«Μπράιτον», το μεζεδοπωλείο στον Βόλο που αποθεώνει ο Guardian -Στα τοπ 10 εστιατόρια κοντά σε σταθμό [εικόνες] - iefimerida.gr

«Μπράιτον», το μεζεδοπωλείο στον Βόλο που αποθεώνει ο Guardian -Στα τοπ 10 εστιατόρια κοντά σε σταθμό [εικόνες]

Πιάτο με κρέας στο μεζεδοπωλείο Μπράιτον στον Βόλο
Μπράιτον Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο / Φωτογραφία: Instagram @mpraiton
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βόλος είναι διάσημος για τη γαστρονομική του έμπνευση, καθώς εστιατόρια και μεζεδοπωλεία βάζουν φαντασία στην κουζίνα για να προσφέρουν ποιοτικά και πεντανόστιμα πιάτα.

Η γαστρονομική φήμη του Βόλου έφτασε μέχρι τον Guardian, καθώς αναγνώστρια της βρετανικής ιστοσελίδας βρήκε εκεί το δικό της αγαπημένο μεζεδοπωλείο. Πρόκειται για το Μπράιτον, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα «10 καλύτερα εστιατόρια κοντά σε σταθμούς στην Ευρώπη, τα tips των αναγνωστών». Οι αναγνώστες του Guardian μοιράζονται τα μυστικά τους, γράφοντας για τα όσα τους έμειναν χαραγμένα στο μυαλό από τα ταξίδια τους. Σε μια παρόμοια λίστα βρισκόταν και η Νέα Σμύρνη, η οποία επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες γειτονιές της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπράιτον, το μεζεδοπωλείο που αγαπήθηκε στον Βόλο

«Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Βόλου απέχει λίγα λεπτά από το λιμάνι της παραλιακής αυτής πόλης στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κάντε μια βόλτα στη θάλασσα και δείτε τους ψαράδες που πωλούν φρέσκο ψάρι από τις βάρκες τους και στη συνέχεια περιπλανηθείτε στα Παλιά - ατμοσφαιρικοί δρόμοι φωτισμένοι με γιρλάντες και τσιπουράδικα», προτείνει η Ρεμπέκα.

«Σε επτά λεπτά με τα πόδια από το σταθμό, βρήκαμε το Μπράιτον Γαστρονομικό Μεζεδοπωλείο, ένα εντυπωσιακό εστιατόριο που ξεκίνησε από δύο Έλληνες φίλους που συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Μπράιτον (εξ ου και το όνομα). Το φαγητό είναι φρέσκο και οι μερίδες είναι γενναιόδωρες. Περάσαμε ένα ζεστό βράδυ γιορτάζοντας με πρωτοποριακά πιάτα - συμπεριλαμβανομένου και της φάβας με χταπόδι – και πίνοντας εξαιρετικό τοπικό κρασί», προσθέτει.

Πίσω από το μεζεδοπωλείο Μπράιτον στον Βόλο βρίσκονται δύο μάγειρες, ο Δημήτρης Κασσιμάτης και ο Ηλίας Κοκκινίδης. Η φιλοσοφία τους είναι η απλοποίηση της μαγειρικής αλλά όχι η υπεραπλούστευση της, έχοντας σεβασμό στην πρώτη ύλη, στην εποχικότητα και στην σωστή διατροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κρέας, ψάρι και όσπρια, πάντα ανάλογα με την εποχικότητα. Η κουζίνα του μεζεδοπωλείου είναι ανοιχτή, χαρίζοντας μια αίσθηση αμεσότητας μεταξύ των μαγείρων και όσων περιμένουν να γευτούν γεύσεις καθαρές και νόστιμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ