Τις δημόσιες δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προτάσεις του για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Με πυρά κατά των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Τσίπρα, που όπως τονίζει «άφησαν τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι στα funds, στις εταιρείες διαχείρισης δανείων και τους πληστειριασμούς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε βίντεο στο TikTok παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους δανειλήπτες και της προστασία τους από τα funds.
Το βίντεο Ανδρουλάκη στο TikTok
«Στην Ελλάδα του 2026, χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Όχι, δεν είναι όλοι αυτοί κακοπληρωτές από επιλογή. Οι κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη μετρέψαν το ιδιωτικό χρέος σε business για τα funds.
Και άφησαν τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι στα funds, στις εταιρείες διαχείρισης δανείων και τους πληστειριασμούς. Ε λοιπόν, αυτή η αδικία κατά των δανειωληπτών τελειώνει εδώ.
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει δημόσια τις δεσμεύσεις του. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την δυνατότητα στον δανειολήπτη να καταθέτει προσφορά για το δάνειό του.
Με περιορισμό στην ευθύνη του εγγυητή, τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές. Ρεαλιστικές ρυθμίσεις για όσους θέλουν να σταθούν όρθιοι. Γιατί η κατοικία δεν είναι χρηματιστηριακό προϊόν, αλλά είναι αξιοπρέπεια, είναι ασφάλεια, είναι ζωή».