Πράσινο φως άναψε η Διάσκεψη των Προέδρων στην πρόταση του Πρωθυπουργού για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη των προβλημάτων και την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.
Το αίτημα που κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων. Μετά τη ρητή διαφωνία του ΚΚΕ και την έλλειψη ομοφωνίας, η απόφαση για τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής θα ληφθεί σε ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια, η ημερομηνία της οποίας θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων την ερχόμενη εβδομάδα. Τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, το προεδρείο θα είναι διακομματικό.
Στη θέση του προέδρου ο Γιάννης Οικονόμου
Για τη θέση του προέδρου της επιτροπής από τη ΝΔ προτείνεται ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του αντιπροέδρου και του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του γραμματέα. Η επιτροπή θα αποτελείται από 26 μέλη, με 14 βουλευτές να προέρχονται από τη ΝΔ, 3 από το ΠΑΣΟΚ, 2 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 2 από το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και οι ανεξάρτητοι θα εκπροσωπούνται από έναν βουλευτή.