Υπηρεσιακοί παράγοντες και υπουργοί κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον Joker -«Οι σκοτεινές περίοδοι του ανήκουν» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Υπηρεσιακοί παράγοντες και υπουργοί κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον Joker -«Οι σκοτεινές περίοδοι του ανήκουν»

Το βλέμμα του Joker
Το βλέμμα του Joker
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες, με λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν πριν από την παρέμβαση της αστυνομίας στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβαλλόταν η ταινία Joker.

Ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του σχετικά με τους ελέγχους για την ταινία Joker κάνει λόγο για «εντολή λειτουργών του υπουργείου Πολιτισμού». Όπως ισχυρίζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες όμως, ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγγενής πρώην υφυπουργού ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, στην ένορκη κατάθεση που έδωσε η συγκεκριμένη υπάλληλος στην αστυνομία αναφέρει πως «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας» προχώρησε στην ενέργειά της. Η τμηματάρχης Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη είναι νύφη του πρώην υφυπουργού -επί ΣΥΡΙΖΑ- Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Επιπλέον, φαίνεται πως την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίδει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητές της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλάκη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Επομένως, όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι σκοτεινές περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους.

Η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε εντολή στο θέμα του Joker

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εντολή από το υπ. Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «ανοίκεια» ενέργεια των δύο υπαλλήλων.

«Δεν ρώτησαν, ούτε ενημέρωσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή», είπε η κυρία Μενδώνη.

«Δεν ενημέρωσαν κανένα. Υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες είχαν και γι' αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες του ποινικού κώδικα. Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Όλη η συμπεριφορά τους ήταν υπερβάλλουσα των αρμοδιοτήτων τους. Λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τις οδήγησε να ενεργήσουν έτσι», πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως διευκρίνισε η Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση του Joker, «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α' ή β' παράβαση ή συμπεριφορά».

«Καταδικάζω απερίφραστα την κίνησή τους», είπε η κυρία Μενδώνη και ανακοίνωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων».

Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

Στο υπουργείο Πολιτισμού αναφέρθηκε ακόμη ότι η καταγγελία έγινε από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής ταινιών και στη συνέχεια έκαναν την παρέμβαση οι υπάλληλοι. Στην αστυνομία είπαν ότι πριν από την παρέμβαση ενημέρωσαν προφορικά την τμηματάρχη και τη διευθύντρια του τμήματος.

«Φωτογραφίζει» ΣΥΡΙΖΑ η Μενδώνη

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τους ελέγχους στους κινηματογράφους για την προβολή της ταινίας Joker, αλλά και την προσπάθεια εκμετάλλευσης του περιστατικού από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Από την άλλη, είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κυρία Μενδώνη, αφού εξέφρασε την ενόχλησή της για τα προβλήματα που δημιουργούνται από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά, μίλησε και για τις δύο υπαλλήλους, οι οποίες υπερέβησαν τις αρμοδιότητές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτεί για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Ελεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής -υπάρχουν και άλλοι τρόποι», είπε η κυρία Μενδώνη και πρόσθεσε πως «για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ».

Χρυσοχοΐδης για Τσίπρα: Επέλεξε να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Facebook για το Joker

Η Aστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωσή της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.

Δήλωσα ήδη ότι σήμερα θα πάω με τον 15χρονο γιο μου να δω την ταινία #Τζόκερ (http://bit.ly/2nZUl2W). Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό πολίτη και προφανώς θα έπρεπε να είναι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα.

ΥΓ: Ο Α. Τσίπρας επέλεξε, για άλλη μια φορά, να κάνει επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας. Ξεσκεπάζεται η ψεύτικη η ευαισθησία από τα ίδια του τα τελευταία λόγια, μιας και μόνο ο δικός μου στιγματισμός τον ενδιαφέρει. Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής του ρηχότητας να συνοδεύει την ανάρτησή του με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του Τζόκερ. Από ότι έχω ακούσει και διαβάσει τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α. Τσίπρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ανεβάσει ανάρτηση και στο Τwitter απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, και με αφορμή το φωτομοντάζ του υπουργού που εμφανίζεται να κυνηγάει τον Joker, κάνει λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κατάλαβε την ταινία.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ