Ντελίβερι για την Τσικνοπέμπτη: 4 μαγαζιά για κοτόπουλο-λουκούμι -Κλασικές και πρωτότυπες γεύσεις [εικόνες] | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr

Ντελίβερι για την Τσικνοπέμπτη: 4 μαγαζιά για κοτόπουλο-λουκούμι -Κλασικές και πρωτότυπες γεύσεις [εικόνες]

Κοτόπουλο στα κάρβουνα, chicken picnic
Φωτογραφία: Instagram @chickenpicnic.gr
Ελισάβετ Δαπόντε

Τσικνοπέμπτη με καραντίνα, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να τιμήσουμε την ημέρα, όπως της αξίζει.

Ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, να στρώσουμε τραπέζι και να γεμίσουμε τα πιάτα μας με νοστιμιές της πόλης. Αφήστε κουτάλες και τηγάνια στην κουζίνα και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ, περιμένοντας το ντελίβερι να χτυπήσει το κουδούνι. Και επειδή δεν θέλουμε να σας αφήσουμε να παραγγείλετε τελευταία στιγμή, σας προετοιμάζουμε για την μεγάλη ημέρα, δίνοντας σας ιδέες.

Φέτος, η Τσικνοπέμπτη θέλει κοτόπουλο με πέτσα που κάνει «κρατς» και ζουμερό κρέας. Γι΄αυτό σας προτείνουμε μαγαζιά που επιβάλλεται να τα δοκιμάσετε, εάν είστε meatlovers και έχετε αδυναμία στο κοτόπουλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4 μαγαζιά με λαχταριστό κοτόπουλο για την Τσικνοπέμπτη

Chicken Picnic

Η νέα ανακάλυψη ονομάζεται Chicken Picnic, το οποίο ειλικρινά σερβίρει ένα από τα πιο νόστιμα παναρισμένα κοτόπουλα της Αθήνας. Το μενού λιτό και απλό: Φρέσκο και ελληνικό κοτόπουλο σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές. Το παναρισμένο κοτόπουλο είναι σκέτη αμαρτία. Μην φαντάζεστε μικρά κομματάκια κοτόπουλο γεμάτα λάδι, αλλά μεγάλα ζουμερά μεγάλα κομμάτια που πανάρονται με δεντρολίβανο και αλάτι Maldon. (Τρώγονται άνετα, χωρίς να χάνουν τη γεύση τους, και την επόμενη ημέρα).

Για την Τσικνοπέμπτη δοκιμάστε το παναρισμένο κοτόπουλο με greek slaw, σαλάτα με λάχανο, καρότο, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητο coleslaw dressing και βουτυράτο καλαμπόκι στα κάρβουνα. Εάν πάλι σας αρέσει η τρούφα, ασυζητητί, δοκιμάστε το ποπ κορν με φρέσκια τρούφα εποχής και δεντρολίβανο -θα σας έρθει μια τεράστια γεμάτη σακούλα!

Πίσω από το Chicken Picnic βρίσκεται ο σεφ Μιχάλης Μερζένης, ο οποίος βάλθηκε, όπως φαίνεται, να τρελάνει τους απανταχού λάτρεις του κοτόπουλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Chicken Picnic

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή / 210 7255002
Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι / 210 5713600

Spit Jack

Μερακλήδες meat lovers ενωθείτε, μιας και το Spitjack αποτελεί το δικό σας στέκι. «Spit» είναι η σούβλα και «Spit Jack» το μηχανικό σύστημα που την περιστρέφει. Το Spit Jack, λοιπόν, αργοψήνει στις σούβλες του ζουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και στεκόμαστε στο κοτόπουλο… Τέλειο ψήσιμο με πέτσα που «κρατσανίζει» και κρέας τόσο μα τόσο ζουμερό και νόστιμο που θα σε κάνει να τα χάσεις. Για συνοδευτικά, δοκιμάστε την σαλάτα πράσινη σαλάτα French με κατσικίσιο τυρί, πορτοκάλι, καρύδια και τζίντζερ, αλλά και ψωμί και βούτυρο φρέσκιας τρούφας.

Αν θέλετε και κάτι άλλο στο τραπέζι η πάπια του Spit Jack δικαιωματικά κερδίζει τη θέση, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο λαχταριστές της Αθήνας.

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα / 210 331 6003

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kozi's

Πάμε αλλιώς και σε κάτι διαφορετικό. Στην πόλη εδώ και καιρό πνέει νοτιοαφρικάνικος αέρας με το Kozi’s να φέρνει αυτή την γαστρονομική κουλτούρα στην Αθήνα και να την «μπλέκει» με το ελληνικό στοιχείο. Το στέκι των Μελισσίων, από τους αγαπημένους προορισμούς για φαγητό, κάνει ντελίβερι τις ξεχωριστές του γεύσεις και δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Για την ημέρα προτείνουμε KokoBongo Chicken, δηλαδή κοτόπουλο κοντοσούβλι… λουκούμι, και Chicky Chicken, μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά. Για συνοδευτικό δροσερή σαλάτα Stinalina, ψιλοκομμένη ντομάτα με ανθότυρο, κρεμμύδι, κάπαρη και ελαιόλαδο πάνω σε κρητικό ντάκο.

Kozi’s

Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια / 210 8101584

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοτόπουλα.gr

Ενα μαγαζί στον Νέο Κόσμο είναι αφιερωμένο στο κοτόπουλο και το αγαπημένο της γειτονιάς και περιχώρων. Το κοτόπουλο εδώ είναι τίμιο και πολύ μα πολύ νόστιμο. Το λεμονάτο κρέας σχάρας λιώνει στο στόμα, ενώ μυρωδάτο και ελαφρύ είναι και το κεμπάπ.

Φωτογραφία: efood.gr
Φωτογραφία: efood.gr

Για την Τσικνοπέμπτη το τραπέζι γεμίζει με τα κλασσικά και πάντα γευστικά: Κοτόπουλο σχάρας με την σαλτσούλα από λάδι, λεμόνι και μυρωδικά -τέλεια για «βούτες», πατάτες τηγανιτές και πίτες ριγανάτες.

Κοτόπουλα.gr

Πυθέου 50, Νέος Κόσμος /210 9210556

Φωτογραφία: efood.gr
Φωτογραφία: efood.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ