«Η σημερινή αποκάλυψη των δύο επιστολών του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, του κ. Σημανδράκου, προς το Μέγαρο Μαξίμου κατεβάζει την παράσταση "ανήξερος πρωθυπουργός", με πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε στη δήλωσή του πως αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο.
«Το αποτέλεσμα; Ο ελληνικός λαός να καλείται να πληρώσει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η χώρα διασύρεται πανευρωπαϊκά και ο πρωτογενής τομέας σε μια κρίσιμη στιγμή μπαίνει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, και απηύθυνε στον πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα:
«Γιατί, ενώ γνωρίζατε, δεν σταματήσατε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα;
Γιατί καλύψατε τα "γαλάζια" κυκλώματα;
Γιατί ακόμη και σήμερα δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας απέναντι στον ελληνικό λαό;»