Στο νέο μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια, το Dopios, φτιάχνουν τους πιο σέξι κεφτέδες στην πόλη

O Χριστόφορος Πέσκιας με συνεργάτιδά του ετοιμάζει καλούδια στην κουζίνα του Dopios

Λίγοι είναι εκείνοι που τη γνωρίζουν με το κανονικό της όνομα, ενώ οι περισσότεροι τη γνωρίζουν σαν την πλατεία με την ιστορική εκκλησία κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος. Από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, η εν λόγω πλατεία άρχισε να γίνεται θέμα συζήτησης για έναν ακόμη λόγο. Το opening του Dopios του νέου μεζεδοπωλείου της Αθήνας, την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο πολύ δημιουργικός και αγαπημένος σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας. Και γι' αυτό η πλατεία Αγίων Θεοδώρων μπαίνει και πάλι στην ατζέντα μας.

Μάλιστα για το εν λόγω εγχείρημα ισχύει το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει», αφού πίσω από τη νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα αδέρφια Ανδρέας και Γιώργος Πιτσιλής που μετρούν πολλά χιλιόμετρα στο κεφάλαιο εστίαση, με μαγαζιά με μεγάλη ιστορία στην αθηναϊκή σκηνή, όπως το Balthazar στους Αμπελόκηπους, το Rock n Roll στο Κολωνάκι και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Χριστόφορο Πέσκια με το Dopios να είναι έτοιμο να γνωρίσει την αποθέωση με πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και προϊόντα από διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με μια σύγχρονη, όμως, πινελιά.

Κάτω από την σκιά ενός τεράστιου πλάτανου στον πεζόδρομο της Σκουλενίου το Dopios σερβίρει μοντέρνους μεζέδες και εκλεκτό τσίπουρο.

Ολα στο νέο μεζεδοπωλείο Dopios έχουν άρωμα ελληνικό.

Το μενού απαρτίζεται από μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, δοσμένους με το δημιουργικό περιτύλιγμα που προσθέτει ο Χριστόφορος Πέσκιας. Στο μενού θα συναντήσετε, για παράδειγμα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριά Φλωρίνης, ρεβιθάδα με ρεβίθια του Σαλαμουσά από τη Λήμνο και κρέμα από μανούρι, γαύρο μαρινάτο με μαγιονέζα ρέγγας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ, καπνιστό χέλι του Γείτονα με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών, ενώ από τα γλυκά ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, ένα ρυζόγαλο με τα ταπιόκα και φράουλες.

Φυσικά με το όνομα του Χριστόφορου Πέσκια, άμεσα συνδεδεμένο με τα διάσημα κεφτεδάκια του, δεν θα απογοητευτείτε, αφού τα λαχταριστά κεφτεδάκια που έχουν τόσους φανατικούς φίλους, συμπεριλαμβάνονται στο μενού. Ανάμεσα στους πρώτους που επισκέφτηκαν το νέο μεζεδοπωλείο ήταν και ο εξίσου γνωστός και βραβευμένος σεφ, Γκίκας Ξενάκης, χωρίς να παραλείπει τις απαραίτητες αναρτήσεις στο Instagram.

Σημειώνεται ότι όλα σερβίρονται με κρασιά, ούζα, τσίπουρα, όλα ελληνικά.

Και επειδή το Dopios αναμένεται να κάνει χαμό στα social media, σπεύσατε.

Δείτε φωτογραφίες από υπέροχα πιάτα που σερβίρονται με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια:

Που: Dopios, Σκουλενίου 1, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Αθήνα, τηλ. 2103310049



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ