Πανελλήνιες 2022: Οι πρώτοι των πρώτων -Οι υποψήφιοι που έσκισαν με 20άρια, πώς τα κατάφεραν [βίντεο] - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2022: Οι πρώτοι των πρώτων -Οι υποψήφιοι που έσκισαν με 20άρια, πώς τα κατάφεραν [βίντεο]

Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2022
Οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες 2022
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υποψήφιοι πήραν στα χέρια τους χθες, Τρίτη, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022, με μερικούς εξ αυτών να συγκεντρώνουν πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Συγκεκριμένα, βγήκαν χθες, Τρίτη, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022, με κάποιους από τους υποψηφίους να αριστεύουν, σημειώνοντας υψηλές βαθμολογίες. Αλλοι μυαλά του CΕRN, άλλοι πρόσφυγες, άλλοι χωρίς φροντιστήρια και άλλοι χωρίς να στερηθούν τίποτα, κατάφεραν να είναι οι πρώτοι των πρώτων στα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άγγιξε» το τέλειο αριστούχος στη Λαμία

Αρίστευσε η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, Εύη Χαρίλα, αγγίζοντας το απόλυτο 20! Συγκεκριμένα, από το 2ο επιστημονικό πεδίο έπιασε τις παρακάτω βαθμολογίες: Έκθεση 19.6, Μαθηματικά 20, Φυσική 19.9 και Χημεία 20.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, με τη συγκεκριμένη επίδοση η Εύη πιάνει από 19.820 έως 19.900 μόρια, ανάλογα τη σχολή προτίμησης, καθώς διαμορφώνεται ανά μάθημα και από το συντελεστή βαρύτητας που έχει το κάθε ίδρυμα για αυτό.

Η ίδια δήλωσε στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδος ότι θα διαλέξει να φοιτήσει στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ.

Δείτε τι είπε η Εύη Χαρίλα για τις επιδόσεις της στις πανελλήνιες:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη των πρώτων από τη Ρόδο

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη από τη Ρόδο σημείωσε «υψηλές πτήσεις» στις Πανελλήνιες 2022, συγκεντρώνοντας 19.625 μόρια, μία απίστευτη υψηλή βαθμολογία! Η επίδοσή της στις Πανελλήνιες ίσως είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», η μαθήτρια από τη Ρόδο και συγκεκριμένα από το Λύκειο Αφάντου πέτυχε σχεδόν το απόλυτο και στα 4 μαθήματα που εξετάστηκε: Χημεία 20, Φυσική 20, Έκθεση 18,6 και Βιολογία 19,8.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, η Κωνσταντίνα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η φετινή χρονιά απαιτούσε επίπονη προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο». «Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Η επίδοσή της αυτή τής εξασφάλισε μια θέση στην Ιατρική Σχολή.

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη / rodiaki.gr
Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη / rodiaki.gr

Ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2022

Ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί είναι Ιρανός πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο με βάρκα μαζί με τους γονείς του πριν από τρία χρόνια. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με τη στήριξη των καθηγητών του και του οικογενειακού του περιβάλλοντος κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το aeolos.tv, ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, ήρθε μαζί με τους γονείς του μέσα σε μία βάρκα από το Ιράν πριν από τρία χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια δύσκολη ζωή. Ο Ιρανός μαθητής κατάφερε να συγκεντρώσει 18,250 μόρια, γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην Έκθεση.

Δείτε τι δήλωσε ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε:

Από το CERN αριστούχος στις Πανελλήνιες 2022

Ο Απόστολος Τόλης αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2022 συγκεντρώνοντας 18.500 και προετοιμάζεται για τη σχολή Φυσικών Επιστημών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων βρισκόταν ανάμεσα στους 250 Έλληνες μαθητές που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν βρεθεί στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής) στην Ελβετία και πραγματοποίησε τη μαθητεία πάνω στην ανάλυση δεδομένων των επιταχυντών. Ο Απόστολος Τόλης έγραψε 19,9 Χημεία, 19,9 Μαθηματικά, 19 Φυσική και 14 Εκθεση.

«Οι πανελλήνιες είναι μια περίεργη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή. Πρέπει να τα δώσει όλα και αυτό συχνά οδηγεί σε καταστάσεις έντονου στρες» σημείωσε ο αριστούχος από τα Χανιά, εκτιμώντας πως ο ίδιος, λόγω του ότι η σχολή της επιλογής του είχε χαμηλότερη βάση σε σχέση με τις επιδόσεις του, πήγε με ελάχιστο άγχος στις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να αποδώσει πολύ καλά.

Το zarpanews τον ρώτησε αν, έχοντας και την εμπειρία του CERN, σκέφτηκε να επιλέξει ένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού για σπουδές:

«Αυτό νομίζω είναι κάτι που περνάει κάποια στιγμή από το μυαλό όλων μας. Το σκέφτηκα κι εγώ. Όμως, ειδικά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα με υψηλή κατάταξη παγκοσμίως, σου δίνουν ένα καλό χαρτί, το οποίο μπορεί να σου ανοίξει πόρτες. Είπα λοιπόν να μην ξενιτευτώ προς το παρόν τουλάχιστον» τονίζει, σημειώνοντας βέβαια πως θα επιδιώξει στη διάρκεια των σπουδών του να έχει καλούς βαθμούς, να συμμετέχει σε προγράμματα και φυσικά να ξαναεπισκεφθεί το CERN.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την Γ' Λυκείου, τους συμβουλεύει να είναι ψύχραιμοι, προσηλωμένοι στον στόχο τους και να μην τα παρατάνε. «Οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος», τονίζει ο μαθητής από τα Χανιά.

Δείτε τις δηλώσεις του αριστούχου από τα Χανιά:

Αριστούχος από τον Πύργο

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Πύργου, με 19.325 μόρια στις Πανελλήνιες 2022, είχε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ηλεία.

Ο μαθητής από την Ηλεία φοίτησε στο 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του. Ο αριστούχος από την Ηλεία τόνισε ότι ήξερε τι αποτελέσματα να περιμένει, με μόνο ερωτηματικό την έκθεση, που, προς έκπληξή του, σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία από όσο περίμενε. Επόμενος στόχος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου είναι η Ιατρική Σχολή Πατρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υψηλές πτήσεις» για τη Βαλκανιονίκη στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

Υψηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 σημείωσε η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια είναι μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και με συστηματικό διάβασμα πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη συγκέντρωσε 19,260 μόρια και περνάει στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Έγραψε 17,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 19,3 στη Φυσική, 20 στη Χημεία και 19,1 στη Βιολογία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι τα είχα πάει καλά. Αλλά ακριβώς δεν ήξερα πώς έγραψα», είπε στο thestival.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεαρή κοπέλα πρόσθεσε πως στόχος της ήταν να περάσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οικογένειά της ζει εδώ, αλλά, όπως είπε, «είναι και πολύ ωραία πόλη για φοιτητική ζωή».

Οι Πανελλήνιες πρέπει να έχουν στόχο την κατανόηση και όχι την αποστήθιση

Σχολιάζοντας τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Μιχαέλα ανέφερε πως «το σύστημα θα έπρεπε να επενδύει περισσότερο στην κατανόηση και όχι στην αποστήθιση. Οι Πανελλήνιες δεν είναι τόσο μεγάλο πράγμα όσο παρουσιάζεται».

Το επόμενο διάστημα, η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη θα μεταβεί στην Αρμενία, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Το 2019 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), το αργυρό μετάλλιο στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης» ΕΜΕ και το χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας.

Η αριστούχος Μιχαέλα Κωνσταντινίδη / thestival.gr
Η αριστούχος Μιχαέλα Κωνσταντινίδη / thestival.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χανιώτισσα αριστούχος

Η Όλγα Τσιβουράκη δικαιωματικά κατατάσσεται ανάμεσα στους αριστεύσαντες των Πανελληνίων 2022, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 18.905 μόρια.

Όπως ανέφερε η ίδια στο flashnews.gr: «Θέλω να περάσω στην Ψυχολογία και συγκεκριμένα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη μου επιλογή. Ήταν μια χρονιά με πολλή κούραση, πίεση και κλάμα. Βέβαια, δεν πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου ώστε να μην αντέχω άλλο. Για παράδειγμα, τα βράδια δεν διάβαζα. Εννοείται πως έβγαινα κανονικά τις εξόδους μου. Άλλωστε αυτό μου έδινε κίνητρο, γέμιζα τις μπαταρίες μου και συνέχιζα».

Η αριστούχος Όλγα Τσιβουράκη / flashnews.gr
Η αριστούχος Όλγα Τσιβουράκη / flashnews.gr

Πρώτος στην Πτολεμαΐδα ο νεαρός που αγαπά την ποίηση

Πρώτος στα λύκεια της Πτολεμαΐδας φαίνεται πως είναι με 19.000 μόρια χωρίς συντελεστές (19.200 με συντελεστές) ο Αποστόλης Γρηγοριάδης από το 1ο ΓΕΛ της πόλης, ο οποίος επιθυμεί να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νεαρός μαθητής αγαπά την ποίηση και φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά του, διότι βγήκε πρώτος και στον ποιητικό διαγωνισμό «ΠΑΥΛΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ» για νέους έως 35 ετών από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο Αποστόλης Γρηγοριάδης, ο οποίος έγραψε 16,5 στην Έκθεση, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 20 στα Μαθηματικά, αναφέρει στο Kozanimedia:

«Μόλις έμαθα τη βαθμολογία ένιωσα ανακούφιση και ικανοποίηση. Οφείλω να ομολογήσω ότι φέτος διάβασα αρκετά, με συνέπεια, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν είχα να καλύψω κενά από τις προηγούμενες χρονιές. Η πανδημία με επηρέασε μόνο ως προς τη διαδικασία των εξετάσεων, διότι δεν είχα δώσει εξετάσεις τα δύο τελευταία χρόνια και η τελευταία φορά ήταν στο Γυμνάσιο. Μεγάλο στήριγμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν οι γονείς μου, στο πλευρό μου για οτιδήποτε χρειαζόμουν. Τώρα στόχο έχω το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης ή Αθήνας, ως πρώτη προτίμηση».

O αριστούχος Αποστόλης Γρηγοριάδης / kozanimedia.gr
O αριστούχος Αποστόλης Γρηγοριάδης / kozanimedia.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη στην Κοζάνη η αθλήτρια χάντμπολ

Η Αθανασία Φλώρου από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης φαίνεται πως είναι πρώτη στα λύκεια της πόλης με 18.900 μόρια χωρίς συντελεστές (19.095 με συντελεστές), η οποία επιθυμεί να εισαχθεί στο Οικονομικό της ΣΣΑΣ.

Η ίδια, αθλήτρια του Εθνικού Κοζάνης στο χάντμπολ επίσης, αναφέρει στο Kozanimedia:

«Αισθάνομαι ότι δικαιώθηκε η προσπάθειά μου και ότι ανταμείβονται οι κόποι μου. Το κοινότυπο που λένε όλοι ότι η επιτυχία έρχεται μετά από συστηματικό διάβασμα και μεθοδική προσπάθεια, επαληθεύεται και στη δική μου περίπτωση. Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν με τον τρόπο του ο καθένας για να τα καταφέρω και εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους, όποιες δυσκολίες κι αν προκύψουν. Θέλω να τονίσω σε όσους τα κατάφεραν ότι έχουν μπροστά τους μια νέα αρχή και σε όσους δεν τα κατάφεραν τόσο καλά, ότι δεν τελείωσε τίποτα. Η ζωή είναι γεμάτη από ευκαιρίες, αρκεί να υπάρχει θέληση. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου και εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλά αποτελέσματα».

Η αριστούχος Αθανασία Φλώρου / kozanimedia.gr
Η αριστούχος Αθανασία Φλώρου / kozanimedia.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαθητής του ΕΠΑΛ Βέροιας στους κορυφαίους των Πανελλαδικών

Μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες πέτυχε στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις ο μαθητής του ΕΠΑΛ Χρήστος Καλημάνης. Συγκέντρωσε 19805 μόρια και οδεύει ολοταχώς για Ιατρική. Συγκεκριμένα έγραψε:

  • Ανατομία: 20
  • Υγιεινή: 20
  • Μαθηματικά: 19.8
  • Γλώσσα: 18.9
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ