UBS: Αριθμός ρεκόρ «νέων εκατομμυριούχων» σε όλο τον κόσμο καταγράφηκε το 2025 -Οι μισοί βρίσκονται στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

UBS: Αριθμός ρεκόρ «νέων εκατομμυριούχων» σε όλο τον κόσμο καταγράφηκε το 2025 -Οι μισοί βρίσκονται στις ΗΠΑ

Μειώθηκε η περιουσία των κροίσων
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αριθμός ρεκόρ νέων εκατομμυριούχων καταγράφηκε παγκοσμίως το 2025, σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιεύθηκε.

Τον περασμένο χρόνο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ή κατά μέσο όρο 2.600 άτομα «την ημέρα», είδαν την αξία της περιουσίας τους να φτάνει το όριο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, συνδυάζοντας χρηματοοικονομικά τους στοιχεία και ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ελβετικού γίγαντα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους νέους εκατομμυριούχους βρίσκονται στις ΗΠΑ, σημείωσε η τράπεζα, με περισσότερα από 440.000 επιπλέον άτομα, ακολουθούμενες από την ηπειρωτική Κίνα, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

Η UBS δημοσιεύει κάθε χρόνο την «έκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο», με τίτλο «Global wealth report», η οποία αξιολογεί την εξέλιξη του πλούτου των νοικοκυριών. Καλύπτει όλα τα χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά περιουσιακά τους στοιχεία (κυρίως ακίνητα), μείον τα χρέη τους. Για να διευκολυνθούν οι συγκρίσεις μεταξύ χωρών, οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων μετατρέπονται σε δολάρια.

UBS: «Ο ατομικός πλούτος, σε όλα τα επίπεδα περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκε κατά 10,8%»

«Το να είσαι εκατομμυριούχος σε δολάρια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις ένα εκατομμύριο στην τράπεζα ή σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο», διευκρινίζει η έκθεση, σημειώνοντας ότι η κύρια κατοικία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίζεται σε δείγμα 56 χωρών, ο ατομικός πλούτος, σε όλα τα επίπεδα περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκε κατά 10,8% το 2025, αυξανόμενος «με τον ταχύτερο ρυθμό μετά το 2017», τόνισε η τράπεζα στο δελτίο τύπου που συνοδεύει τη μελέτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η αύξηση εξηγείται από «τη δύναμη των χρηματοπιστωτικών αγορών» και «την αύξηση των μη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων», προσθέτει η UBS, η οποία σημειώνει, ωστόσο, ότι «τα κέρδη ήταν άνισα», «ανάλογα με την περιοχή και τα τμήματα του πλούτου».

«Η ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στα τμήματα πλούτου άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων», υπογράμμισε UBS.

Η Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, με μέση καθαρή αξία ανά ενήλικα 910.382 δολάρια, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (696.277 δολάρια) και το Λουξεμβούργο (654.732 δολάρια). Η Γαλλία κατατάσσεται 15η με μέση καθαρή αξία 341.359 δολάρια, πίσω από τη Γερμανία (346.613 δολάρια) αλλά μπροστά από την Ταϊβάν (332.533 δολάρια).

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UBS εκατομμυριούχοι Ελβετική Τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ