Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τα boutique ζαχαροπλαστεία της Αθήνας -Κλασάτα, φίνα σε γεύση και όψη

Το πιο νόστιμο γλυκό με κάστανο είναι το Mont Blanc!

Γλυκά που μοιάζουν με μικρά έργα Τέχνης υψηλής αισθητικής, βιτρίνες που μοιάζουν περισσότερο με κοσμηματοπωλείο παρά ζαχαροπλαστείο και εξαιρετικές γεύσεις.

Ο λόγος για τα ζαχαροπλαστεία boutique της Αθήνας όπου θα βρείτε κάτι παραπάνω από αυτό που επιθυμείτε: γλυκά υπερσύγχρονης φιλοσοφίας και περιβάλλον με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Αλλωστε οι ζαχαροπλάστες είναι εξίσου σημαντικοί με τους σεφ-αστέρες. Οι λέξεις κλειδί βέβαια για αυτό το διαφορετικό αποτέλεσμα είναι δημιουργική καινοτομία με τους pastry chef να ξεδιπλώνουν, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και τώρα στις γιορτές, τη περίσσια δημιουργικότητά τους και να προσφέρουν προσφέρουν πολυτελή γλυκά ως εναλλακτική λύση στην υπέροχη γαστρονομία. Τολμηρές γεύσεις, ενδιαφέροντα σχήματα, οπτικά δελεαστικές και κομψές συσκευασίες, όλα λεπτοδουλεμένα. Ιδού έξι boutique ζαχαροπλαστεία της Αθήνας για ονειρικά γλυκά και ιδανικά δώρα για τις γιορτές που ίσως δεν θα σας πάει η καρδιά να τα φάτε γιατί θα θέλετε απλά να τα χαζεύετε.

Bon Bon Fait Maison

Ο πολυσυζητημένος Κρίτων Πούλης, δεξί χέρι του Pierre Hermé για περισσότερο από μία δεκαετία, δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου δούλεψε δίπλα στον εφευρέτη της haute couture της ζαχαροπλαστικής, έφτιαξε σε Αθήνα, Πειραιά, Κύθηρα και Μύκονο γαλλικά γλυκά που ξεχωρίζουν και… εθίζουν σε διάφορους συνδυασμούς.

Μεταξύ άλλων, θα βρείτε αιθέρια λευκή Νουγκατίνα, μία απαλή λευκή κρέμα σε τραγανή στρώση νουγκατίνας και γαρνιρισμένη με λεπτά φύλλα αλατισμένης λευκής σοκολάτας, αφράτη ντακουάζ με τραγανά φουντούκια και πραλίνα φουντουκιού, αλλά και την καθιερωμένη, πλέον, γευστική βασιλόπιτα που παρόμοια δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Αιθέρια λευκή Νουγκατίνα

Αφράτη ντακουάζ με τραγανά φουντούκια και πραλίνα φουντουκιού.

Η πρωτότυπη βασιλόπιτά δια χειρός Κρίτωνα Πούλη γεμάτη ελληνικά αρώματα και γαλλική φινέτσα, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Bon bon fait maison σε Αθήνα και Πειραιά σε περιορισμένο αριθμό οπότε σπεύσατε για παραγγελίες μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια πλήρη εμπειρία από πέρα από την εξαιρετική γεύση η βασιλόπιτα τοποθετείται σε ένα ειδικά κατασκευασμένο ξύλινο κουτί ενώ και το φλουρί είναι έμπνευση και κατασκευή του σχεδιαστή κοσμημάτων Γιάννη Σεργάκη.

H καθιερωμένη γευστική απόλαυση από το Bon Bon fait maison.

Πού: Bon Bon Fait Maison Αθήνα, Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τηλέφωνο: 210-3318703

Πειραιάς, Πολυδεύκους 39, Τηλέφωνο: 210 4117999

Dimitris Economides Pastritect

Είναι το ζαχαροπλαστείο του «pastritect» (pastry+architect) Δημήτρη Οικονομίδη, ενός ανθρώπου που τον χαρακτηρίζει το πάθος, η βαθιά γνώση και η αγάπη για αυτό που κάνει.

Τα γλυκά του μοιάζουν περισσότερα με μικρά αρχιτεκτονήματα και χαρακτηρίζονται όλα από την αρμονία στη γεύση και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις αυτή την εποχή έχουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και οι δημιουργίες του που μας καλούν για μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία! Η αλήθεια είναι πάντως πως τα γλυκά, του Dimitris Economides Pastritect, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες στο Instagram, είναι τόσο όμορφα που σκεφτόμαστε αν πρέπει να τα χαλάσουμε, ωστόσο τα τείχη πέφτουν γρήγορα αν σκεφτούμε την έκρηξη απόλαυσης που θα μας προσφέρουν!

Η πιο γλυκιά δημιουργία.

Απλά λαχταριστό!

Οταν η καραμέλα συναντάει την σοκολάτα.

Πού: Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 340, Ψυχικό, 2106755000, Instagram: dimitriseconomides

Melt Athens

Μπορεί το Melt στην Αιόλου οι περισσότεροι να το γνωρίζετε για το παγωτό του, όμως αυτό το διάστημα οι έμπειροι pastry chef του μαγαζιού βάζουν όλο το κέφι και το μεράκι τους για γλυκά μικρά έργα Τέχνης.

Λαχταριστός κορμός κάστανο και μαρμελάδα μύρτιλο σε βελούδινη κρέμα κάστανο επάνω σε φρεσκοψημένο μπισκότο, κορμός από αφράτη mousse βανίλιας, με κρέμα βατόμουρο και namelaka λευκής σοκολάτας επάνω σε φρεσκοψημένο μπισκότο αλλά και μικρά γαλλικά choux με τραγανή βάση πραλίνας, γέμιση με απαλή κρέμα φουντουκιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.

Κορμός κάστανο
Paris Brest

Κορμός red

Φυσικά δεν λείπουν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα για τους κλασικούς αλλά και αφράτη κέικ βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά με άρωμα πορτοκαλιού και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά!

Λαχταριστή βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά 
Κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Πού: Melt, Αιόλου 19Γ, Μοναστηράκι. Τηλέφωνο: 210 3231548 

Ourse

Παριζιάνικος αέρας, ντελικάτες λιχουδιές! Το Ourse ξέρει πολύ καλά από γλυκά κομψοτεχνήματα και φινέτσα που από μόνα τους αποτελούν στολίδι για το εορταστικό τραπέζι.

Ξεκινάμε με το πιο νόστιμο γλυκό με κάστανο, που δεν είναι άλλο από το Mont Blanc! Δεν υπάρχει κάτι πιο χαρακτηριστικό για τον χειμώνα: Το όνομά του είναι δανεισμένο από το ομώνυμο βουνό που η κορυφή του μένει πάντα χιονισμένη και ένα από τα βασικά του συστατικά είναι το κάστανο. Οι μάγοι του Ourse φέτος τις γιορτές πρόσθεσαν και μερικά αστεράκια για να το κάνουν πιο λαμπερό.

Η συλλογή των γιορτινών γλυκών συνεχίζεται με δύο νέους κορμούς, που είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά κατόπιν παραγγελίας: κάστανο με ελαφριά μους κάστανο με βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανές μαρέγκες και βουτυράτη βάση με κονφί κάστανο και σοκολάτα με μους από σοκολάτα Εκουαδόρ αρωματισμένη με τόνκα, compote από καραμελωμένα βύσσινα, τραγανό μπισκότο κακάο και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

Και περνάμε στον κορμό κορμός St. Honore που θα κερδίσει όλα τα βλέμματα στο τραπέζι.Κλασάτος, πεντανόστιμος και φίνος.

Την καρδιά όμως θα σας κλέψει το γιορτινό Ourse-άκι, το αρκουδάκι, ένα πολύ όμορφο και γλυκό δώρο για τα τους αγαπημένους σας.


Το γιορτινό Ourse-άκι

Που: Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα , Τηλέφωνο: 212 1067019

Σouit

Δεν είναι απλώς ένα ακόμη ζαχαροπλαστείο, αλλά μια boutique γλυκών, που στοχεύει στην άριστη ποιότητα των γλυκών του με την υπογραφή του pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη.

Στο φιλόξενο και σε funky χρώματα ζαχαροπλαστείο θα βρείτε γλυκά υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων που εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και τέλεια εμφάνιση.

Τάρτα με κρέμα κάστανου, πάστα με τρία είδη σοκολάτας για απόλαυση διαρκείας, μπανόφι με βελούδινη υφή και μία ιδέα από τραγανό μπισκότο, ίσα για να ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο αλλά και σπιτικά γλυκά όπως μηλόπιτα που απογειώνεται με τα κομματάκια μήλου, είναι κάποια από τα γλυκά που ξεχωρίζουν στις κομψές βιτρίνες. Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε ούτε στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Ένα μικρό έργο τέχνης, πάστα με τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας.

Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο «σπιτικά» γλυκά.
Μελομακάρονα
Κουραμπιέδες

Πού: Souit by Babis Zidilis, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο

Kokakias

Ροζ γράμματα, φωτάκια, λουλούδια. Στον Kokakia θα σταματήσετε ακόμα κι αν περνάτε τυχαία απέξω γιατί το design με τα παστέλ χρώματα μόνο απαρατήρητο δεν περνάει. Πόσο μάλλον το όνομα.

Μοναδικές γεύσεις, συναρπαστικά αρώματα αλλά και σχέδια που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κλασικές αξίες εναλλάσσονται με σύγχρονες ιδέες και μοντέρνα ταιριάσματα υλικών, αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι ισορροπεί η ποιότητα και η άρτια τεχνική με τη γεύση.

Ξεχωρίσαμε την πολύ λαχταριστή black forest από mousse λευκής σοκολάτας, cremeux bitter σοκολάτας, βύσσινα σε kirsch και σαμπλέ κακάο, το signature carrot cake με μαρμελάδα καρότο και cream chees και τα μελομακάρονα για τα οποία τα λόγια είναι περιττά.

Πού: Kokakias, Πατριάρχου Ιωακείμ 48-50, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7243000

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ