Καιγόμαστε, αλλά άδομεν... περί Καμμένου - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Καιγόμαστε, αλλά άδομεν... περί Καμμένου

Είναι κατάντημα του δημόσιου βίου (και... επίτευγμα της κυβέρνησης Τσίπρα!) ότι των οικιών ημών εμπιπραμένων, σ’ όλα τα επίπεδα, υμείς αλλά και ημείς άδομεν ... περί Καμμένου, Κοτζιά, ψεκασμένων ΑΝΕΛιτών και άλλα φαιδρά παρόμοια!

Η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, λόγω απαγορευτικών επιτοκίων- παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, λόγω «καθαρής εξόδου» αλλά και... επελαύνουσας ανάπτυξης. Το τραπεζικό σύστημα αποσυντίθεται, λόγω έλλειψη χρημάτων. Η ασφάλεια των πολιτών και η εξασφάλιση της τάξεως και της ευρυθμίας των δημοσίων χώρων, ακυρώνεται καθημερινά από την δράση Ρουβικώνων και άλλων χαριτωμένων και αποδεκτών «συλλογικοτήτων» από πλευράς κράτους. Η παιδεία απαξιώνεται και αποσυντίθεται σταθερά και... ιδεολογικά, λόγω «δημοκρατικής» αντίληψης του υπουργού. Τα πανεπιστήμια, έχουν μετατραπεί σε χώρους διακίνησης ναρκωτικών και «επαναστατικών» αντιλήψεων, και ο κ. Γαβρόγλου... καλεί τους φοιτητές να περιφρουρήσουν το «σπίτι» τους, γιατί η πολιτεία...κωλύεται ιδεολογικά!

Η οικονομία δεν είναι απλώς τελματωμένη, αλλά καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο εξ αιτίας ανυπαρξίας πηγών χρηματοδότησης και δραματικής έλλειψης επενδύσεων ιδιωτικών -ξένων και εγχώριων- αλλά και δημόσιων. Το κράτος μαζεύει ματωμένα πλεονάσματα ξεζουμίζοντας όποιον χυμό απέμεινε στους πολίτες με την εξωφρενική υπερφορολόγηση, και αυξάνει τις οφειλές του προς επιχειρήσεις και ιδιώτες. Το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας καταρρακώνεται, με τον ξένο παράγοντα να επιβάλλει όρους και να παίζει παιγνίδια στο εσωτερικό αλλά και περιφερειακά, προς ίδιο και μόνο όφελος.

Η διαφθορά (υποτίθεται πρωταρχικός στόχος εξουδετέρωσης αυτής της.. παρά φύση κυβερνητικής σύμπραξης) όχι μόνο δεν πατάχθηκε, αλλά ανθεί και... ομολογείται ακόμη και με αλληλοκατηγορίες πρωτοκλασάτων υπουργών, παρουσία του αμήχανου και σιωπούντος πρωθυπουργού. Αποκαλύπτονται (λόγω ελέγχου της...ΕΕ, όπως με την περίπτωση της ανανέωσης της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος»!) τεράστια σκάνδαλα της διακυβέρνησης και το κυβερνητικό συνονθύλευμα αντιδρά σαν να μην συνέβη τίποτε!

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής ... σέρνεται (με κυβερνητική ευθύνη και κομματική ιδιοτέλεια!) επί κοντά 4 χρόνια, και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα ποδηγετήσει εισαγγελικούς λειτουργούς για να «κλείσουν φυλακή» (όπως προτρέπει ο Πολάκης, «για να κερδίσουμε τις εκλογές...») πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, έστω και χωρίς στοιχεία -«παράπεμψε τους, και αργότερα ας αθωωθούν...»!

Και με τι ασχολείται το γκουβέρνο; Με το αν και πώς θα παραμείνει στην εξουσία, ακόμη και ως κυβέρνηση μειοψηφίας, αν «την κάνει» ο Καμμένος, αν θα κατορθώσει με τεχνάσματα, ψέμματα, εκμαυλισμούς και αισχρές πελατειακές μεθόδους να εξασφαλίσει στις εκλογές ένα τέτοιο ποσοστό που θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «παίκτης», να μην εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση αυτοδυναμία, έτσι ώστε να μην αλλάξει ο νόμος για την «απλή», να την ρίξει ο Τσίπρας με αφορμή την εκλογική εκλογής αρχές του ‘20 (το ξέρει καλά το παιγνίδι...), και να ξαναγίνουν εκλογές με απλή αναλογική, ώστε να επικρατήσει το... μπάχαλο και η ακυβερνησία!Μεγάλη ταραχή, υπέροχη κατάσταση! Είναι ολέθριο, να γίνει πράξη...

Σ’ αυτό το αισχρό παιγνίδι της προσχεδιασμένης και προγραμματισμένης σύγχυσης, αστάθειας, διάλυσης και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί «μανούλα». Ψέμματα, «αυταπάτες», υπονόμευση των θεσμών, ποδηγέτηση του κόσμου, τα παίζει στα δάκτυλα....

Και είναι ευθύνη του συνόλου της αντιπολίτευσης, και πρωταρχικά της αξιωματικής, να μην πέσει στην παγίδα, να μην παρασυρθεί να παίξει στο προνομιακό αυτό γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, να μείνει στα πιεστικά και φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα! Να μιλήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην κοινωνία, να ασχοληθεί λιγότερο με το ποια ολέθρια σφάλματα και διαστροφικές αντιδημοκρατικές πολιτικές εφαρμόζει η κυβέρνηση, και να παρουσιάσει με θεμελιωμένο και πειστικό λόγο, το πώς αυτή σκοπεύει και σχεδιάζει να διεκπεραιώσει τις βαρύτατες ευθύνες που θα κληθεί ν’ αναλάβει.

Κι’ ο χρόνος λιγοστεύει δραματικά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ