 800.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έχουμε γενικευμένη τάση αυξήσεων και σεις παριστάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα» είπε, και συνέχισε αναφερόμενος στην επιτροπή Ανταγωνισμού: «Επρεπε και θα μπορούσε να κάνει πολύ ουσιαστικότερη παρέμβαση στα καρτέλ. Αν εμπιστεύεστε τον πρόεδρό της, βρείτε τα με τον κ. Γεωργιάδη και δώστε του αρμοδιότητες».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Παναγιωτάκη να αναγνωρίζει πως δεν μπορούσε να πωληθεί η επιχείρηση λόγω της πολύ χαμηλής τιμής της μετοχής.

«Οι καταναλωτές που πληρώνουν λογαριασμούς παίρνουν μέρισμα από τις μετοχές της ΔΕΗ; Αφού είναι έτσι λοιπόν και αφού είχαμε χαμηλότερη τιμή μετοχών και τόσο πολύ ανεβαίνει η αξία μετοχών τώρα, γιατί πουλήσατε; Γιατί εκχωρήσατε; Εμμέσως, προκαλέσατε τεράστια ζημία στο δημόσιο συμφέρον», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ