Στα ύψη η τιμή του κακάο -Θα μπορούσε η σοκολάτα που καλλιεργείται σε εργαστήριο να είναι η απάντηση; - iefimerida.gr

Στα ύψη η τιμή του κακάο -Θα μπορούσε η σοκολάτα που καλλιεργείται σε εργαστήριο να είναι η απάντηση;

Κομμάτια σοκολάτας
Κομμάτια σοκολάτας /Φωτογραφία: Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νεοφυής επιχείρηση από την Καλιφόρνια αμφισβητεί την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής σοκολάτας παίρνοντας κύτταρα κόκκων κακάο και καφέ και τα καλλιεργεί σε εργαστήριο.

H τιμή του κακάο έχει εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς η αποψίλωση των δασών και η κλιματική αλλαγή καθιστούν πιο δύσκολο για τους παραγωγούς σοκολάτας να πιάσουν στα χέρια τους τους πολύτιμους κόκκους.

Μια startup ισχυρίζεται ότι βρήκε τη λύση

Η startup California Cultured με έδρα το Σακραμέντο ελπίζει ότι έχει βρει μια λύση στο ζήτημα της προμήθειας του κλάδου.

«Ακόμα ξεκινάμε βασικά με λίγο ζωντανό φασόλι. Έτσι, αντί να το φυτέψουμε, το βάζουμε σε ένα υγρό περιβάλλον και ξεγελάμε το φασόλι σε χιλιάδες περάσματα για να μεγαλώσει όπως θέλουμε», δήλωσε ο Alan Perlstein, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της California Cultured, σε συνέντευξή του στο CNBC. «Καλλιεργούμε άμεσα τον ιστό που μετατρέπεται σε σοκολάτα», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακάο σοκολάτα εργαστήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ