Το «φαινόμενο Τσίπρα» στον καναπέ των ψυχιάτρων! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το «φαινόμενο Τσίπρα» στον καναπέ των ψυχιάτρων!

Αν επαληθευθούν τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα από το αποτέλεσμα των προσεχών βουλευτικών εκλογών, οι ερευνητές και αναλυτές της... κοινωνικής ψυχοπαθολογίας θα έχουν πολλή δουλειά να κάνουν!

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει πανηγυρικά, αλλά δεν προβλέπεται να υποστεί εκλογική πανωλεθρία και κατάρρευση, όπως πρέπει κανονικά από τις «επιδόσεις» του σε κάθε επίπεδο του πολιτικού βίου της χώρας.

Το γνωρίζουν καλά αυτό οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου (μην δίνετε σημασία στην... σιγουριά Παππά,Σκουρλέτη και μερικών ακόμη κεκρακτών σε διατεταγμένη υπηρεσία, «αγγαρεία ποιούν, ποινήν εκτίουν»), οι οποίοι οικοδομούν και σχεδιάζουν την προεκλογική εκστρατεία τους σ’ αυτό ακριβώς: να χάσουν, αλλά να μην επιστρέψουν στο 3-4%, άντε 10%, για να παραμείνει το κόμμα ενεργός παίκτης την επόμενη μέρα...

Οι κοινωνικό- ψυχοπαθολόγοι, θα εστιάσουν το επιστημονικό ερευνητικό ενδιαφέρον τους στο πως αντιδρά ένα αρκούντως μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος, το οποίο βλέπει, βιώνει, υποφέρει από την ολέθρια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά (δημοσκοπικά, τουλάχιστον) επιμένει να τον στηρίζει, να τον ανέχεται, έστω...

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις της. Δεν έσκισε τα μνημόνια, όχι μόνο δεν επανέφερε τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα αλλά τις πετσόκοψε ακόμη περισσότερο, το κοινωνικό κράτος που ενίσχυσε φαίνεται από την δραματική υπολειτουργία των νοσοκομείων, ως ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος (ακόμη και αυτού μόνο, του λαϊκού...) πλασάρει τα γλίσχρα επιδόματα σε ελάχιστους, που τα βαφτίζει «13η σύνταξη» και «13ο μισθό», αύξησε κατακόρυφα την (ήδη βαριά και αντιπαραγωγική) φορολογία και τις εισφορές, για να... πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που εξασφάλισε ώστε να μην είναι υποχρεωμένη προεκλογικά να βγει στις αγορές που την περιμένουν στην γωνία να... τις βαρέσουν νταούλια και ζουρνάδες...

Για να μείνουμε μόνο στην οικονομία (ασφάλεια, κύρος και αξιοπιστία της χώρας, ενίσχυση της διπλωματικής θέσης της, λειτουργία του δημοσίου κ.λ.π. ας τ’ αφήσουμε στην άκρη...), στην επιχειρηματικότητα, το κλίμα, την ανταγωνιστικότητα... πέσαμε κάτω από την Καργιζία και την Μογγολία! Όλοι οι δείκτες (ανάπτυξη,παραγωγή, αγορά, επενδύσεις, καταναλωτική δύναμη της κοινωνίας) πάνε σταθερά... φούντο. Και μόνο το γκουβέρνο βλέπει και πανηγυρίζει για την... αενάως επερχόμενη ανάπτυξη, που δεν λέει να σκάσει μύτη!

Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας υπόσχεται και δεσμεύεται για... επιστροφή φόρων (την ώρα που τα δημόσια έσοδα φθίνουν από μήνα σε μήνα δραματικά...), για καταβολή αναδρομικών εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ένστολους και άλλες «ειδικές κατηγορίες»- και μάλιστα όχι κλιμακωτά και σε κάποιο βάθος χρόνου, αλλά -για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά- εφ’ άπαξ, μονοκοπανιά σε μια δόση! Όπου να’ ναι, βλέπω τον Τσίπρα να βγαίνει στα μπαλκόνια και να διαλαλεί πως «λεφτά υπάρχουν»!

Υπόσχονται τα πάντα σε... όλους, στον βωμό της εκλογικής τους επιβίωσης. Το κόστος των «δεσμεύσεών» τους, το άμεσο αλλά και αυτό του κοντινού μέλλοντος, δεν τους απασχολεί καθόλου. Ο... επόμενος θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τα κάρβουνα, και μακάρι να καεί...

Από κοντά (και στον απόηχο του δόγματος Πολάκη « να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές» και την προτροπή... Ρασπούτιν στην εισαγγελέα διαφθορά «προφυλάκισε τους, και μετά ας βγουν!») χωρίς στοιχεία ενοχής ίσως και δίχως ικανές αποχρώσες ενδείξεις, μεθοδεύονται προανακριτικές και εξεταστικές επιτροπές για πολιτικά στελέχη των αντιπάλων κομμάτων, έτσι για να βαδίζουμε προς τις εκλογές με λάσπη και εμφυλιοπολεμικό κλίμα! Τυχαίο είναι ότι το «πόρισμα για την Υγεία» με κατηγορίες εναντίον πέντε στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επελέγη να... δίνεται με δόσεις, ένα για κάθε υπόθεση (ΚΕΛΠΝΟ, φαρμακευτική δαπάνη, ΝOVARTIS, αρθροσκοπήσεις!) ανά 10ήμερο; Να συντηρείται το κλίμα πόλωσης, να ρίχνεται λάσπη...

Για δέσει και η...αριστερή σούπα που σερβίρει στους ψηφοφόρους του, ο κ. Τσίπρας... πετάει και μια «λαϊκή αναθεώρηση» του Συντάγματος, που -να το θυμάστε- δεν πρόκειται να γίνει, αλλά για το διάστημα από τώρα μέχρι κοντά στις εκλογές, θα κυριαρχεί (ελπίζει το Μαξίμου) στον δημόσιο διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει... λαϊκή συμμετοχή (;) στην διαμόρφωση, την νομοθέτηση αλλά και την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων, καθώς επίσης και την απ’ ευθείας «λαϊκή δημοκρατία», με την δυνατότητα του λαού να στήνει κάθε τόσο για τα σημαντικά και σπουδαία (ποιος θα κρίνει την σημασία και την σπουδαιότητα;) δημοψηφίσματα!

Πέρα από το επί τη ουσίας και στην πράξη εντελώς αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό των δημοψηφισμάτων (στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, οι εκλεγμένοι νομοθέτες και οι εξειδικευμένοι τεχνοκράτες της πολιτικής εξουσίας αντιμετωπίζουν τα όλο και πιο απαιτητικά και πολύπλοκα προβλήματα...) είναι αυτόχρημα γελοίο και υποτιμητικό της νοημοσύνης του κόσμου, το γεγονός ότι την... δημοκρατία μέσω δημοψηφισμάτων, την προτείνει ο Τσίπρας, που το καλοκαίρι του 2015, το δημοψηφισματικό «ΟΧΙ» το ερμήνευσε και το εφάρμοσε (σεβόμενος πάντα τον λαό!) ως «ΝΑΙ»!

Προτείνει ακόμη, και την συνταγματική παγίωση της απλής αναλογικής ως μόνιμο εκλογικό σύστημα (για να μπορεί να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παίκτης και αποφασιστικός παράγοντας στο μετεκλογικό σκηνικό...), λες και δεν μας έδειξε με την κωμικοτραγική συγκυβέρνηση με τους ... ψεκασμένους του Καμμένου, το τι μπορεί να περιμένει κανείς (στην Ελλάδα...) δικομματικές, πόσο μάλλον πολυκομματικές κυβερνήσεις!

Δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο ο πρωθυπουργός, παρά μόνο για την μη πολιτική εξαφάνιση του ίδιου και της ιδεοληπτικής παρέας του, να παραμείνει στο «παιχνίδι», όπως εκλαμβάνει την ευθύνη της μοίρας ενός λαού. Κι’ όμως (δημοσκοπικά τουλάχιστον...) δείχνει να μην εξαερώνεται, όπως συνηγορεί η λογική και ο κυβερνητικός απολογισμός του.

Δουλειές με φούντες για τους κοινωνικό -παθολόγους της επόμενης μέρας. Εκτός πια κι’ αν ο κόσμος τον... αποκοιμίζει με το τι απαντά στις δημοσκοπήσεις! Μακάρι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ