Τα καφέ της Αθήνας που φτιάχνουν εξαιρετική, κολασμένη, παχύρρευστη και μυρωδάτη ζεστή σοκολάτα - iefimerida.gr

Τα καφέ της Αθήνας που φτιάχνουν εξαιρετική, κολασμένη, παχύρρευστη και μυρωδάτη ζεστή σοκολάτα

Που να πιείτε ζεστή σοκολάτα στην Αθήνα
Η σοκολάτα τον χειμώνα είναι ότι πρέπει

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, όταν έχει κρύο έξω, από το να καθίσουμε σε ένα καφέ με ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας που αχνίζει.

Έχει ιστορία που ξεπερνάει τα 2.500 χρόνια, μεξικάνικη καταγωγή και άπειρους μύθους που συνοδεύουν την ανακάλυψη αλλά και την πορεία της στον χρόνο. Το βέβαιο είναι ότι η ζεστή σοκολάτα αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα, με μεστή, γλυκιά γεύση, εξαιρετικό άρωμα που πάντα μας θυμίζει κάτι από την παιδική μας ηλικία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή γιορτές χωρίς ζεστή σοκολάτα δεν γίνονται, αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνουμε στα μαγαζιά της Αθήνας την αγαπημένη μας γεύση. Πρώτη στάση το The dark side of chocolate. Ακολουθεί το Sokolata 56. Στη συνέχεια πάμε στο Momo και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στο Clemente για να καταλήξουμε στα αγαπημένα Petite Fleur.

Απολαμβάνουμε ζεστή σοκολάτα στα καφέ της Αθήνας

The dark side of chocolate

Το ατμοσφαιρικό, με στυλ παλιού καφέ στο Βερολίνο The Dark Side of Chocolate προκαλεί το ενδιαφέρον και σιελόρροια εδώ και χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα τραπέζια στο χώρο που θυμίζει κάτι από την ταινία Chocolat, σοκολατάκια στην βιτρίνα, άρωμα σοκολάτας παντού και στο βάθος ο πάγκος εργαστήρι που ετοιμάζονται επί τόπου τα απίστευτα γλυκίσματα.

Εκεί στο ισόγειο της πολυκατοικίας του 1930 ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος, senior chocolatier και ιδιοκτήτης του αγαπημένου The Dark Side of Chocolate δημιουργεί τα απίστευτα αριστουργήματα. Εκτός από τις σοκολάτες του καταλόγου μπορεί να σας φτιάξει επιτόπου μια σοκολάτα με τα δικά σας αγαπημένα υλικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βιολογικό γάλα και σοκολάτα Valrhona πάντα. Λευκή ή bitter με καραμέλα και αλάτι ή με πιπέρι, ό,τι και να δοκιμάσετε θα το ευχαριστηθείτε μέχρι την τελευταία γουλιά. Όμως και οι καφέδες του είναι από εκλεκτές ποικιλίες μικρών παραγωγών.

Πού: The Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49, Αθήνα

Sokolata 56

Ένα πανέμορφο, λιλιπούτειο μαγαζί μέσα στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας διαθέτει αέρα παλιού γαλλικού μπιστρό και ειδικεύεται στη σοκολάτα με αυθεντική Valrhona.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον κατάλογο αυτής της µικρής σοκολατερί που είναι διακοσμημένη με ρετρό στοιχεία θα βρείτε δεκάδες είδη κουβερτούρας εκ των οποίων ξεχωρίζει η Caramelia, µια σοκολάτα γάλακτος µε βελούδινη υφή και έντονο άρωµα φυσικής καραµέλας αλλά και η Μanjari, µια µαύρη σοκολάτα µε όξινη επίγευση και χαµηλά λιπαρά, από τη Μαδαγασκάρη.

Πού: Sokolata 56, Βουλής 7, Αθήνα 

Momo

Το Μοmo στεγάζεται σε μια μονοκατοικία με αυλή και λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2013.  Σκούρα ξύλινα έπιπλα, ανοιχτή κουζίνα και μια κουκλίστικη αυλή με λεμονιές η οποία δεν χορταίνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζεστή σοκολάτα δεν θα μπορούσε παρά να είναι πληθωρική, κολασμένη, από λιωμένα κομμάτια αληθινής σοκολάτας γάλακτος, υγείας, λευκή, viennoise, με γεύσεις, με baileys, με αλκοόλ.

Συνοδεύεται τέλεια μαζί με τα λαχταριστά κέικ και τα γλυκίσματα που ετοιμάζονται καθημερινά στο Momo, ή με το εκπληκτικό brunch του Σαββατοκύριακου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Momo, Σαπφούς 95, Καλλιθέα

Clemente VIII

Εκεί που κάποτε ήταν το ιστορικό Μπραζίλιαν, σήμερα βρίσκεται το Clemente VIII και σερβίρει υπέροχη σοκολάτα δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται κανείς, έστω και για λίγο, στη Βιέννη.

Mάλιστα εδώ η σοκολάτα ζεσταίνεται σε μπεν μαρί την ώρα της παραγγελίας και σερβίρεται απαλή, κρεμώδης με σοκολάτα Valrhona στη σωστή θερμοκρασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού: Clemente VIII, Βουκουρεστίου 3, Αθήνα

Petite Fleur

Μια κουκλίστικη chocolaterie που ξεκίνησε από το Κολωνάκι και συνέχισε το ταξίδι της προς το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, το Βόλο και την Κέρκυρα, αναζητώντας συνεχώς νέες στάσεις.

Όπως όλοι οι μαγικοί χώροι, έτσι και το Petite Fleur υπόσχεται άνευ προηγουμένου αισθήσεις, για τα μάτια, τη μύτη και τον ουρανίσκο.

Χαμηλός φωτισμός, ζεστά χρώματα, κλασικά έπιπλα, πιάνο, εικόνες και μυρωδιές γνώριμες και οικίες που μεταφέρουν σε ένα μαγικό ταξίδι μέχρι το Παρίσι. Η πινελιά που ολοκληρώνει το παραμυθένιο σκηνικό του Petite Fleur, είναι η jazz μουσική που ξεπροβάλλει από δίσκους βινυλίου σε ένα παλιό πικάπ και δίνει νότες και μελωδίες στην ατμόσφαιρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oσο για τη ζεστή σοκολάτα, είναι αρωματική, γευστική και παχύρρευστη. Παρασκευάζεται από την αυθεντική, γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona, που ετοιμάζεται παραδοσιακά σε bain marie από αυθεντικές πλάκες σοκολάτας και γάλα βιολογικής καλλιέργειας.

Το άρωμα της σοκολάτας που λιώνει, πλημμυρίζει το χώρο και ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Συνδυάστε την με πορτοκάλι, με ροζ πιπέρι ή με φυσικό απόσταγμα βανίλιας και δώστε μια διαφορετική νότα στην αίσθηση της γεύσης της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού:Petite Fleur, Αμύντα 1, Παγκράτι * Ομήρου 44, Κολωνάκι, * Πλατεία Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, *Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά

Η ζεστή σοκολάτα έχει τη δική της ιστορία

Εχετε ποτέ σκεφτεί ποια είναι η προέλευση αυτού του γλυκού ροφήματος; Η ιστορία της ζεστής σοκολάτας μας πηγαίνει αρκετά πίσω, και μάλιστα το ίδιο το ρόφημα έχει αλλάξει με τα χρόνια, από κρύο και πικάντικο σε ζεστό και γλυκό.

Η ζεστή σοκολάτα ξεκίνησε το ταξίδι της από το Μεξικό

Ήδη από το 500 π.Χ., οι Μάγια έπιναν σοκολάτα από αλεσμένους σπόρους κακάο αναμεμειγμένους με νερό, καλαμποκάλευρο και πιπεριές τσίλι (καθώς και άλλα συστατικά) - μια πολύ διαφορετική εκδοχή από τη ζεστή σοκολάτα που γνωρίζουμε σήμερα. Ανακάτευαν το ρόφημα ρίχνοντάς το από ένα φλιτζάνι σε ένα δοχείο μέχρι να δημιουργηθεί παχύς αφρός και στη συνέχεια απολάμβαναν το ρόφημα κρύο. Αν και το ρόφημα σοκολάτας ήταν διαθέσιμο σε όλες τις τάξεις, οι ανώτερες κοινωνικά τάξεις το έπιναν από μεγάλα δοχεία με στόμια, τα οποία αργότερα θάβονταν μαζί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1500, ο εξερευνητής Κορτέζ έφερε στην Ευρώπη τους κόκκους κακάο και τα εργαλεία παρασκευής σοκολατούχων ποτών. Παρόλο που το ρόφημα παρέμενε κρύο και με πικρή γεύση, απέκτησε δημοτικότητα και υιοθετήθηκε από την αυλή του βασιλιά Καρόλου Ε' καθώς και από την ισπανική ανώτερη τάξη. Μετά την εισαγωγή του στην Ισπανία, το ρόφημα άρχισε να σερβίρεται ζεστό, γλυκό και χωρίς τις πιπεριές τσίλι. Οι Ισπανοί ήταν «υπερπροστατευτικοί» με τη νέα τους ανακάλυψη και χρειάστηκαν πάνω από εκατό χρόνια για να εξαπλωθεί η είδηση σε όλη την Ευρώπη.

Όταν έφτασε στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1700, τα σοκολατοπωλεία (παρόμοια με τα σημερινά καφενεία) έγιναν δημοφιλή και πολύ μοντέρνα, παρόλο που η σοκολάτα ήταν πολύ ακριβή. Στα τέλη της δεκαετίας του 1700, ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών, Χανς Σλόαν, έφερε από την Τζαμάικα μια συνταγή για την ανάμειξη σοκολάτας με γάλα, η οποία έκανε το ποτό πιο εύγευστο κατά τη γνώμη του. Συμφώνησαν και άλλοι και οι Άγγλοι άρχισαν να προσθέτουν γάλα στη σοκολάτα τους.

Μέχρι τον 19ο αιώνα, η ζεστή σοκολάτα χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για ασθένειες του στομάχου και του ήπατος, καθώς και ως ειδικό ρόφημα. Σήμερα την απολαμβάνουμε ως ιδανική συντροφιά και η πιο γλυκιά παρέα, για τις κρύες μέρες τους χειμώνα και τις στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ