Ποια, λοιπόν, είναι η επικαιρότητα κ. Φίλη; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ποια, λοιπόν, είναι η επικαιρότητα κ. Φίλη;

Ο κ. Νίκος Φίλης, μας είπε ότι η κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακή της Τουρκίας, δεν είναι το κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας.

Κι’ ενώ περιμέναμε, ως φιλομαθείς και υπάκουοι μαθητές, να πληροφορηθούμε ποιο είναι το κυρίαρχο θέμα, (όπως θα όφειλε ο κάθε σωστός καθηγητής να κάνει...) ο κ. Φίλης σταμάτησε την διδαχή. Και μας άφησε μέσα στην άγνοια και την απορία...

Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος έψαξε. Αλλά δεν βρήκε... το θέμα! Το θέμα που να βολεύει το αφήγημα της «πρώτης φορά αριστεράς», δηλαδή.

Τι να πει; Να επαναλάβει τους κομπασμούς Τσίπρα στην Βουλή ότι «εμείς τα λέμε κατάμουτρα και στα ίσια!», αναφέροντας μάλιστα και την περίπτωση Ερντογάν που «του τα’ ψαλε» δημοσίως και ενώπιος ενωπίω στο Μαξίμου, κι δυο μήνες μετά το Σουλτάνος κοντεύει να ανακηρύξει «τουρκικό έδαφος» και την... Λαμία;

Τι να πει; Για την επικείμενη «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο (που ο ΣΥΡΙΖΑ μας πέρασε κολάρο αξίας τουλάχιστον...100 δισ); Εδώ μεθοδεύουν να ζητήσουν... παράταση, γιατί τα νούμερα και τα προαπαιτούμενα δεν τους βγαίνουν!

Να πει για την «ανάπτυξη»; Αυτή που... έρχεται καλπάζοντας εδώ και 18 μήνες, αλλά πριν μας επισκεφθεί το κλωθογυρίζει; Διαψεύδοντας την μια μετά την άλλη πρόβλεψη του Ευκλείδη; Μόνο φέτος, την στολίζαμε με ένα 2,5%, κι’ αυτή η αντιδραστική κόλλησε στο 1,4-εκεί δηλαδή που την άφησαν οι «Σαμαροβενιζέλοι», πριν την ρίξει στα τάρταρα ο Βαρουφάκης!

Να πει για τα «όχι νέα μέτρα»; Εκτός από αυτά που... οι ίδιοι έχουν ήδη ψηφίσει για το 2019 και 2020 (για να φορτωθούν οι επόμενοι!), και τα οποία οι δανειστές πιέζουν να εφαρμοσθούν από φέτος, λόγω... επιτυχίας της αριστερής διακυβέρνησης;

Να πει για το Σκοπιανό; Λίγο ακόμη να παραταθούν οι «διαπραγματεύσεις», ο Ζάεφ δεν θα μείνει μόνο στην απαίτησή του ν’ αλλάξουμε... κι’ εμείς το Σύνταγμά μας, θα προτείνει να παραιτηθούμε και από την παραγωγή μακεδονικού χαλβά!

Να πει για το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς; Τον... πρόλαβε το ενοίκιο της κ. Αντωνοπούλου (και κάμποσων ακόμη υπουργών), νωρίτερα ο κ. Παππάς με τις τηλεοπτικές άδειες που προσπάθησε να χαρίσει σε κάτι βοσκοτόπια, οι αισχρές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ με λασποέντυπα και αργυρώνητα τρολ του διαδικτύου, οι διορισμοί όχι απλώς «δικών τους παιδιών» αλλά... δικών τους ολόκληρων οικογενειών!

Να πει για κατάργηση του «σάπιου, του παλιού» συστήματος; Θα πλάνταζαν στα γέλια θεσμοί, δικαστές, πλουτοκράτες των φορολογικών παραδείσων, τύπου «Panama papers», ιδίως μετά την θετική ψήφου του Τσακαλώτου στο Ecofin να... εξαιρεθεί ο Παναμάς από τον κατάλογο των μη συνεργαζομένων με την ΕΕ «φορολογικών παραδείσων»!

Γι’ αυτό ο κ. Φίλης, απέφυγε να πει ποιο είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί...

Θυμήθηκε και τον στίχο του Σαββόπουλου,

«Τα πόδια μου καήκανε σ' αυτή την ερημιά
η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ' αυτιά
μα απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια
Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα
αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
καλύτερα να μη μας πει κανένα...»

και διέκοψε την διδασκαλία του!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ