Την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως εκλογές πρέπει να γίνουν σε χρόνο που δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.
«Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ''δυστυχώς, αποτύχαμε''. Δεν υπάρχει ''δυστυχώς, αποτύχαμε''. Υπάρχει ''δυστυχώς, μας έπιασαν''. Την ίδια ρητορεία, την ίδια πολιτική αντιμετώπιση είχαμε και στις υποκλοπές. Δεν… ήξερε, κάποιοι άλλοι δίπλα του τα έκαναν, δεν είχε καμία ευθύνη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανδρουλάκης: Ένας από τους 6 τόμους της δικογραφίας αφορά αυτά που έχει πει ο κ. Βάρρας
«Ένας από τους έξι τόμους της δικογραφίας αφορά αυτά που έχει πει ο κ. Βάρρας. Ήταν στο Μαξίμου από το 2020 και μετά. Δεν ενημέρωσε ο κ. Βάρρας τον πρωθυπουργό για το πάρτι του ΟΠΕΚΕΠΕ που ήταν μέσα στα πόδια του; Άλλαξαν έξι διοικητές ΟΠΕΚΕΠΕ επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και πέντε υπουργοί. Δεν έδειξε το ενδιαφέρον να ρωτήσει: "μα τι γίνεται εκεί μέσα;"» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η δικογραφία που έχει έρθει δεν μιλάει για δεκαετίες πριν. Μιλάει για τη δική του κυβέρνηση, για συγκεκριμένα πρόσωπα με ένα κύκλωμα με τη σφραγίδα του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας. Το κύκλωμα αυτό δεν στήθηκε μόνο του. Είχε πολιτική κάλυψη και κεντρική καθοδήγηση. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος ποια αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια είναι κενά για να τα δηλώσει, αν μέσα από το σύστημα δεν του το υποδείξει» σημείωσε.
Σχετικά με τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «με μεγάλη ευθύνη θα αξιολογηθούν τα πραγματικά στοιχεία και το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε με σαφήνεια ακριβώς τις πρωτοβουλίες μας».
Επιπλέον, απαρίθμησε τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προσωπικές του δηλώσεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με πρώτη παρέμβαση εκ μέρους του κόμματος το 2020.
«Όχι χθες ή πριν έναν μήνα. Το 2020! Το 2023 θέτω το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εκ νέου. Το 2024, πριν τις ευρωεκλογές, το ξαναθέτω. Στον προϋπολογισμό του 2024 το ίδιο. Το 2025 κάνω επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για το θέμα του πρωτογενούς τομέα με αιχμή τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Το 2024 μου απαντάει ο τότε υπουργός -ακούστε, σας παρακαλώ, γιατί το ενθάρρυνε αυτό ο κ. Μητσοτάκης- ότι έχω μία περίεργη επιμονή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ναι, έχω επιμονή να μη διασύρεται η χώρα μου. Έχω επιμονή κατά της διαφθοράς».
«Είναι ένα κύκλωμα οικογενειοκρατικό της Νέας Δημοκρατίας. Πολλοί από αυτούς δεν είναι στελέχη μόνο τώρα. Είναι στελέχη από την εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Γι' αυτό, λοιπόν, αυτά τα πελατειακά δίκτυα τα οργάνωσαν, τα στήριξαν και όχι μόνο τα ενθάρρυναν, τα κάλυψαν κιόλας σε όλη αυτήν τη λειτουργία που βλέπουμε σήμερα μπροστά μας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ανδρουλάκης: Εκλογές σε χρόνο που δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση παραγραφής των εγκλημάτων
Τέλος, ως προς την πολιτική στόχευση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να λυτρώσει τη χώρα από τα δικά του σκάνδαλα. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να τη λυτρώσει: η πολιτική αλλαγή, οι εκλογές. Και μάλιστα εκλογές σε χρόνο που δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση και κανένας κίνδυνος παραγραφής των εγκλημάτων που βρίσκονται στη δικογραφία».