Ναι σε επενδυτές, όχι σε αεριτζήδες - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ναι σε επενδυτές, όχι σε αεριτζήδες

Η προσέλκυση επενδύσεων, ελληνικών και ξένων κεφαλαίων, δεν είναι υπόθεση μιας ανακοίνωσης-πρόσκλησης «ελάτε να επενδύσετε στην χώρα μας».

Πίσω από κάθε επένδυση κρύβεται σωρεία θεμάτων που λαμβάνει υπόψη ο επιχειρηματίας , όπως οικονομική και πολιτική σταθερότητα, φορολογία, ταχύτητα Δικαιοσύνης, τραπεζικό σύστημα, εργατικό κόστος, γεωγραφική θέση, επίπεδο διαφθοράς κλπ.
Η σημερινή Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση ως «εχθρός των επενδυτών» αν και έκανε σε πολύ λίγο χρόνο πολλαπλάσια από τις προηγούμενες με στόχο να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις.
Αφού εξασφάλισε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αφού πέτυχε την συμφωνία με τους δανειστές για διευθέτηση του χρέους (με αντάλλαγμα τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις), αναλώνει σημαντικό μέρος των δυνάμεών της να προσελκύσει ελληνικές και ξένες επενδύσεις.

Οι διεθνείς επαφές και επισκέψεις πολλαπλασιάστηκαν. Υπουργοί και φορείς επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό την ενημέρωση για ευκαιρίες στην Ελλάδα. Το EnterpriseGreece (που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις απαξίωσαν) αύξησε το έργο του θετικά και προχωράει σε προσλήψεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων ώστε να προσφέρει πολλαπλάσια υποστήριξη στην ελληνική οικονομία.
Με σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων κατέστησε την έναρξη μιας νέας επένδυσης ευκολότερη, για παράδειγμα η παρέμβαση της στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Δημιούργησε σημαντικά χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι ιδιώτες επενδυτές όπως τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το πρωτοποριακό Ταμείο Συμμετοχών (Fund of Funds), που συστήνεται σύντομα και θα συγκεντρώνει επενδυτικά κεφάλαια (με τη μόχλευση που θα επιτευχθεί, ο στόχος ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση καινοτόμων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι Δασικοί χάρτες και το Κτηματολόγιο αποτελούν ενα από τα πλέον σημαντικά «εργαλεία» αφού ο υποψήφιος επενδυτής γνωρίζει αμέσως πως μπορεί να αξιοποιήσει την γη και τι περιορισμούς έχει.
Ο Πρωθυπουργός δημιούργησε TASK FORCE, υπό την ηγεσία του, αποκλειστικά και μόνο για επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων.

Στην Ενέργεια οι ρυθμοί αύξησης των επενδύσεων είναι καταιγιστικοί. Φυσικό αέριο, πετρέλαια, αγωγοί, ΑΠΕ, όλοι οι τομείς αποτελούν μήλο της έριδας για τους ενδιαφερόμενους .
Η επένδυση του Ελληνικού ξεκινάει άμεσα, αφού η Κυβέρνηση πέτυχε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας με τους επενδυτές έτσι ώστε να είναι κερδοφόρα για αυτούς και για την τοπική Κοινωνία.

Στον Τουρισμό οι επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία αυξάνονται με αναμενόμενη επισκεψιμότητα πάνω απο 30 εκ.τουρίστες.
Και όλα αυτά συμβαίνουν περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διευθέτηση του Χρέους, γεγονός που θα σημάνει πραγματική εκτόξευση των επενδύσεων.

Φτάνουν τα παραπάνω;
Και βεβαια οχι.
Η προσέλκυση των επενδύσεων δεν είναι δουλειά μιας μικρής ομάδας αλλά συλλογική προσπάθεια όλων μας .Μην ξεχνάμε ότι αυξήθηκαν σημαντικά τα έτη 2016 - 2017 αποδεικνύοντας ότι οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν, δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην παρούσα Κυβέρνηση.

Για να ανατραπεί η δυσμενής θέση της χώρας χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, εντατική συμμετοχή των Φορέων και ενίσχυση του Ιδιωτικού τομέα.
Τελικά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση είναι εχθρός των αεριτζήδων και κρατικοδίαιτων επενδυτών που έμαθαν να ζούνε στις πλάτες του Ελληνικού λαού επί δεκαετίες ,δεν τους θέλουμε και θα είμαστε μονίμως ο μεγαλύτερος εχθρός τους.
Όλους τους άλλους τους υποδεχόμαστε με χαρά και ικανοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Βέττας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ