Αναψαν τα αίματα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρικτές Κασσελάκη γιούχαραν τον Ραγκούση - iefimerida.gr

Αναψαν τα αίματα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρικτές Κασσελάκη γιούχαραν τον Ραγκούση

Υποστηρικτές Κασσελάκη γιούχαραν τον Ραγκούση
Υποστηρικτές Κασσελάκη γιούχαραν τον Ραγκούση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση άναψε φωτιές με συνέδρους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρούν σε γιουχαΐσματα. Μάλιστα για να ηρεμήσει η κατάσταση χρειάστηκε να υπάρξει παρέμβαση από το προεδρείο.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Γιάννης Ραγκούσης είπε «όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι έκαναν καλό οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από αλλοδαπή εταιρεία στο εξωτερικό πιστέψτε το». Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και παρέμβαση του Παναγιώτη Ρήγα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αιχμές και κριτική σε Κασσελάκη

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την συμμαχία Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, την μόνη δύναμη που μπορεί να την οδηγήσει στη νέα Ελλάδα», ανέφερε στη ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η στροφή προς μία νέα και μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν νέο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα μπορούν να στεριώσουν μόνο αν υποστηρίζονται από ρεύματα και τέτοιο ρεύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

   Αναφερόμενος στα εσωκομματικά σημείωσε: «Σε εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ορατό πως με την επιστολή του Προέδρου προς την Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιωνεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών. Οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027. Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση. Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

   Απευθυνόμενος προς το κοινό είπε: «Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα -πολλά- τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το. Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τες. Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το».

   Στο σημείο αυτό η ομιλία του διακόπηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες μερίδας των συνέδρων που ανάγκασαν το προεδρείο να παρέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το». 
Ο κ. Ραγκούσεις έκλεισε με μία παλιά ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομιλία του Γιάννη Ραγκούση

Αγαπημένες συντρόφισσες και αγαπημένοι σύντροφοι.

Καταρχάς για το γεγονός ότι πηγαίνουμε τώρα σε νέες εκλογές Προέδρου και ΚΕ, έχω πει τη γνώμη μου δημόσια, πρόσφατα και σε ανύποπτο εσωκομματικά χρόνο.
Επομένως, είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω και μακάρι εγώ να κάνω λάθος.

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πιστεύω βαθιά στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.

Πιστεύω βαθιά δηλαδή, στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, τις πιο ευγενείς αξίες που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός στο διάβα της ιστορίας του.

Ταυτόχρονα, πιστεύω βαθιά ότι η ιδέα της στροφής προς μια Νέα και Μεγάλη Κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει ξανά σε έναν πλειοψηφικό και κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πιστεύω βαθιά ότι οι θεμελιώδεις ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα, μπορούν να γίνουν και κυρίως μπορούν να στεριώσουν μόνον εάν στηρίζονται από μεγάλα κοινωνικά ρεύματα.
Και τέτοιο μεγάλο και πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία είναι το ρεύμα της Κεντροαριστεράς.
Ως κεντροαριστεροί αυτοπροσδιορίζονται κατά μεγάλη πλειοψηφία οι προοδευτικοί ψηφοφόροι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύω βαθιά ότι η ελληνική κοινωνία έχει ζωτική ανάγκη τη δύναμη και την ορμή της στρατηγικής συμμαχίας αριστεράς-κεντροαριστεράς, της μόνης μεγάλης κοινωνικής προοδευτικής πλειοψηφίας που μπορεί να την οδηγήσει στην επόμενη Ελλάδα, καθώς και να την αποκόψει από την σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης που καθημερινά αναβιώνει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί συντρόφοι.

Σε εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ορατό πως με την επιστολή του Προέδρου προς την Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Σ Κασσελάκη.

Και το χειρότερο με την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, είναι ότι επιδιώκει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, ώστε αυτές να μην εξουδετερωθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μιλώ για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, γιατί πρέπει να είμαστε ειλικρινείς συντρόφισσες και σύντροφοι.

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας.

Αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιονεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών κατά αντιστοιχία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027.

Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση.

Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Προφανώς, με απόλυτο τρόπο θα την σεβαστούμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα - πολλά - τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα.

Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το.

Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τις.

Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το.

Τέλος όσες και όσοι θέλετε τώρα και σε συνέχεια της διάσπασης, να στοχοποιήσετε και να συκοφαντήσετε εκείνους που πήραν στην πλάτη τους την αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή τα προηγούμενα 4 χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, κάντε το.

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι.
Έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών.
Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό.
Έκαναν λάθος.
Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο.
Εμείς το βλέπουμε.
Μήνες τώρα.

Κι επειδή μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα κατά 50% του συγκεκριμένου διλήμματος,
θέλω σήμερα με βάση όλα τα παραπάνω, να σας πω πολύ απλά και πολύ καθαρά συντρόφισσες και σύντροφοι:
ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ