Παράπονα Βλάχου για τους συνεπείς δανειολήπτες -«Να ξαναβρούμε βήμα στην κοινωνία» - iefimerida.gr

Παράπονα Βλάχου για τους συνεπείς δανειολήπτες -«Να ξαναβρούμε βήμα στην κοινωνία»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Με παράπονα και γκρίνια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος την καλεί να ξαναβρεί την «επαφή» της με την κοινωνία.

Κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άσκησε ο Γιώργος Βλάχος, ζητώντας μέτρα ανακούφισης για τους συνεπείς δανειολήπτες πρώτης κατοικίας.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση βοηθάει πράγματι τους ευάλωτους συμπολίτες μας, όμως δεν προχώρησε ποτέ στη στήριξη εκείνων που με κόπο και θυσίες καταφέρνουν να τα φέρνουν βόλτα και να ανταποκρίνονται στα δάνειά τους. Πρέπει να τους δώσουμε μια βοήθεια, μια ελάφρυνση, ένα μπόνους. Αυτοί κρατούν τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε στα μέτρα της ΔΕΘ για την τεκμαρτή φορολόγηση, στην πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη, καθώς και στα προγράμματα με τα οποία οι τράπεζες επιβράβευσαν τους συνεπείς δανειολήπτες όταν αυξάνονταν τα επιτόκια.

«Δεν είναι τυχαίες οι μέριμνες και οι παρεμβάσεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε τους ευάλωτους πίσω», πρόσθεσε.

Οι αιχμές του Γιώργου Βλάχου - Μαρκόπουλος: Άλλοι τάζουν μαγικές συνταγές

«Δεν μου απαντήσατε. Δεν ήρθατε να μου απαντήσετε σήμερα, αλλά να ξεπετάξετε μια ερώτηση ενός βουλευτή… “παράξενου” που σας τσιγκλάει. Και αυτό εμένα δεν μου αρέσει καθόλου» ανέφερε, φανερά ενοχλημένος, ο Γιώργος Βλάχος, επιμένοντας ότι τα funds «νιώθουν ανεξέλεγκτα». Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση, εν όψει εκλογών, να ξαναβρεί «βήμα» στην κοινωνία και να ανακτήσει την «επαφή με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα».

Στη δευτερολογία του, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογράμμισε πως ουδέποτε θέλησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αλλά, αντίθετα, έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ούτε… παράξενο σας αποκάλεσα, αλίμονο. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για εσάς. Δεν μίλησα αόριστα, μίλησα με συγκεκριμένες, στοχευμένες πολιτικές, που βοηθούν τους δανειολήπτες. Δεν λέω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει, είμαστε όμως στην ίδια πλευρά της βάρκας. Μαγικές συνταγές τάζουν κάποιοι με μεγάλη ευκολία. Εμείς δώσαμε τον αγώνα κατά όσων ζούσαν την επαναστατική ονείρωξη την περίοδο των μνημονίων. Η μόνη κυβέρνηση, αγαπητέ φίλε Γιώργο Βλάχο, που μπορεί να κάνει αυτές τις μέριμνες, είναι της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει κανέναν χωρίς έλεγχο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Βλάχος ΝΔ δανειολήπτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ