ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία διάπραξης αδικήματος» απαντά ο Αυγενάκης στα κόμματα που ζητούν προανακριτική - iefimerida.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία διάπραξης αδικήματος» απαντά ο Αυγενάκης στα κόμματα που ζητούν προανακριτική

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «γενίκευση» και κανένα στοιχείο που να δείχνει διάπραξη ποινικού αδικήματος, έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για προανακριτική.

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ανάρτησή του σχολίασε τις δύο προτάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ/Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι «ουδέν μεμπτό έχω διαπράξει» κατά την περίοδο που ήταν στο υπουργείο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση Αυγενάκη

Διάβασα με προσοχή τις δύο προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

Από την απλή και μόνο καλόπιστη ανάγνωσή τους, αμέσως διαπιστώνει κανείς την αοριστία, την εύκολη γενίκευση και την απουσία στοιχείων που να παρουσιάζουν ενδείξεις για διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Θεωρώ ότι η ανάγκη μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος #ΟΠΕΚΕΠΕ τους εμποδίζει να αναγνωρίσουν ότι ουδέν μεμπτό έχω διαπράξει κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοσημείωτο είναι ότι επικαλούνται διαρκώς τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο, ο οποίος ισχυρίζεται τάχα περί πιέσεων για αποδέσμευση 6.000 «δεσμευμένων» ΑΦΜ, την στιγμή που ο πραγματικός αριθμος ανέρχονταν στα 16.560 ΑΦΜ. 

Τα ΑΦΜ δεν είναι απλοί αριθμοί αλλά αγρότες, κτηνοτρόφοι με οικογένειες, που αφού ελεγχθούν (ως η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ όφειλε) να μην παραμένουν σε ομηρία, να πληρωθούν εάν νομίμως το δικαιούνται ή να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ορθώς η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των πτυχών του ζητήματος από το 1998 έως και σήμερα, με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας και την εξυγίανση του Οργανισμού.

Επιφυλάσσομαι να εκθέσω λεπτομερώς επαρκή στοιχεία και γεγονότα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ