fbpx Η Santander επενδύει 350 εκατ. στερλίνες στην κορυφαία fintech Ebury | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Santander επενδύει 350 εκατ. στερλίνες στην κορυφαία fintech Ebury

Ebury πρόσωπα
08|11|2019 | 19:53
Οι συνιδρυτές της Ebury Juan Lobato και Salvador Garcia

Η Banco Santander ανακοίνωσε την στρατηγική της επένδυση ύψους £350 εκ. (περίπου 400 εκ. ευρώ) στην Ebury, κορυφαία fintech στο χώρο του συναλλάγματος και των διεθνών πληρωμών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η επένδυση είναι σε απόλυτη αρμονία με την ψηφιακή στρατηγική της Santander να επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω νέων συνεργασιών. Έτσι, η Τράπεζα θα ενισχύσει τις υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω την θέση της, κάτι που θα την καταστήσει την πρώτη επιλογή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς ή επιθυμούν να το κάνουν, στην Ευρώπη, Αμερική και σύντομα στην Ασία. Η Ebury, η οποία δραστηριοποιείται σε 19 χώρες και 140 νομίσματα, καταφέρνει να αναπτύσσεται με 50% ρυθμό ανάπτυξης ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια. Από το 2017 η Ebury διαθέτει γραφείο στην Αθήνα και είναι η πρώτη εταιρία του είδους της που επέλεξε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεθνούς της ανάπτυξης.

H Ebury, με έδρα το Λονδίνο, λειτουργεί πάνω σε μία μοναδική, παγκοσμίου βεληνηκούς πλατφόρμα, βάση ενός επιχειρησιακού μοντέλου βασισμένου στην ανάλυση δεδομένων και προσφέρει κορυφαία εξυπηρέτηση και προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Ebury να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, υποστηριζόμενη από ένα κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η Santander εξυπηρετεί πάνω από 4 εκ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων πάνω από 200.000 δραστηριοποιούνται διεθνώς.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Santander θα εξαγοράσει το 50.1% της Ebury για £350εκ (περίπου €400 εκ.), εκ των οποίων τα £70εκ (περίπου €80εκ) θα είναι μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της Ebury σε νέες αγορές, όπως την Λατινική Αμερική και την Ασία. Η Τράπεζα αναμένει μία απόδοση στα επενδυόμενα κεφάλαια της (RoIC ) της τάξεως του 25% μεσοπρόθεσμα. Οι επενδυτές της Ebury, συμπεριλαμβανομένων των δύο συνιδρυτών και της διοίκησης, θα επαναεπενδύσουν στην επιχείρηση και η διοικητική ομάδα της Ebury θα παραμείνει στην επιχείρηση για να ηγηθεί της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της Ebury.

Η Ana Botín, εκτελεστική πρόεδρος (Group Executive Chairman) της BancoSantander, δήλωσε: “Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ένας σημαντικός πυλώνας της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας σε ποσοστό 60% στις συνολικές θέσεις εργασίας και 40% στο ΑΕΠ των αναπτυσόμενων οικονομιών. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διεθνοποιούνται όλο και περισσότερο και η Santander είναι στρατηγικά τοποθετημένη ώστε να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς υπηρεσίες εμπορίου. Η συνεργασία με την Ebury, επιτρέπει στην Santander να προσφέρει καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες και προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες.”

Οι Juan Lobato and Salvador García, συνιδρυτές της Ebury, δήλωσαν: “Συνδυάζοντας μία μεγάλη τράπεζα με μία ευέλικτη fintech εταιρεία, σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα προτερήματα και των δύο αυτών διαφορετικών κόσμων: οι πελάτες μας μπορούν να ωφεληθούν από την τεχνολογία μας και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μας γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν με ένα από τα πιο σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο κόσμο. Είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περίοδος για την Ebury: μόλις ολοκληρώσαμε την πρώτη μας εξαγορά και τα νέα κεφάλαια από την Santander και τους υπάρχοντες μετόχους μας θα μας επιτρέψουν να επενδύσουμε σε νέους τρόπους εξυπηρέτησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς, χωρίς να απολέσουμε την κουλτούρα που μας οδήγησε στις μέχρι τώρα επιτυχίες μας. ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ