Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤnews, έθεσε ένα ερώτημα προς την αντιπολίτευση, με αφορμή όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε νωρίτερα.
«Δεν έχει, νομίζω, λογική αυτός ο χαρακτηρισμός και τέλος πάντων αυτός ο τίτλος που επέλεξε να βάλει ο κ. Ανδρουλάκης» σχολίασε για την ατάκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «ήττας της κυβέρνησης».
«Κατ' αρχάς, να αποφασίσουν στην αντιπολίτευση και ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση αν τελικά εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη. Γιατί εμείς στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία την εμπιστευόμαστε εν συνόλω σε όλες της τις αποφάσεις και δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις αυτές. Δεύτερον, να πούμε ότι η συγκεκριμένη δίκη και η συγκεκριμένη απόφαση σε πρώτο βαθμό αφορά ιδιώτες και μάλιστα είναι σε συνέχεια έρευνας του Αρείου Πάγου, για την οποία τότε είχαν κάνει λόγο για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση -εν συνόλω από την αντιπολίτευση-, η οποία είχε καταλήξει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για τους κρατικούς λειτουργούς και φορείς και είχε παραπέμψει τους εν λόγω ιδιώτες σε δίκη» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, και πρόσθεσε:
«Σε συνέχεια αυτής της διάταξης και αυτής της έρευνας, έγινε η δίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη, από τους ανεξάρτητους δικαστές και εισαγγελείς, και ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση σε πρώτο βαθμό. Αυτό δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Απ’ ό,τι φαίνεται, λειτουργεί η Δικαιοσύνη για ακόμα μία φορά. Παίρνει τις αποφάσεις της και από κει και πέρα, σε θεσμικό επίπεδο, η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες ούτως ώστε να αυστηροποιήσει το νομικό καθεστώς των επισυνδέσεων και έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να έχει ένα πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό και πιο θωρακισμένο νομικό πλαίσιο».
Σχολιάζοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που θα ζητήσει η αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:
«Κατ' αρχάς, πριν από έναν μήνα περίπου είχε προαναγγείλει ξανά ο κ. Ανδρουλάκης προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Τελικά, δεν κατέθεσε το σχετικό αίτημα. Ελπίζουμε τώρα να το καταθέσει. Δεύτερον, έχει προαναγγείλει πάλι και πρόταση για εξεταστική επιτροπή. Θυμίζω ότι έχει γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα. Σε περίπτωση που θεωρεί ο κ. Ανδρουλάκης ότι υπάρχουν νέα στοιχεία, τότε εδώ είμαστε να ακούσουμε την πρότασή του αυτή. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για κάτι το οποίο είναι υποθετικό. Όπως και να έχει, τίποτα δεν έχουμε απορρίψει από πριν. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δογματική αντιμετώπιση που έχει η αντιπολίτευση. Όπως και να έχει, ο τίτλος που πολιτικά προκύπτει από τη σημερινή στάση είναι ότι για ακόμα μια φορά η αντιπολίτευση προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή και τη δημόσια συζήτηση σε ένα απέραντο δικαστήριο, σε μια αέναη διαδικασία εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών. Όχι γιατί θέλει να βρει την αλήθεια. Την αλήθεια τη βρίσκει, από ό,τι φαίνεται, πάντα η δικαιοσύνη. Αλλά γιατί θέλει με αυτόν τον τρόπο να υποκαταστήσει την ένδεια πολιτικών θέσεων και κοστολογημένων προτάσεων. Αντί λοιπόν σε επίπεδο πολιτικό να συζητάμε πολιτικά, να έχουμε μια πολιτική αντιπαράθεση, εμείς να μιλάμε για τα παραδοτέα μας, να διορθώνουμε τα λάθη μας και η αντιπολίτευση να εκφράζει ποιο είναι το πρόγραμμά της και να το κοστολογεί, θέλουν συνεχώς να επιμένουμε σε μια συζήτηση που αφορά τη Δικαιοσύνη».
Υπενθύμισε πως πρόκειται για απόφαση «σε συνέχεια έρευνας του Αρείου Πάγου. Ή αποδεχόμαστε την έρευνα αυτή εν συνόλω ή καθόλου».
Μαρινάκης για Τσίπρα: Απέτυχε ως πρωθυπουργός και προσπαθεί να το γυρίσει σε δικαστής ή εισαγγελέας
Ο Παύλος Μαρινάκης άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα για το δικό του σχόλιο για τη δικαστική απόφαση στην υπόθεση των υποκλοπών.
«Ο κύριος Τσίπρας, αφού απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την ετυμηγορία των πολιτών, δεν το λέω εγώ αυτό το πράγμα - οι πολίτες το είπαν, ίσως έχει αποφασίσει να ''το γυρίσει'' στην καριέρα του σε δικαστής ή εισαγγελέας. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνει γιατί έχει ξεπεράσει το όριο που μπορεί να δώσει στο δικαστικό σώμα. Είχε βέβαια -δεν τον κακίζω που μπαίνει σε αυτή τη λογική να κάνει το δικαστή και τον εισαγγελέα- γιατί ήταν ο πρωθυπουργός, επί των ημερών του οποίου λειτουργούσαν παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός του υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής, και έδιναν εντολές από το Μαξίμου στη Δικαιοσύνη. Και είναι και ο πρωθυπουργός των δύο αμετάκλητα καταδικασμένων υπουργών από τη Δικαιοσύνη. Άρα, είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που θεωρώ ότι μπορεί να κουνάει το δάχτυλο. Γενικά, είναι πολύ κακό πράγμα να κουνάς το δάχτυλο, αλλά ο τελευταίος μπορεί να κάνει υποδείξεις για ζητήματα κράτους δικαίου, είναι ο πρωθυπουργός των 13-0 και των παρα-υπουργείων Δικαιοσύνης».
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ενώ για την «ώρα του πρωθυπουργού» την Παρασκευή στη Βουλή σχολίασε: «Θα απαντήσουμε σε κάθε αίτημα, όπως απαντάμε σε κάθε αίτημα της αντιπολίτευσης, όταν κατατίθεται επισήμως και συνοδεύεται από συγκεκριμένα στοιχεία. Για να απαντήσεις σε ένα αίτημα -παράδειγμα για μία νέα εξεταστική- πρέπει να κατατεθεί, να διαβαστεί, να δούμε ποια είναι αυτά τα νέα στοιχεία που επικαλείται η αντιπολίτευση και έχουμε χρέος και προφανώς, όπως πολύ σωστά είπατε, για ένα τόσο σοβαρό θεσμικά ζήτημα, δεν υποβαθμίζουμε το ζήτημα των υποκλοπών, την υπόθεση των υποκλοπών. Το αντίθετο. Αλλά δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να μετατρέψουμε την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα ατελείωτο δικαστήριο, γιατί έτσι θέλει η αντιπολίτευση για να καλύψει τα πολιτικά της κενά».