Στα «πράσα» έπιασε ο επόπτης δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να τραβήξουν φωτογραφίες με το κινητό τους κατά την ανάγνωση της δικογραφίας για τα Τέμπη.
Αν και η σύσταση είναι να μη φέρουν κινητά, εκείνοι όχι μόνο τα πήραν μαζί τους στην αίθουσα 168, αλλά επιχείρησαν να φωτογραφίσουν κρίσιμα έγγραφα παραβιάζοντας τη μυστικότητα της διαδικασίας.
Όταν έγιναν αντιληπτοί, τους έγινε παρατήρηση, χωρίς να δοθεί άλλη συνέχεια.
Δικογραφία για Τέμπη: Σοκ από τον όγκο των πληροφοριών -Ζήτησε αντίγραφο ο Χρ. Σπίρτζης
Αρκετοί είναι οι βουλευτές που έχουν επισκεφθεί την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του πρώτου ορόφου του Μεγάρου με τους υπολογιστές.
Ειδικότερα, από τη ΝΔ οι Θάνος Πλεύρης και Παναγής Καππάτος, από το ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Βασίλης Κόκκαλης και Διονύσης Καλαματιανός, από το ΚΚΕ η Μαρία Κομνηνάκα, από την Ελληνική Λύση ο Παράσχος Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος. «Σοκ και δέος» είναι η πρώτη εντύπωση μπροστά στον όγκο της πληροφορίας, καθώς ανοίγοντας τον σκληρό αντικρίζουν 59.000 αρχεία με σκαναρισμένα έγγραφα, ηχητικά και βίντεο.
Στη Βουλή εθεάθη και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος υπέβαλε αίτημα στη Γραμματεία της Βουλής για να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας για την υπόθεση των Τεμπών. Με δεδομένο ότι στο διαβιβαστικό γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενη ποινική ευθύνη των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της περιόδου 2016 έως 2023, όπως υποστηρίζει, δικαιούται να λάβει αντίγραφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν εξετάσει τη δικογραφία εστιάζουν την προσοχή τους στις τελευταίες καταθέσεις των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Μεταφορών, που κατά την κρίση τους δείχνουν «σημαντικά πράγματα αναφορικά με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης», χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πουν αν πρόκειται για πλημμέλημα ή κακούργημα.
Στέλεχος της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας σχολίαζε ότι είναι τεράστιο το μέγεθος της δικογραφίας, ενώ σημείωνε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εισαγγελική διάταξη που να περιγράφει τα αδικήματα, όπως συνέβη στην περίπτωση Τριαντόπουλου, το βάρος για τον καταλογισμό των αδικημάτων πέφτει στα κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει 33 βουλευτές, προσανατολίζεται να καταθέσει δικό του αίτημα. Στη ΝΔ τηρούν στάση αναμονής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα αναζητούν κοινό βηματισμό για την υποβολή κοινού αιτήματος.