5 θεματικά πάρκα στην Αττική που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά -Φάρμα, παιδική χαρά, εξερεύνηση στη φύση - iefimerida.gr

5 θεματικά πάρκα στην Αττική που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά -Φάρμα, παιδική χαρά, εξερεύνηση στη φύση

Θεματικά πάρκα στην Αττική
Θεματικά πάρκα στην Αττική
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Πάρκα για ατελείωτο παιχνίδι και δραστηριότητες στη φύση.

Το παιχνίδι σε ένα όμορφο και προσεγμένο φυσικό περιβάλλον βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να έρθουν σε επαφή με δραστηριότητες και ζωάκια που δεν τα έχουν στην καθημερινότητα τους. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι θετικό να τα φέρνουμε σε επαφή με τη φύση, περνώντας πολύτιμο χρόνο σε ένα όμορφο περιβάλλον αποκτώντας καινούργια ερεθίσματα και φυσικά καλύτερη ψυχική υγεία. Το παιχνίδι στη παιδική χαρά, οι δραστηριότητες σε ένα ανοιχτό περιβάλλον, οι επισκέψεις σε φάρμες και αγροκτήματα παίζουν καταλυτικό ρόλο στη προσωπικότητα του παιδιού που όλα αυτά το βοηθάνε να δει πράγματα και να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον, να γνωρίσει μυρωδιές και αρώματα που ποτέ του να μην είχε βιώσει μέχρι σήμερα. Γιατί, η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά που ζουν στις πόλεις δεν μπορούν εύκολα να βρεθούν κοντά στη φύση και τη θέση του παιχνιδιού στα πάρκα έχει αντικαταστήσει η τεχνολογία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους γονείς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουν στα παιδιά περισσότερα ερεθίσματα μέσα από δημιουργικές ασχολίες και ατελείωτο παιχνίδι σε περιβάλλοντα που βρίσκονται κοντά στη φύση, σε μεγάλες εκτάσεις μακριά από τις πολυκατοικίες και το καυσαέριο της πόλης. Όπως, επίσης, είναι σημαντικό να διοργανώνουμε εξόδους με φίλους για να επικοινωνούν σωστά τα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγουμε όσο γίνεται την πολύωρη έκθεση τους σε κινητά ή laptop.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις παιδικές χαράς που αναβαθμίζονται, ξεπηδούν στην Αττική ολοένα και περισσότερα θεματικά πάρκα συγκεντρώνοντας επισκέπτες που θέλουν να περάσουν δημιοτργικά το χρόνο τους. Από την άλλη τα θεματικά πάρκα φέρνουν κοντά τους γονείς με τα παιδιά, καθώς μοιράζονται μαζί όμορφες στιγμές απολαμβάνοντας παιχνίδι, αλλά και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Στην Αττική υπάρχουν πέντε θεματικά πάρκα για ξέγνοιαστες στιγμές μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου μπορούν μικροί και μεγάλοι, να έρθουν σε επαφή με ζωάκια, να παίξουν σε τεράστιες εκτάσεις και να μάθουν χρήσιμα πράγματα για την αγροτική ζωή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και θα επιστρέψουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Γαϊδουροχώρα -Ελληνικό κέντρο για το γαϊδούρι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γαϊδουροχώρα βρίσκεται περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια μεγάλη έκταση έξω από το Κορωπί με θέα τα βουνά. Το επισκέψιμο πάρκο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τα γαϊδουράκια, τα οποία ζουν σε ένα προστατευμένο φυσικό τοπίο έχοντας δημιουργήσει τη δική τους κοινωνία.

θεματικά πάρκα στην Αττική
Φώτο:Μενέλαος Κυρίλλας

Στάβλοι περιποιημένοι και πεντακάθαροι, τα παιδιά θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα γαϊδουράκια, θα έρθουν σε επαφή μαζί τους αφού μπορούν να τα χαϊδέψουν, να τα καθαρίσουν και να τα ταΐσουν πάντα με την καθοδήγηση του εκπαιδευμένου προσωπικού.

Στη γαϊδουροχώρα θα συμμετέχετε στη ξενάγηση που γίνεται και στη συνέχεια μπορείτε να περιπλανηθείτε και στον υπόλοιπο χώρο όπου ζουν κουνελάκια, κοτούλες και πάπιες. Να θυμάστε πως μεταξύ 14.00-15.00 τα γαϊδουράκια παίρνουν το μεσημεριανό τους και δεν συμμετέχουν στα προγράμματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
θεματικά πάρκα στην Αττική Γαιδουροχώρα
Φώτο: Μενέλας Κυρίλλας

Πάνω από τους στάβλους υπάρχει ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να καθίσουν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει γουέστερν, να απολαύσουν τον καφέ του ή να φέρουν σνακ κάνοντας πικ-νικ.

Πάρκο Δεινοσαύρων

Στην Κερατέα υπάρχει ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκο όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται το πάρκο των δεινοσαύρων. Στο πολιτιστικό πάρκο φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων όπου έζησαν στη γη εκατομμύρια χρόνια πριν.

πάρκο δεινοσαύρων θεματικά πάρκα στην αττική
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δεινόσαυρους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα εκθέματα που θα δουν οι επισκέπτες είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και ο σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Μέσα στο πολιτιστικό πάρκο υπάρχει το υπαίθριο μουσείο ελληνικής λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.

Κάνοντας μια βόλτα και στα περίχωρα του πάρκου οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, συναντούν αμπελώνες, σπάνιες μονάδες οινοποίησης, αλώνια, νερόμυλο, ξυλόφουρνο όπου μπορούν να λάβουν μέρος και σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα «βότανα και μυρωδικά», «παλιά επαγγέλματα», «ψωμί» κ.α.

θεματικά πάρκα στην Αττική πάρκο δεινοσαύρων.
Το τρενάκι περιμένει τα παιδιά να τα ξεναγήσει στο πάρκο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο πολιτιστικό πάρκο που απλώνεται σε μία έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων, και να πάρουν μέρος σε αρκετές δράστηριότητες, εκτίως των βασικών προγραμμάτων.

ΚΠΙΣΝ

Το πάρκο Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται μέσα στη πόλη και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει γίνει πόλος έλξης των οικογενειών. Μέσα σε μια τεράστια έκταση τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες, μάλιστα οι περισσότερες χωρίς κόστος, ενώ υπάρχει παιδική χαρά για ατελείωτο παιχνίδι σε ένα φυσικό περιβάλλον που τίποτα δεν θυμίζει πως το πάρκο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

θεματικό πάρκο στην Αττική ΚΠΙΣΝ
Το Κέντρο ΠΟλιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάθε μήνα υπάρχουν αθλητικά δωρεάν προγράμματα για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων μπορούν να λάβουν μέρος σε μαθήματα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, δημιουργική ενόργανη, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν τα προγράμματα καγιάκ στο κανάλι και παιχνίδι για οικογένειες όπου τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα διασκεδάσουν και θα περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους μέσα από αθλητικές δραστηριότητες δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

Farma Moo

Στην Ανατολική Αττική, στην κοιλάδα της Ντάριζας, δίπλα στο ποτάμι και ανάμεσα στις πλαγιές της Πεντέλης, απλώνεται μέσα σε 40 χιλιάδες τετραγωνικά η Farma Moo.

θεματικό πάρκο στην Αττική farma mou
Η φάρμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα αγρόκτημα όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πόλη και να έρθουν σε επαφή με την αγροτική ζωή, να διαλέξουν λαχανικά και να καλλιεργήσουν το δικό τους βιολογικό περιβόλι. Φυσικά, από αυτό το όμορφο τοπίο, μέσα στη φύση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζωάκια. Κοτούλες, κατσικάκια και προβατάκια, πάπιες, χήνες και γαϊδουράκια είναι από τα ζωάκια που ζουν σε ένα φυσικό τοπίο και τα παιδιά θα τα δουν από κοντά.

θεματικά πάρκα στην Αττική farma mou
Παιχνίδι σε ένα φυσικό περιβάλλον

Το όμορφο περιβόλι είναι η ιδανική επιλογή για μια βόλτα το Σαββατοκύριακο, καθώς έχει άπλετο χώρο για να απολαύσουν τα παιδιά παιχνίδι, να γνωρίσουν την αγροτική ζωή, ενώ υπάρχει εστιατόριο για να κάνετε ένα διάλειμμα πίνοντας καφέ και τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα.

Κηποπαιδεία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κηποπαιδεία είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης, στη περιοχή της Παλλήνης, όπου το παιχνίδι λαμβάνει μέρος σε ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι αναντικατάστατο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός με ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προσαρμόζονται ανάλογα πάντα την ηλικία του παιδιού.

Στον εξωτερικό χώρο τα παιδιά εκτός από ελεύθερο παιχνίδι που βοηθάει τη φαντασία τους και την έκφραση τους απολαμβάνουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού, αθλητικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής.

θεματικά πάρκα στην Αττική Κηποπαιδεία
Ατελείωτο παιχνίδι σε ένα περιποιημένο και όμορφο χώρο

Στον εσωτερικό χώρος τα παιδιά δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στο θεατρικό παιχνίδι, στη ζωγραφική και τις κατασκευές, στη yoga και τον χορό, ενώ τα παιδιά μέχρι 3 ετών θα παίξουν σε μια ειδική σχεδιασμένη αίθουσα για το ηλικιακό του γκρουπ πάντα με την παρουσία των παιδαγωγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κηποπαιδεία υπάρχει εστιατόριο έτσι ώστε οι γονείς να απολαύσουν τον καφέ ή ένα σνακ την ώρα που τα παιδιά παίζουν στους χώρους του δημιουργικού παιδότοπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεματικά πάρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ