Ο Αλέξης, ο Μεταξάς και ο Πινοσέτ - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο Αλέξης, ο Μεταξάς και ο Πινοσέτ

Βγήκε ο βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, ο Κωστάκης ο Καραγκούνης, μιλώντας για το ανακεφαλαιοποιητικό σύστημα στο ασφαλιστικό και προφανώς χαριτολογώντας είπε ότι το σύστημα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Πινοσέτ.

Αμφιβάλλω αν ο Καραγκούνης είχε γεννηθεί το 1974, όταν έκανε ο Πινοσέτ το πραξικόπημα στη Χιλή, αλλά είμαι βέβαιος ότι ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα μπορούσε να τον υποψιαστεί ότι είναι οπαδός του δικτάτορα, ή ότι η ΝΔ συμπαθεί τις χούντες της Λατινικής Αμερικής. Αντιλαμβάνομαι ότι η πολιτική μπορεί να περιλαμβάνει και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με την προϋπόθεση φυσικά ότι αυτά έχουν αναφορά στην πραγματικότητα και όχι στις αρλούμπες.

Το παράδοξο με τον Τσίπρα είναι ότι, ενώ προσπαθεί -υποτίθεται- να μετεξελιχθεί σε κάτι πιο μοντέρνο και να βγει από τη σπηλιά του Πολάκη, καταφεύγει στην πιο φτηνή και λαϊκιστική ρητορική που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Υπό μια έννοια, ορισμένα από αυτά που λέει ο Αλέξης δεν τα είπε ούτε το ΠΑΣΟΚ επί Τσοβόλα. Ο μόνος που μπορεί να συγκριθεί σε ακρότητες μαζί του είναι ίσως ο Λαλιώτης, το ‘89, αλλά τότε υπήρχε μια δικαιολογία: η ΝΔ πήγαινε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα.

Το χειρότερο είναι ότι ο Τσίπρας, με τη φόρα που έχει πάρει, τα λέει αυτά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας ρόμπα, εκτός από τον εαυτό του, και τη χώρα, αφού οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι είμαστε, πολιτικά, εντελώς άνθρωποι των σπηλαίων.

Πριν πάμε στα σοβαρά, θα ήθελα να θυμίσω στον Αλέξη ότι την κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα, δηλαδή το ΙΚΑ, την έκανε ο Μεταξάς. Αυτό τι σημαίνει; Οτι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο θα έπρεπε να καταργήσουν το ΙΚΑ επειδή το είχε ιδρύσει ο Μεταξάς; Το ανακεφαλαιοποιητικό σύστημα στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σήμερα λειτουργεί σε πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Βρετανία και εν μέρει η Γερμανία.

Μήπως οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών είναι οπαδοί του Πινοσέτ; Προφανώς, ο Τσίπρας δεν είναι κουτός για να πιστεύει τις κουταμάρες που λέει. Απλά κάνει ένα σοβαρό λάθος: Πιστεύει ότι αντιγράφοντας τα χίλια μύρια που είχε πει ο Ανδρέας για τον Μητσοτάκη τον γέρο, θα ξυπνήσει τα αντιδεξιά σύνδρομα των Πασόκων για να τον ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Λίγο δύσκολο. Γιατί οι μισοί από αυτούς στους οποίους απευθύνεται, εκεί που βρίσκονται δεν μπορεί να τους ξυπνήσει κανείς, όσο για τους υπόλοιπους, τους νέους δηλαδή, αμφιβάλλω αν γνωρίζουν την ύπαρξη του Πινοσέτ.

Σίγουρα ενθουσιάζει τον Πολάκη, τον Κοτσακά, τη Μαριλίζα (αυτή ενθουσιάστηκε με τον Παπουτσή και τον Γιωργάκη...), τον Βαξεβάνη, άντε και τον Καρτερό.

Οι κανονικοί άνθρωποι είναι λίγο δύσκολο να ενθουσιαστούν, αφού αντιλαμβάνονται ότι (δυστυχώς) ο Τσίπρας και η κανονικότητα θα αργήσουν ακόμη να συναντηθούν, αν συναντηθούν ποτέ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ