Ποινικός Κώδικας και 21ος αιώνας - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ποινικός Κώδικας και 21ος αιώνας

Υπάρχουν στιγμές στον ιστορικό χρόνο μιας κοινωνίας όπου οι θεσμοί και τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θαρραλέες αποφάσεις.

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι κώδικες του ποινικού μας συστήματος είναι εκτός πραγματικότητας και δεν αντιστοιχούν με τον νομικό πολιτισμό του δυτικού κόσμου, αφού δεν έχουν εκσυγχρονιστεί εδώ και 70 περίπου χρόνια.

Το ποινικό σύστημα μιας κοινωνίας οφείλει να αποδίδει δικαιοσύνη σε ενεστώτα χρόνο και όχι να καταδικάζει με κριτήρια που ήταν αποδεκτά στο παρελθόν.
Κι αυτό γιατί οι κοινωνίες εκσυγχρονίζονται, αλλάζουν και ότι ήταν αποδεκτό πριν από 70 χρόνια, σήμερα, απλά, δεν ισχύει.

Αν οι ποινικοί κώδικες είχαν αλλάξει, τα δικαστήρια δεν θα καταδίκαζαν πρόσφατα με εξοντωτικό τρόπο την καθαρίστρια από τον Βόλο που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί σε μια δημοτική επιχείρηση.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αθωωθεί, ούτε βέβαια να καταδικαστεί σε ισόβια.
Βεβαίως, οι νέοι ποινικοί κώδικες όπως τους παρουσίασε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής τον πατριάρχη των Ελλήνων ποινικολόγων, Χριστόφορο Αργυρόπουλο, οφείλει να επανορθώσει τα λάθη που έγιναν με τις εγκληματικές οργανώσεις, τον βιασμό και τις μολότοφ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης που κινείται και εκφράζεται με σύνεση και νηφαλιότητα δεσμεύτηκε ήδη ότι θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα πρέπει με σοβαρότητα και τρόπο συναινετικό και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες να κλείσουν οριστικά αυτή την μεγάλη εκκρεμότητα που κατέτασσε έως τώρα την χώρα μας στην αρχαιολογία του ποινικού συστήματος προς όφελος της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποινικός κώδικας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ