Κυριακές στην Τεχνόπολη, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με δράσεις για όλη την οικογένεια [πρόγραμμα] | ΠΟΛΗ | iefimerida.gr

Κυριακές στην Τεχνόπολη, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με δράσεις για όλη την οικογένεια [πρόγραμμα]

πετρινη καμαρα
Κυριακές στην Τεχνόπολη με δράσεις για όλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρεις Κυριακές στην Τεχνόπολη ένας Γκαζιέρης θα υποδέχεται τους επισκέπτες με δημιουργικές δράσεις για όλους.

Τις Κυριακές του Οκτωβρίου διασκεδάζουμε δημιουργικά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Οι μικροί μας φίλοι και οι οικογένειές τους ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από απίθανες δράσεις

Στην Τεχνόπολη τις Κυριακές 3, 10, 31 Οκτωβρίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τα κυριακάτικα πρωινά (και όχι μόνο…) του Οκτωβρίου ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για οικογένειες με παιδιά. Κάθε Κυριακή, μικροί και μεγάλοι μπορούν να επισκεφθούν την Τεχνόπολη στο Γκάζι και να ανακαλύψουν το παλιό εργοστασίου φωταερίου -το μοναδικό βιομηχανικό μνημείο της Ευρώπης που διατηρεί όλο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό in situ- μέσα από και πρωτότυπες δραστηριότητες και δημιουργικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη γνώση μέσα από την ψυχαγωγία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Οκτωβρίου, το πιο διασκεδαστικό υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής έρχεται στο μουσείο, προσκαλώντας τα παιδιά 3-6 ετών να γίνουν… «Μικροί κηπουροί με πινέλα»! Με έμπνευση το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, οι μικροί μας φίλοι ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες με πινέλα ενώ κατόπιν φυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους.

γλαστρα
«Μικροί κηπουροί με πινέλα»

Μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ένα ακόμα απίθανο εικαστικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί «Στην Αυλή του Εργοστασίου». Τα παιδιά παίζουν δημιουργικά και έρχονται σε επαφή με την τέχνη, κατασκευάζοντας τα πιο τερατόμορφα δημιουργήματα με πηλό, χρώματα, μπόλικη φαντασία και αρκετή… τύχη.

Tην ίδια ημέρα, ένας… γκαζιέρης θα περιμένει τους επισκέπτες (ενήλικες και παιδιά από 9 ετών) στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων. Μέσα από το θεατρικό δρώμενο «Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη» και με την πολύτιμη βοήθεια του Αναστάσιου Χριστοφιλόπουλου (ηθοποιού-ερμηνευτή υπό την επιμέλεια του Χρήστου Χριστόπουλου από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι»), ταξιδεύουμε στη χρονοκάψουλα και γινόμαστε κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
γκαζι
«Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη»

Περιήγηση στην Τεχνόπολη με ένα κίτρινο σακίδιο

Και βέβαια, κάθε μέρα κάνε «Μία βόλτα στο μουσείο με σακίδιο» και ανακάλυψέ το παλιό εργοστάσιο μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή που κάνει την επίσκεψη παιχνιδάκι! Κάθε μέρα οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξατομικευμένη περιήγηση που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-11 ετών.

Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την περιήγηση στο μουσείο, μέσα από χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, επιτραπέζια, κάρτες ζωγραφικής και παζλ που προσκαλούν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανική μας κληρονομιά μέσω της διάδρασης και του παιχνιδιού. Ιδιαίτερα, τις Κυριακές 3 και 31 Οκτωβρίου, από τις 11.30 έως τις 13.30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του σακιδίου.

σακιδιο
Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερχεται ένα «Teddy’ s day» στην Τεχνόπολη

Ακόμα περισσότερες συναρπαστικές δράσεις έρχονται μέσα στον Οκτώβριο! Μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν μέσα από τον χορό «Το Μουσείο αλλιώς», θα περάσουν ένα διασκεδαστικό «Teddy’ s day» πρωινό στο μουσείο μαζί με τα αγαπημένα τους λούτρινα αλλά και «Μία νύχτα στο Μουσείο» όπου θα ζήσουν την πιο… τρομακτική νυχτερινή εμπειρία σε ένα μνημείο που έδωσε φως στην Αθήνα για περισσότερο από 130 χρόνια!

καμαρα
Κυριακές στην τεχνόπολη

*Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, τηρώντας όλες τις επίσημες υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με αυτές οι ενήλικες συνοδοί και παιδιά από 12 ετών θα πρέπει να επιδείξουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση αρνητικού rapid test (48 ωρών), ή PCR (72 ωρών). Τα παιδιά από 4-11 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού self test (24 ωρών).

Οι δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ. 213-0109325, καθημερινά 11:00-17:00.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράσεις στην Τεχνόπολη με μία ματιά

Πληροφορίες

Μικροί κηπουροί με πινέλα (για παιδιά 3-6 ετών)
Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος:7€ / Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Στην Αυλή του Εργοστασίου (για παιδιά 3-6 ετών)
Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ώρες: 11:00 & 12:00
Κόστος: 5€ / Meeting point: Industrial Gas Museum Shop

Θεατρικές αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη (για ενήλικες και παιδιά 9+)
Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ώρες: 13:00 & 14:00
Είσοδος: 1€ / Meeting point: Παλαιοί Φούρνοι

Μία βόλτα στο Μουσείο με σακίδιο (για παιδιά 4-11 ετών)
Το σακίδιο διατίθεται κάθε μέρα, στο ωράριο λειτουργίας του μουσείου. Extra tip: Τις Κυριακές 3 & 31 Οκτωβρίου, ώρες 11:30-13:30, οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο προς διευκόλυνση του κοινού.
Είσοδος: 1€ / Κόστος δανεισμού σακιδίου: 3 ευρώ *Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το διαδραστικό σακίδιο από το Πωλητήριο του ΒΜΦ ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις Κυριακές του Οκτωβρίου διασκεδάζουμε δημιουργικά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ