Το ΣΔΟΕ αλλάζει και γίνεται ΔΕΟΣ (Δυνάμεις Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών) -Πώς θα λειτουργεί - iefimerida.gr

Το ΣΔΟΕ αλλάζει και γίνεται ΔΕΟΣ (Δυνάμεις Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών) -Πώς θα λειτουργεί

Ταμείο ανάκαμψης startups επιχειρήσεις
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στη δημιουργία της Γενικής Διεύθυνσης Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών (ΓΔ ΔΕΟΣ) προχωρά η ΑΑΔΕ, ενισχύοντας και ενοποιώντας τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.

Η νέα Γενική Διεύθυνση αποτελεί έναν ενιαίο, ισχυρό και ευέλικτο επιχειρησιακό μηχανισμό με πανελλαδική εμβέλεια, ο οποίος ενοποιεί κρίσιμες ελεγκτικές δυνάμεις που έως σήμερα λειτουργούσαν σε διαφορετικές οργανωτικές δομές. Μέσα από τη συγκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, καθώς και την αξιοποίηση της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, ενισχύεται ο συντονισμός των υπηρεσιών και επιτυγχάνεται ταχύτερη και πιο αποτελεσματική επιχειρησιακή ανταπόκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα λειτουργεί η ΓΔ ΔΕΟΣ

Σε αυτό το ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας, η ΓΔ ΔΕΟΣ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση σύνθετων και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της απάτης και της διαφθοράς. Με βάση την ανάλυση κινδύνου και τη δράση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, παρεμβαίνει οργανωμένα και αποφασιστικά στους τομείς όπου εντοπίζονται αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας.

Η νέα Γενική Διεύθυνση προκύπτει από τη μετεξέλιξη της μέχρι σήμερα Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΓΔΣΔΟΕ) και ενισχύεται σημαντικά με τη μεταφορά σε αυτή ελεγκτικών μονάδων από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Λειτουργιών (ΓΔΦΛ) και τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΓΔΤ & ΕΦΚ), όπως αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει με συνέπεια την εφαρμογή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πλαισίου ελέγχων προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΔΟΕ δέος ΑΑΔΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ