Αντι-κίνηση Πολάκη-Γ. Τσίπρα με συλλογή υπογραφών απέναντι στην ομάδα Αχτσιόγλου -«Να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια» - iefimerida.gr

Αντι-κίνηση Πολάκη-Γ. Τσίπρα με συλλογή υπογραφών απέναντι στην ομάδα Αχτσιόγλου -«Να τελειώνουμε με την εσωστρέφεια»

Γιώργος Τσίπρας και Παύλος Πολάκης
Γιώργος Τσίπρας και Παύλος Πολάκης -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΛΑΚΗΣ

Υπογραφές μαζεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνονται στον στενό πυρήνα υποστηρικτών του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, σε μια προσπάθεια να απομειώσουν τον αντίκτυπο της μαζικής φυγής μελών και στελεχών που συντάσσονται με την ομάδα Αχτσιόγλου.

Σε μια επίδειξη ισχύος απέναντι στο κλίμα ερήμωσης που παρατηρείται στις οργανώνεις μελών (ΟΜ) σε όλη τη χώρα, ο στενός κύκλος των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη, με μπροστάρηδες τον Γιώργο Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη σε δεύτερο πλάνο, διακινεί κείμενο με το οποίο καλεί όλους όσοι το σκέφτονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν στο κόμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κείμενο που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr και διανεμήθηκε στην οργάνωση του Πειραιά, η νέα τάση των νεοπροεδρικών σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «τείνουμε χείρα πολιτικής φιλίας και συντροφικότητας σε όλα τα στελέχη και κυρίως τα μέλη της βάσης του κόμματος, που είτε πιέζονται από την εσωκομματική αναστάτωση των τελευταίων ημερών, είτε προβληματίζονται και τείνουν να αδρανοποιηθούν, είτε σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση, και τους καλούμε σε μια πλατιά πολιτική ενότητα στη δράση και την κομματική ζωή».

Κύριο χαρακτηριστικό της «τάσης» των νεοπροεδρικών είναι ο σαφής ιδεολογικός διαχωρισμός της από τα στελέχη που αποχώρησαν ή αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με έμφαση στην έννοια της Πατριωτικής Σύγχρονης Αριστεράς αλλά και στο «ελληνικό όνειρο» για το οποίο έχει μιλήσει ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στη συριζαϊκή πραγματικότητα, τα στελέχη καλούν τα μέλη να υπογράψουν το κείμενο με το οποίο απαιτούν «επιτέλους να τελειώνει η εσωστρέφεια».

Ολόκληρο το κείμενο όπως κυκλοφόρησε στην οργάνωση του Πειραιά:

Ενωτική Κίνηση Ανασυγκρότησης Πειραιά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια γιορτή Δημοκρατίας, μετά από καταστατικές, νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοφανή παρουσία έδωσε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ενότητας και προοπτικής.

Ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία εκλογής ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σ. Στέφανου Κασσελάκη...

Δεσμευόμαστε :

  • Σε μία κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ψηφίστηκε στο 3ο Συνέδριο και η οποία συσπειρώνει τους πολίτες από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.
  • Για την ανασυγκρότηση - οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές «παραγοντισμού», «ιδιοκτησίας» και αντιλήψεις σοφών «καθοδηγητών».
  • Στην τήρηση και εφαρμογή του καταστατικού μας, των αποφάσεων του συνεδρίου μας και της πρόσφατης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της 12ης Νοεμβρίου 2023.

Στη βάση αυτή τείνουμε χείρα πολιτικής φιλίας και συντροφικότητας σε όλα τα στελέχη και κυρίως τα μέλη της βάσης του κόμματος, που είτε πιέζονται από την εσωκομματική αναστάτωση των τελευταίων ημερών, είτε προβληματίζονται και τείνουν να αδρανοποιηθούν, είτε σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση, και τους καλούμε σε μια πλατιά πολιτική ενότητα στη δράση και την κομματική ζωή. Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή είναι η μοναδική επιλογή που συντείνει προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και της κατίσχυσης της Αριστεράς στο πολιτικό πεδίο.

Η πατριωτική σύγχρονη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Υπερασπίζεται:

  • το κυβερνητικό έργο του σ. Αλέξη Τσίπρα (2015 – 2019) παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προβλήματα της περιόδου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια το δικό του Ελληνικό Όνειρο, να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον λαό από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Απαιτούμε:

  • Επιτέλους να τελειώνει η εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία όπως ακρίβεια, αισχροκέρδεια, υπερφορολόγηση, υποδομές, στεγαστικό πρόβλημα, κόκκινα δάνεια κλπ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου οι τάσεις θα λειτουργούν ως ιδεολογικά ρεύματα συμβολής και όχι φράξιες, ομάδες και κόμματα μέσα στο κόμμα, ενώ η κυρίαρχη «τάση» θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστούμε ομάδα, τάση ή κάτι άλλο διακριτό. Είμαστε το κόμμα, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κάθε δράση και πρωτοβουλία μας στοχεύει στην θεσμική αναζωογόνηση των ΟΜ και των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος (δρώντας ενεργά μέσα σε αυτά), την άμεση ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων μελών, την σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος.

Με Συμμετοχή & Ενότητα, για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και τη Νίκη της κυβερνώσας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολάκης-Τσίπρας διαψεύδουν τα περί υπογραφών: «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Με κοινή δήλωση Παύλος Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας διαψεύδουν τις πληροφορίες περί συλλογής υπογραφών, από τους ίδιους, κάνοντας λόγο για σενάρια «επιστημονικής φαντασίας».

«Προ ολίγου δημοσίευμα στον ιστότοπο iefimerida μας εμφανίζει δήθεν να «μαζεύουμε υπογραφές» ώστε «να απομειώσουμε τον αντίκτυπο της μαζικής φυγής μελών και στελεχών που συντάσσονται με την ομάδα Αχτσιόγλου». Περιττεύει ακόμη και η διάψευση. Η κακοβουλία των πηγών του δημοσιεύματος επιβεβαιώνεται από τα περί «μαζικής φυγής» που υπάρχει μόνο στη φαντασία των ευσεβών πόθων των πηγών.

Κατά τα άλλα είναι θετικό που η φαντασία τους δεν έφτασε μέχρι του σημείου να εμφανίζουν τον ίδιο τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη ή/και την Κεντρική Επιτροπή να συλλέγουν υπογραφές μέσα στο κόμμα υπέρ του εαυτού τους. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να ελέγχονται καλύτερα οι πληροφορίες των «πηγών» ώστε να αποφεύγονται τα ακραία fake news», τόνισαν οι κύριοι Πολάκης και Τσίπρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ